Odanın belirlediği kurallara ve fiyatlara uymayanlara ceza uygulanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Odanın belirlediği kurallara ve fiyatlara uymayanlara ceza uygulanacak
Abone ol
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, kentteki yeme içme sektörüne dair www.memohaber.com' önemli ve samimi açıklamalarda bulundu. 

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, www.memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı'ya çok özel ve samimi açıklamalarda. Abdulkadir Katmerci, açıklamalarında özellikle gastronomi kenti Gaziantep'teki yeme içme sektörünün yüksek fiyatlarına ve bunun nedenlerine değindi. 
Katmerci, oda olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi 
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası hakkında bilgi veren ve yaptıkları önemli çalışmalara değinen Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Gaziantep lokantacılar, kebapçılar, baklavacılar, tatlıcılar, pastacılar ve en son kafeteryacılar da bizlere dahil oldu. Yeme içme sektörünün gaziantep'te 3 temsilcisinden birisiyiz. Bizden başka olan da ciğer kebapçılar odası var. Dondurmacılar, helvacılar odası var ama ana kollu dediğimiz kebap baklava firmalarımız bizlere bağlı. Bizler küçük esnaf, kobi dediğimiz şehrin aslında çakıl taşı bel kemiği olan esnaflarımız bizlere bağlı. Biz odamızla benim tanışmam 97 yılına dayanır. 97 Yılında rahmetli dedem Abdulkadir Batur, bir gün işte iş yerinden işi bitti. Hadi odaya gideceğiz, seni de götüreyim dedi. Hayırdır burası neresi dedim. Burayı bulunduğumuz mekanı yeni satın almışlardı. Balıklı parkındaymış, oradan burayı yeni satın almışlar biz dedi burada esnaflarla olarak toplanırız. Eee, yeni iş yeri açacak olanları Iş yerinde olan ortağıyla sorunu olanları filan hepsini burada konuşur karara bağlarız yılda 2 gün 3 gün esnaf sahnemiz olur diye arkadaşlıklarını, muhabbetlerini burada geliştirdiklerini anlatmıştı. Gel zaman git zaman nasip oldu dede mesleğine de devam ettirme kısmet oldu. Şu an için dördüncü kuşak olarak gaziantep'te dede mesleğini devam ettiriyoruz. Pandemi sürecinde Gaziantep'te ne yazık ki biz yeme içme sektörü olaraktan çok büyük sıkıntı yaşadık, muhatap bulamadık. Başkanımıza ulaşamadık, başkanımız bize ulaşamadı. Ne bir maske bulabildik, ne bir dezenfektan bulabildik. Ne sokağa çıkma belgesi bulabildik. Böyle bir boşluğa düştük. Böyle bir boşluğa düştüğümüz zaman da seçim atmosferine girildiğinde esnaflarımızla kendi aramızda yaptığımız istişareler sonucunda adaylığa başvurduk. Kısmet oldu. 3 oyla bir önceki başkanımızdan da görevi devraldık. Görevi devraldığımız günden bugüne ise mevcut bütçe durumumuz olmadığı halde yönetim kurulumuzun canı gönülden yapmış olduğu yardımlarla Elimizden geldiğince odamızı belli bir yere getirmek için emek verdik. Biz gastronominin baş şehri olan gaziantep'te gastronomi odasının yokluğunu gördük. Çünkü hiçbir konuda hiçbir problemde ne yazık ki bizim odamız son 25 yıldır aktif rol almamıştı. Şu an için siz de takdir edersiniz ki Bir buçuk yıl oldu. Görevi devralıp biz bir buçuk yıl içinde tatlı sektöründeki esnafımızın rahat edebilmesi için türk şeker fabrikalarından direk aracısız olaraktan 17 tır Yani 390 ton şekeri getirdik. Çünkü geçtiğimiz yılda bir milyar 250 t lye kadar çıkan bir fiyat olmuştu. Bunu 1.000 liranın altına kadar indirmeyi başardık. Hububat üzerinde sıkıntılarımız vardı. Bunları dile getirerek, ben onların çözümlenmesi için çalışma yaptık. Bunun yanında dedik yine bunun daha da bir üstüne çıkalım. Gazi kop diye temin ve tevzi türkiye'deki ikinci kooperatifi kurduk. Yurt içi ve yurt dışından hammaddeyi alıp aracısız olarak esnaflarımıza küçük karla iletiyoruz" dedi. 

