Şehitkamil'de 12 öğrenci Türkiye birincisi oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitkamil'de 12 öğrenci Türkiye birincisi oldu!
Abone ol
Şehitkamil İlçesi eğitim kategorisinde bu yıl da yine adından başarıyla söz ettirdi. Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) ilçe genelinde toplamda 12 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğine ismini yazdırması Gaziantep’in eğitim sıralamasını yukarılara taşıdı.

Şehitkamil İlçesi eğitim kategorisinde bu yıl da yine adından başarıyla söz ettirdi. Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) ilçe genelinde toplamda 12 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğine ismini yazdırması Gaziantep’in eğitim sıralamasını yukarılara taşıdı. İlçe genelinde yakalanan bu başarının nasıl elde edildiğini Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı değerlendirdi. Yağcı, başarıda öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin önemine dikkat çekti. 

LGS SINAVINDA BİRİNCİLERİ ÇIKARTAN OKULLARIN TAM LİSTESİ

Ali Küncülü Ortaokulu 1 kişi (Muhammet Zeki Batı), Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu 2 kişi (Ömer Faruk Öztürk ve Abdulkadir Koçar), Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu 1 kişi (Alperen Bayraktaroğlu), Sani Konukoğlu Ortaokulu 1 kişi (Irmak Şen), Sebiha Rıfat Kaleoğlu Ortaokulu 1 kişi (Erhan Yenidoğan), Özel Gaziantep  Kolej Vakfı Ortaokulu 1 kişi (Betül Soydinç), Özel Özarslan Ortaokulu 1 kişi ( Hatice Kübra Durur), Özel Sanko Okulları 3 kişi (Umut Mutlu, Emir Yılankırkan, Lela Nisan Coşkun), Özel Sedat Akdoğan Ortaokulu 1 kişi (Zeynep Özçınar)

YİNE BİRİNCİLİĞİ KIL PAYI İLE KAYBEDEN TOPLAMDA 92 ÖĞRENCİ DE ŞEHİTKAMİL’DEN ÇIKTI

LGS sınavında 12 birinci çıkararak adından söz ettiren Şehitkamil İlçesi’ne bağlı okullarda birincilik yanında yine birinciliğe yakın önemli başarılar da art arda geldi. LGS sınavında ilçe genelinde toplamda 1 yanlış yapan 23 öğrenci, 2 yanlış yapan 27 öğrenci ve 3 yanlış yapan 42 öğrenci yer aldı. İlçe genelinde sınava giren toplam öğrenci sayısı ise 14 bin 618 kişi olarak açıklandı. 

ŞEHİTKAMİL İLÇEMİZDE 12 ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Şehitkamil İlçesi sınırlarında LGS sınavında alınan akademik başarıdan bahsederek ilçe genelinde toplamda 12 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak birincilik başarısı elde ettiklerini açıklayan Yağcı, “Yeni sisteme göre bizim sekizinci sınıfta girilen sınav Liselere Giriş Sınavıdır (LGS).Bu sınavda ilçemiz çapında yaklaşık 15 bin civarında öğrencimiz sınava girmiştir. Türkiye genelinde bakıldığında 565 öğrenci sınavın tüm sorularını doğru yanıtlayarak tam puan almışlardır. Şehitkamil İlçemizde ise toplamda 12 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğine isimlerini yazdırmışlardır” diye konuştu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜM İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİYORUZ

Eğitimde başarıyı daim kılmak için her öğrenciye dokunmaya çalıştıklarını söyleyerek öğretmenlerin de tüm ihtiyaçlarına kulak verdiklerini belirten Yağcı, “Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatı içinde birebir öğrencilerimize dokunmaya çalışıyoruz. Dünyanın en iyi okullarını da yapsanız öğrencileri en iyi okullara da koysanız sonuçta o eğitimleri verecek olan bir öğretmendir. Biz de bire bir okullarımızı gezerek öğretmenlerimizle iletişim halinde olduk. Öğretmenlerimizle sürekli görüşürüz onların ihtiyaçlarını sorarız daha iyi olmak için ne yapılabiliri konuşuruz. Öğrenci meclislerimizde bizzati çocuklarımızın kendi ihtiyaçlarının neler olduğunu öğreniyoruz. Gazişehir Öğrenci Meclisi’nde öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Bu başarıyı sadece akademik başarı olarak değerlendirmek yanlış iyi insanlar yetiştirmek temel kriter olmalı. Veli, öğrenci ve öğretmen üçlüsü koordineli bir şekilde çalışırsa başarı kendiliğinden gelecektir” dedi.

BAŞARI PARÇALARIN BİRLEŞMESİDİR

Başarının bir bütün olduğunu söyleyerek akademik ve sosyal başarıların birbirine olan etkisinden bahseden Yağcı, “Bizim ilçemizde LGS başarısının yanında yine ilçemizde dünya genelinde müzik alanında büyük bir başarı elde etmiş küçücük bir öğrencimiz de var. Daha dördüncü sınıfta. Yine spor alanında Avrupa dereceleri yapan öğrencilerimiz var. Bütün bunları düşününce başarının aslında bir bütün olduğunu görüyoruz” diye konuştu. 

EĞİTİMDE BAŞARININ AYRILMAZ PARÇASI ÖĞRENCİ VELİLERİ

Eğitimde başarıyı yakalamak için öğrenci velilerinin mutlaka eğitim sürecine dahil gedilmesi gerektiğinin altını çizen Yağcı, “Velilerimizi bu işin içine katmazsak başarı mümkün değil. İsteğimiz velilerimiz okullara bire bir gelsinler daha iyi ne yapılabilir diye öğretmenlerimizle görüşsünler. O zaman göreceklerdir ki öğrencilerinin başarısı kat be kat artacaktır. En önemli olan şey çocuğumuza ve öğrencimize duygu vermektir. Bu duygu içinde vatan, millet, bayrak, insanlık değerlerine yer vermeliyiz” açıklamalarında bulundu.

ŞEHİTKAMİL GENÇ VE DİNAMİK BİR YAPIYA SAHİP

Şehitkamil İlçesi’nin öğretmen ve öğrenci yaş ortalamasında dinamik bir yapıya sahip olduklarını belirten Yağcı, “10 bin civarında öğretmenimiz var ve öğretmenlerimizin çoğu genç ve dinamik. 247 bin öğrencimiz var. Şehitkamil tüm bunlarla genç ve dinamik. Eğitim derken dört duvar arasını düşünmemek gerekiyor. Eğitim anne karnında başlar okulda olgunlaşır” açıklamalarında bulundu.

SPOR VE MÜZİK FAALİYETLERİNE ÖNEM VERDİK

Şehitkamil İlçesi’nde sporun ve müzik eğitimlerinin her alanında önemli başarılara imza atıldığını aktaran Yağcı, “Hemen hemen sporun her dalında yarışmalarımız var. Birçok alanda derecelerimiz var. Sayın Valimizin gelmesiyle birlikte öğrenci meclislerimiz kuruldu. Bütün okullarımızda meclislerimiz kurulmuş şekilde. Bugün Gaziantep sporda efsane yazıyor. Bütün okullarımızda spor kulüplerimiz var, 50’nin üzerinde lisanslı öğrencimiz mevcut. Bunlar olumlu gelişmeler. Aynı zamanda ben Şehitkamil İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü Spor Kulübü Başkanıyım. Orda yanılmıyorsam 7 bin civarında lisanslı sporcumuz var. Yine bu yıl öğretmenlerimizden oluşan bir koro oluşturduk ve çok güzel işlere imza attık. Türkiye’de emsali olmayan bir programa imza attık. Bu alanda okullarımıza dedik siz isteyin biz yapalım. Bütün okullarımızda kurslar açtık egzersiz çalışmalarımız var” dedi. 

