Yemişhan’da kebap şöleni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yemişhan’da kebap şöleni
Abone ol
Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep’te her mevsimde olduğu gibi, bahar ayları ile birlikte mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebap şöleni yaşanıyor.

Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep’te her mevsimde olduğu gibi, bahar ayları ile birlikte mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebap şöleni yaşanıyor.

Gastronomi dalında, UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na girmeyi başaran Gaziantep’in önemli lezzet duraklarından biri olan Yemişhan Restaurant, onlarca çeşit meyve ve sebze kebabıyla büyük ilgi görüyor. Yenidünya, erik, ayva, elma, sarımsak, patlıcan, soğan, domates ve diğer meyve ve sebzelerden yapılan kebaplar hem lezzeti, hem besleyici özellikleri hem de görselliği ile ön plana çıkıyor.  

Kebapların Şahı: Keme Kebabı

Şirehanı Group bünyesinde faaliyet gösteren Yemişhan Restaurant’ın mevsim meyve ve sebzelerinden yapılan kebapları turistlerden de büyük ilgi görüyor. Şirehanı Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Gaziantep mutfağında meyve kebaplarının çok özel bir yeri vardır. Özellikle de bu aylarda yapılan Keme Kebabı, damak tadına düşkün olanlar için büyük önem taşıyor. Bir mantar türü olan Keme, ilkbaharda sürülmeyen toprakta yetişiyor. Keme az bulunduğu için de son derece kıymetli. Etten yedi kat daha besleyici olan Keme kebabı, bir bakıma kebapların şahı olarak da nitelendirilebilir. Kemenin yanında bu mevsimde sarımsak, yenidünya, erik, patlıcan ve domatesle yapılan kebaplarda çok tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Turistlerden Büyük İlgi

Yemişhan Restaurant Şef Aşçısı Cevdet Kaya, keme, yenidünya ve sarımsak gibi sebze ve meyvelerle yapılan kebapların 1,5-2 ay kadar sürdüğünü söyledi. Özellikle yabancı misafirlerin meyve kebaplarını merak ettiğini kaydeden Şef Aşçı Cevdet Kaya, “Yabancı turistler veya Gaziantep mutfağını yeterince tanımayan misafirlerimiz, sebzelerle yapılan kebapları görünce çok şaşırıyorlar. Mutlaka denemek istiyorlar. Mevsim kebaplarını tadanlar da adeta müdavimi oluyorlar. Mevsim kebaplarına olan ilgi dolayısıyla menülerimizde bu kebap çeşitlerine geniş yer veriyoruz. Yerli ve yabancı turistleri İlkbaharda meyve kebaplarının tadına bakmak için Gaziantep’e bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep dünyaya bulguru anlatacakÖnceki Haber

Gaziantep dünyaya bulguru anlatacak

Efsane Sanayici Naci Topçuoğlu AnılacakSonraki Haber

Efsane Sanayici Naci Topçuoğlu Anılacak

Yorum Yazın

CHP'li Umut Yılmaz AK Parti'ye geçiyor! Nizip'te anlaştılar
Gaziantep'te 21 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Fatma Şahin’den Nizip’e Önemli Ziyaret
Nizip’te Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu: Eğitim Camiası Bir Araya Geldi
GTB, TİGEM ihalelerine ev sahipliği yaptı
Ziraat Bankası Genel Müdüründen GTO'ya ziyaret
Gaziantep'te acı olay! Eve giren şaşıp kaldı 
Şahinbey Belediyesi iftara beş kala ile vatandaşların yanında
Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu 
Hasan Öztürkmen’den İmamoğlu ailesine ziyaret…
Büyükşehir Belediyesi’nden Nizip’te Gönül Sofrası
Dr. Öğr. Üyesi Demirçubuk: Kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebilir
Ressam Selman Uzun SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Suç Makinası Gaziantep Jandarmasından Kaçamadı
Gaziantep'te işe gitmeyen kişi evde ölü bulundu
Gaziantep'te 20 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Gaziantep'te baba oğul aynı kaderi yaşadı
Kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı
Hedef Alınan Sadece CHP Değildir
Gaziantep'te yine iş cinayeti! 7 kişi gözaltına alındı