"Üye sayımızı 850'nin üzerine çıkardık" 
Biraz odanıza bağlı kaç üyeler ve üye sayısı ile ilgili de bilgilendirme yapan Abdulkadir Katmerci, "Şöyle diyelim, biz görevler aldığımızda 550 üyemiz vardı, 550 üyemizden devraldıktan sonra yapmış olduğumuz bu özverili çalışmaları sonucunda sağ olsun esnaflarımız da odalarına sahip çıkmaya başladı. Bunlar odalarımıza olumlu dönüş yaparakdan şu an için aktif üye sayımız 850 yi geçmiş durumda. Bunun 250 üyesi kafeteryacı 250 üyesi tatlıcı, geri kalan üyelerimiz ise kebapçı ve lokantacı olaraktan faaliyetlerine devam etmekte. Gaziantep'te faaliyet gösteren bize bağlı üyelerimizin minimum yanında çalışanlarıyla çarpı dediğimiz zaman ortalama 16.000 kişiye tekabül ederiz" şeklinde konuştu. 

Katmerci artan et fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu 
Son dönemde artan et fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Bayram öncesi süzme dediğimiz kuşbaşı hepimizin satış fiyatı 280 ile 300 TL bandında dönüyordu. Hani peşin alanı 280 haftalık ödeyene 300 TL bandında oluyordu. Bu ne yazık ki yanlış bir algı sonucu Bayramın birinci günü et balık kurumu elde kalan kurbanlıklar 140 liradan alacağız diye bir beyanatın gelmesiyle bütün fiyatlar alabora oldu. Canlı hayvanın kilogramı 140 150 liraya sizlerde haberleştirdiniz. Sizlerde malumunuz 140 150 TL canlı hayvan fiyatlaması olduğu zaman bu sefer etin kilosu da 470 490 liraya çıktı. Peşin alırsan 471 hafta içinde ödeme yaparsan 490 TL oldu. Bu da ister istemez tabi bunun için de bir de bayram arifesinde Asgari ücrete verilen zam takdir edersiniz ki bizim yanımızda çalışan personellerin hiçbirisi asgari ücretle çalışmıyor. Çünkü hepsi kendini yetiştirmiş, kalifiye eleman, ülkemizde de kalifiye eleman sıkıntısını göz önüne aldığımız zaman elimizdeki personelleri şu an için aşırı bir şekilde maaşına zam yaparakdan tutmaya çalışıyoruz. Bunun üzerine SGK primine gelen zam bunun üzerine stopaja gelen zamlar yanı sırada bu ana Yani eti çoğalt mesela un gibi çoğaltıp kullanamıyoruz. Şeker gibi suyla çoğaltıp kullanamıyoruz. Direkt birebir kullandığımız ürün olduğu zaman ister istemez direk maliyetlere yansıma oluyor. Biz hala hazırda zaten şeyi toparlamaya çalışıyorduk. Asgari ücrete gelen zamla SGK primlerine gelen zammı toparlamaya çalışıyorduk. Çünkü adam 8 saat ben fabrikada çalışır. Bu fiyata alırım diyor. 11.400 lirayı ben 8 saatlik bir mesaide alırım. Senin yanında 12 saat minimum çalışan bir adama sen 11 400 veremiyorsun. Geçen yıl 2 850 aylık verdiğimiz personele bu yıl haftalık 3 buçuk milyar veriyoruz. E peki biz satışa bu kadar fark koyabildin mi? Hayır, bu ne demek oluyor? Sürdürülebilirliği imkansız hale getiriyor. Kısa bir süre sonra gücü olmayan dediğimiz esnaflarımız ya birleşecek 4 firma bir firma olacak ya kapanacak? Hani gönül ister 4 firmanın 5 firmanın birleşip kooperatifleşme gereken bir yere gelmesi ama bizim yapımızda ne yazık ki Birleşme, ortaklık, kooperatifleşme pek çok olmadığı için ne yazık ki firmalar kapanıyor. Bugün bir firma en küçük bir firmayı baz aldığımız zaman 10 kişilik bir Etkisi var. Bir firmanın kapanması en az 10 kişi, 10 kişi çarpı 4 dediğimiz zaman 40 kişi. Biz istiyoruz ki ne hükümetimizde küçük esnaflarımızı doğrudan temin yol açsın? Nasıl tarım kredi kooperatifleri üzerinden vergi levhası olan oda kayıt belgesi olana lazımsa etinin nohut lazımsa nohut unu şeker lazımsa şekerini ay çiçek yağı lazımsa ay çiçek yağını gitsin tarım kredi kooperatiflerinden direkt çeksin. Şimdi eğer bunu başarmış olsak piyasa rahatlayacak, enflasyon düşecek. Sonuçta herkes memnun olacak" ifadelerini kullandı. 

Katmerci, porsiyon gramaj miktarı açıkladı 
Odanın belirlemiş olduğu bir porsiyon gramaj miktarı hakkında bilgi veren Abdulkadir Katmerci, "Bir porsiyon dediğimiz etimizin bizde hangisini sorarız mesela kuşbaşı dediğimiz 250 gram. Kıymaya bakarsak kıymamızı ise 250 gr pirzola kemikli dersek, 500 gr tavuk şiş kemiksiz 400 gr" dedi. 

Odanın belirlemiş fiyatları Katmerci açıkladı 
Yeme içme sektöründeki fiyatlar ilgli "Fiyatlandırma açısından baktığımız zaman sizin odanızın belirlemiş olduğu fiyat nedir? sorusuna cevap veren Katmerci, "Bayramdan önce en son yani biz birinci ayın ikisinde vermiş olduğumuz fiyat vardı. Son şeyler bizim ne yazık ki fiyatlar piyasanın altında kaldı tekrardan çalışma yapacağız. Mesela kıyma dürümü 130 gramdan 65 tl idi porsiyon 250 gramı 125 TL idi. Tavuk şiş kemiksiz 400 g mı 110 TL fiyat vermiştik. Kuşbaşı ise 250 gramına 150 TL bir fiyat vermiştik ama siz de takdir edersiniz ki beşinci aydan bugüne girdi maliyetlerinin artışı SGK prim artışı kirası, maaş, işçilik derken bir de ham maddelerde aşırı bir oynaklık olduğu zaman önümüz bu ayın içinde tekrardan fiyat komisyonumuz toplayarak dan esnafımızın ve vatandaşımızın mağdur olmaması için tekrardan fiyat vereceğiz. Çünkü bize üye olan esnaflarımızın tamamında fiyat listesini asma zorunluluğu var. Bugün bizim 100 TL fiyat verdiğimiz esnafımız kurtarılamazken. Fiyat tarifesinin üzerine satarsa cezai işlemi var. Bunun da mağdur olmaması için bizim yeni bir fiyat listesi vermemiz gerekiyor" dedi. 

Katmerci, lokantalardaki dürüm ve porsiyon fiyatlarına değindi 
Lokantalardaki dürüm ve porsiyon fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Bir porsiyon bir dürüm şu an için eğer böyle eğer piyasayı oturtturamazsak zaten SSK bağ kur primi stopajı illa bu fiyatta giderse bir porsiyon kuşbaşı 200 liraya çıkar. 150 liradan 200 liraya çıkarttığımız zaman %35 %40 bandını yakalamış oluruz. Çünkü dediğimiz gibi yani bu tek kalemde değil. Yani bir asgari ücrete gelen zam zaten otomatikman her şeyi domine ediyor. Nasıl bir işletme düşünün? En küçük işletme de 10 tane personel var. 10 personelin sadece sgk primlerine 10.000 TL zam geldi. Bir kenara geçen aya göre koyduk, üzerine stopajın zam geldi. Bir kenara koyduk. Onun üzerine tazminatına zam geldi. Onu da bir kenara koyduk. Onun üzerine yol yemek, özlük hakları bir kenara koyduk. Onun üzerine de döndürerekten. En azından asgari ücrete %30 küsur gelen şeyde biz en az %40, %45 haftalığına zam yapmamız gerekiyor" dedi. 

Katmerci'den et fiyatları ile ilgili önemli açıklama 
Giderek artmaya devam eden et fiyatları ile ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Et fiyatları bu şekilde devam ederse şey olursa çözüm olacaksa eğer bir yere kadar sabrettik, bekledik. Buradan sonuç elde edemez Isek paydaşlarımızla toplantı yapacağız. Çünkü sonuç olarak 800 firmanın 500 ünün yeme içme sektörü olduğu bir kurumun temsilcisiyiz. Hem esnaflarımızla toplantı yapacağız hem mülki amirlerimiz ile Toplantı yapacağız. Bu işin çözümü üzerine çözemedik. Ha bunda çözüm şu, sizin 2 gün 3 gün iş durdurmanız derlerse bize. Eğer bu çözüm ise bunu da masaya getireceğiz. Amma velakin takdir edersiniz ki gastronominin başkentinde Bu kararı alınmak tek taraflı doğru ve adil değil. Bizim tüm paydaşlarla hareket etmemiz gerekiyor. Ortak akılla sonuç almamız gerekiyor. 2 gündür gündemde olan bu konuyla ilgili de sağ olsunlar tarım bakanlığımızdan da bugün dönüşü yapıldı. Büyük baş hayvan ithalatının başlandığı haberi geldi. Bu bile bizim için bir sevindirici haberdir" diye konuştu. 

"Küçükbaş hayvan konusunda yerinde denetim yapılmalı" 
"Gaziantep'te özellikle kebap çeşitlerinde büyükbaş hayvan kullanılmıyor, küçükbaş hayvan konusunda şu anda sıkıntı daralma var mı? sorusuna da cevap veren Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Tarım il müdürümüz ile yaptığımız görüşmede yeterli küçükbaş hayvanımız olduğu beyan edildi. Ama besicilerin ise ahırların boş olduğunu söylüyor. Biz de burada yetkililerimizden talebimiz şudur yerinde denetim bu işi çözecektir. Eğer varsa çıkartılsın, yoksa çaresine bakılsın, ithalatsa ithalat, üretime destek ise üretime destek verelim. Çünkü şehir bizim ülke bizim vatan bizim" dedi. 


Katmerci, Gaziantep'teki yeme içme sektöründeki yüksek fiyatlara açıklama getirdi 
Gaziantep'te yeme içme sektöründeki yüksek fiyatlara açıklama getiren Katmerci, "İşte şimdi takdir edersiniz ki mesela konuya daha farklı bir açıdan gelelim İstanbul'dan Adana'ya uçuş bileti gidiş geliş 1.000 TL, Gaziantep'e 1.500 TL mesela. Urfa'ya 800 TL, Antep'e 1.500 TL. Maraş'a 1.000 TL, Antep'e 1.500 TL. Buna rağmen Gaziantep tercih ediliyor turist tarafından yeme içme için neden? Çünkü Gaziantep'in sofrası hem geniş hem lezzetli. Bunu da meydana getiren şey şu, Gaziantep'in tamamı erkek koyun eti kullanıyor. Gaziantep'in dışındaki iller dişi koyun eti kullanıyor. Keçi kullanıyor, dana eti kullanıyor, inek eti kullanıyor. Buradan tek kalemden bile yola çıkacak olsak ne demek istediğimiz hasıl olacak. Yani bugün dananın Etinden alınan verimle koyunun etinden alınan verim bir değil dişi koyun canlı 100 TL erkek koyun canlı 140 TL. Bu bile maliyet e şimdi gaziantep'in dışında bizim gibi baharat kullanan ikinci bir sofra ne yazık ki yok denecek kadar az. Gaziantep'in dışında tatlı sektörünü ele aldığımızda gaziantep'te ne yaparsanız yapın? Birinci sınıf için diyorum. Tabii ki ikinci sınıf ve türevler için şey yapmıyorum. Sade yağsız hiçbir tatlıyı Gaziantepliye yediremeyiz. Bugün geçen yıl 150 TL olan sade yağ 140 TL 150 TL olan bugün 300 320 liraya çıktı. Bugün Gaziantep'te geçen yıl ev kiraları 2.000 2.500 liraydı. Bu yıl 7.000 7.500 liraya çıktı. Geçen yıl gaziantep'te 4.000 5.000 olan veya pandemi den önce 2.000 3.000 TL olan işletme kiraları bugün 20.000 liraya çıktı. Peki biz bunların nereden karşılayacağız? Biz diyoruz ki düz mantık yapalım, bir kilo eti siz alın evinizde yapın. Bir kilo etten 8 şiş kebap çıkartırsanız kilosunu 500 liradan alırsanız maliyet ne kadar? Ortada peki işletmeden mi pahalı? Alımdan mı pahalı?" ifadelerine yer verdi. 