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNDE DERECE ALDIK

Şehitkamil İlçesi olarak okuma yazma kampanyasında bir seferberlik oluşturduklarını söyleyerek okuma yazma öğretilmesi hususunda Türkiye’de 3’üncü ilçe Gaziantep’te ise birinci olma başarısını yakaladıklarını söyleyen Yağcı, “Okuma yazmada sınır tanımadık. Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Gaziantep okuryazar olmayıp da okuryazar hale getirdiği vatandaş sayısında Türkiye’de 3’ncü oldu. Gaziantep’te de Şehitkamil İlçemiz birinci oldu. 3 kişi bile bir araya gelsin okuma yazma bilmiyorum desin biz oraya bir hoca veriyoruz. İkinci kademe okuryazarlık eğitimi alabilen eski anlamda ilkokul diploması yerine geçiyor ve bugün o belge ile ehliyet alabiliyorlar. Özellikle biz okullarımız arasında mahallelerimiz arasında asla bir ayrıma gitmedik. Bugün İbrahimli Bölgesinde ne varsa Karşıyaka’da da Cinderesi’nde de aynı eğitim imkanları sunuluyor” ifadelerinde bulundu.

GELEN GÖÇLERE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ

Suriyeli göçmen öğrencilerin durumu hakkında bilgi veren Yağcı, “Gaziantep hızla göç alan bir cazibe merkezi. Böyle olunca çevre bölgelerden Gaziantep’e göçler gelmektedir. Bu göçler gelince bizler çöktük anlamına gelmez. Türkiye’nin birçok yerinin nüfusundan fazla Suriyeli öğrencimiz var. Yaklaşık olarak 14-15 bin civarında Suriyeli öğrencimiz mevcut. Çok ciddi bir sorun yaşamadık. Devletin imkanlarını en iyi şekilde sunduk. Gelen göçlere karşı da biz hazırlıklıyız. Destek anlamında bir sıkıntımız asla olmadı” diye konuştu. 

EĞİTİMDE EN ÖNEMLİ SORUN ARSA

Gaziantep’in eğitimde en önemli sorununun yeni okulların yapılması için yaşanan arsa sorunu olduğunu dile getiren Yağcı, “Eğitimde biz en büyük sorunları arsa konusunda yaşıyoruz. Hayırseverlere bir çağrımız olacak. Öncelikle hayırseverlere yardımlarından dolayı bağışlarından dolayı teşekkür ederim. Gaziantep için harika şeyler yapıyorlar. Hayırseverlerimiz eğitim anlamında biz ne dedikse hayır demediler. Hayırseverlerimiz şunu asla unutmasın yaptıkları şeyler asla ama asla boşa gitmiyor. Hem bu dünyanın hem diğer dünyanın en büyük sevaplarından birisidir eğitime verilen destek” ifadelerinde bulundu.

HER ÖĞRETMEN ÖĞRENCİSİNE KENDİ ÇOCUĞU GİBİ BAKMALI

Öğretmenlerin öğrencilerine kendi çocukları gibi bakıp onlara o şekilde ders anlatması durumunda başarının yükseleceğini söyleyen Yağcı, “İyi bir eğitim için her öğretmenin dersine girdiği öğrencisini kendi çocuğu gibi girip öyle ders anlatmalı. Bunu öğretenlerimiz fazlasıyla da başarmış durumda. Öğretmenlerimiz sanki o an son ders günüymüş gibi gayretle ders işlemesi gerekiyor. Yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. Ömrümüz yeter mi yetmez mi bilemeyiz” dedi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 17 ilde FETÖ operasyonu: 26 gözaltıÖnceki Haber

17 ilde FETÖ operasyonu: 26 gözaltı

Kenevirleri eken şahıs hırsızlık suçundan tutuklandıSonraki Haber

Kenevirleri eken şahıs hırsızlık suçunda...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı