MEB, tüm il valiliklerine okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB, tüm il valiliklerine okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğunu, okullardaki ders saatleri planlanırken gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi. Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.
İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.
Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.
Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı 81 İl Valiliklerine gönderdiği genelge ile okullarda ders saati sürelerini ayarlama yetkisini Valiliklere vermişti. Genelgenin ardından Gaziantep Valiliği harekete geçti. Yapılan değişiklik ile kentte ders saati süreleri kısaldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili Öğrencilerim, Sizler eğitim yuvalarınızda aydınlık yarınlara yürürken bizler, gün ışığından daha fazla istifade edin diye bir güncellemeye gidiyoruz. İkili eğitim yapan okullarımızda anaokulları için etkinlik süresini 50 dakikadan 45 dakikaya, ilk ve orta okullar için ders süresini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürme kararı aldık. Günü güneşi yol arkadaşı yapacağınız okul günlerinde yolunuz ve zihniniz açık olsun. Size duyduğumuz sevgi ve güven her daim gönlünüzü doldursun” ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tramvayın altında kaldı! Motosiklet kullancısı hastanelik oldu Önceki Haber

Tramvayın altında kaldı! Motosiklet kull...

Gaziantep’te Konukoğlu geleneği değişmediSonraki Haber

Gaziantep’te Konukoğlu geleneği değişmed...

Yorum Yazın

Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Dr. Kileci: Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak en önemli görevimizdir
 GTB Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Prof. Dr. Dağlı: Cumhuriyetimiz, atalarımızdan milletimize kalan bir miras ve vazgeçilmez bir milli değerdir
Gaziantep güne kazalarla uyandı! 6 kişi yaralandı 
Motosikletin çarptığı sağlık çalışanı hayata tutunamadı
Gaziantep'te 3 kaza! 5 kişi yaralandı