"Fiyat dengesizliği için tüm işletmelerin odaya bağlı olması zorunluluğu getirilmesi gerekiyor"
Kentte işletmeler arasındaki fiyat dengesizliğine de değinen ve burada tam denetim için tüm işletmelerin odaya bağlı olması zorunluluğu getirilmesi gerektiğini ifade eden Abdulkadir Katmerci, "Şimdi Gaziantep esnaf sanatkarlar odasına üye olan tüm esnafımız bizim vermiş olduğumuz fiyat tarifelerine uymakla yükümlüdür. Bu da bağlı bulunduğu belediye tarafından denetlenir. Amma velakin şirketleşmiş veya şahıs ticaret odasına veyahut sanayi odasına cirosunun dolayı geçiş yapan işletme, kendi serbest piyasa koşullarına göre fiyat politikası belirler. Buradaki kanunumuzdaki eksiklikten dolayı şahsi görüşüm Bir işletme trilyon ciroda çekse 1.000 TL ciro da çekse yapıp üretip satıyorsa esnaf ve sanatkarlar odasında kalması zorunlu olmalı ekmek gibi. Amma velakin biraz da bu işin içinde nefsanelik girdiği zaman markalaşmayı ön plana alıp da ben ticaret odasına ben sanayi odasına veya hiçbir odaya üye olmayayım deyip de işletmesinin de ekstra lüks hale getirip belirli bir tabakaya hizmet etmek istediği zaman tabii ki makas açılıyor. Bugün gittiğimiz zaman kıraathanede çay 3 TL kafeye gittiğimiz zaman 13 TL, başka bir kafede de 23 TL. Şimdi bunların olması bizim aslında zenginliğimiz, çeşidin artması demektir. Şimdi her tarafta 333 veya her tarafta 23 TL olsa problem var. Ama bizim tabii kamuoyunun da burada bir şeyi oluyor. Bir yanılgısı oluyor. Herkes belirli firmalarla hepsini kıyaslamaya çalışıyor. Belli firmalarla hepsinin kıyasladığımız zaman mesela otomotiv sektöründen örnek verelim. Mercedes markasının C kasası da var. A kasası da var. B kasası da var. E kasası da bu bizim sektör için de geçerlidir. M kasayı da vardır, Abkasası da vardır, CEB de var ama burada bizim özellikle belirtmek istediğimiz nokta Tüm işletmeler üretip satan işletmeler, esnaf, sanatkarlar odasına üye olursa biz berberlerde de var, lokantalarda da var, tatlılarda da var. Birinci sınıf ikinci sınıf diye fiyat tarifesi çıkarabiliyoruz. Biz bunu çıkarttığımız zaman. İnsan işletmeye gittiği zaman birinci sınıf. Fiyat tarifesini gördüğü zaman hoşuna gelirse yer hoşuna gelmezse yemez. İkinci sınıfsa ikinci sınıf olduğunu bilir. Birinci sınıfsa birinci sınıf olduğunu bilir ama velakin ticaret odasına üye olduğu zaman fiyat tarifesini işletme kendisi belirliyor. Çünkü kanunen Ticaret Odası sadece fiyat tavsiye edebiliyor. Fiyat tarifesi veremiyor" dedi. 

Odanın belirlediği kurallara ve fiyat tarifesine uymayan esnaflara ceza uygulanacak 
Kentte, odanın belirlemiş olduğu fiyat ve kurallara uymayan esnaflara uygulanan cezalarla ilgili de bilgi veren Katmerci, "Bizim kendi eğer bağlı olan esnafımız bizim fiyatın üzerinde çalışma yaptığı belirlendi. Bize bilgilendirildigi zaman hemen bağlı bulunduğu bölge zabıta daire başkanımıza biz bizzat üst yazısını yazıyoruz, denetimini yaptırıyoruz. Fiyat tarifesine uymadığı için cezai işleme maruz kalıyor. 1, 2, 3 dediği zamansa ruhsat iptaline kadar gidecek bir süreci var. Bizim bize bağlı olan esnaflarımızın periyodik olarak ayda değilse 45 günde bir denetleniyor. Ve bizim verdiğimiz fiyat politikasının üzerinde şu ana kadar ben göreve geldiğim 16 aydan bu yana bir tane bile şikayet gelmedi" şeklinde konuştu. 

Oda başkanı Katmerci, yeni döneme yönelik projelerini açıkladı 
Esnafların önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri açıklayan Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, "Gaziantep'te faaliyet gösteren esnaflarımızın hepsi birbirinden değerli ama takdir edersiniz ki gastronomi bölümü göz bebeği, sağ olsun Fatma Şahin başkanımızla bir önceki yapmış olduğumuz toplantıda dedik ki, biz tabir yerindeyse bina altlarında üretim yapıyoruz. Bizlerin bir sitesi, bizlerin bir müreffeh Atölyelere ihtiyacımız var. Her sektörlere yerine göre çalışmalar yapıldı, yerine göre ihtiyaçları karşılandı ama yeme içme sektöründe bu yok. Sağ olsunlar bunu Hüsnü kabul buyurdular. Çok hoşlarına geldi. Proje bunun üzerinde çalışma yapıyoruz inşallah önümüzdeki günlerde bize yer tahsis edecekler, kooperatifleşeceğiz. Burada işletmelerimizin tamamı bize bağlı olan olmayan tüm esnafımıza çağrıda bulunacağız. Güzel nezih bir ortamda bir yeme içme sektörünü kapsayan bir site yapacağız. Bütün işletmelerin bir arada olduğu. Büyük ihtimal tek bir bölgeye toparlarız, çünkü çoğaltma bir çözüm getirmez. Birde takdir edersiniz şehrimizin her tarafında farklı inşaatlara başlama gibi bir şey çok zorlar bizi. uygun olan şu an için şehrimizin yapısına göre büyük ihtimal kuzey şehir bölgesi. Veya busem tarafı olur, çünkü oralarda bütün nakliyeciler sitesi busem trikotajcilar Lokantacılar şunlar, bunlar hepsi böyle yerler geliyor. Eğer belediyemizin veya hazinenin böyle yerleri varsa şu an için müsait zamanında bir araya tekrar geleceğiz. Ikinci toplantıda bizim sektörün de kani olacağı bir yer belirleyip oradan bir yer alıp inşallah oradan bu işi başlatmayı düşünüyoruz. Çünkü yurt dışına ürün yollayan esnafımızın bile mesela baklavayı, tatlıyı veya kebabı temiz hijyenik bir şekilde şoklayıp göndereceğimiz yerler kısıtlı. Mesela avrupa'dan, amerika'dan istiyorlar ama elimizde imkan yok. Ama burası olduğu zaman geleceksin. Oradaki tesiste ürününü şoklatacaksın, tırına yükleyeceksin. Gümrüklemeye direkt ürünü yollayacaksın" ifadelerini kullandı. 

Katmerci esnaf adına hükümetten beklentilerini sıraladı 
Son olarak esnaf adına hükümetten beklentileriyle ilgili soruya da cevap veren Abdulkadir Katmerci, "Esnafımız adına hükümetimizden, beklentimiz pandemi döneminden bu yana süregelen %1 kdv girişi %8 çıkışı var. %7 lik fark çok büyük bir fark. Bunun makul bir seviyeye çıkılması çekilmesini istiyoruz. İkinci konuysa bizim işletmelerimizde çalışan personellerimizle yüzde seksenimiz mahkemeliğiz. Bunların işsizlik fonu gibi bir fon oluşturularak her aylık bir personel için oraya tazminat kıdemi yatırsın. İşletmeden çıkan personel gitsin SGK dan tazminatını alsın. Biz kötü olmayalım. Personelimiz hakkını alsın, biz de ne ödeyeceğimizi bilelim. Hani demokrasinin kılıcı gibi başımızda o kılıç sallanıyor. Biz bunların daha güzel, daha iyi bir şekilde gelmesi için hükümetimizden beklentimiz bunlar. Buna ek olaraktan da sözümü başında da söylediğim gibi tarım kredi kooperatifleri her ne kadar tüm vatandaşlarımız içinse esnafımız için de ayrı bir birim oluşturulmalı. Unundan yağına şekerinden etinden nohutdan mercimeğine bize yurt içindeyse yurt içinde yurt dışındaysa yurt dışından ürün bulup getirip bizlere sunması gerekiyor maliyetine ki biz de piyasayı rahatlatalım. Hani sözümüzün başında da söylediğimiz gibi her insanın bir evi olmayabilir, bir arabası olmayabilir. Ama dışarıda eşiyle dostuyla çay içip kahve içip yemek yiyebilmeli" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En kolay ön muhasebe programı hangisi?Önceki Haber

En kolay ön muhasebe programı hangisi?

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla limonatacıların işleri açıldıSonraki Haber

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla limonatacıl...

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1