“Selamlık Sohbetleri”nin sezon finali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Selamlık Sohbetleri”nin sezon finali
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay birbirinden güzel konu ve konuğu Gazianteplilerle buluşturan Serdar Tuncer ile gerçekleştirilen “Selamlık Sohbetleri”nin sezon finali gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay birbirinden güzel konu ve konuğu Gazianteplilerle buluşturan Serdar Tuncer ile gerçekleştirilen “Selamlık Sohbetleri”nin sezon finali gerçekleştirildi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası’na özel olarak düzenlenen programda, Serdar Tuncer ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “En Sevgili Kalbe Düşünce” isimli söyleşi ile sevenleriyle buluştu. Büyükşehir Konferans Salonunda gerçekleşen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Kutlu Doğum özel programında, Peygamber efendimiz anıldı.

Serdar Tuncer, kendine has üslubu ile Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (Sav)’in Hadis-i şerifleri ve Peygamberimizi gönül gözüyle tanıyanlardan Yunus Emre’nin şiirlerinden özel seçmeler yaparak programa renk kattı.

 “Sezonun son kalbe düşüncesinde sizlerle beraberiz. Kutlu Doğum Haftasında en sevgili kalbinizden hiç çıkmasın” sözlerini aktaran Tuncer, “Milletimizin Peygamber sevgisi başkadır, biz başka severiz. Biz, her işimizde ona benzemeye çalışırız. Dilimizden salavatı eksik etmeyelim” diyerek. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (Sav)’in Hadis-i şeriflerini dinleyicilerle paylaştı.

Hz. Muhammed’in 40 yaşında peygamber olmadığını, 40 yaşına geldiğinde peygamberliğini insanlarla paylaştığının altını çizen Tuncer, Ademoğlunun cennetten inme meselesini ele alarak bir dörtlükle bahsetti. 

“SEVEN SEVDİĞİNİ TANIR, SEVDİĞİNE BENZER, SEVDİĞİNİN SÖZÜNÜ TUTAR”

“Adalet, muhabbet, zarafet, ketafet, güzel ahlak manasında aklınıza ne geliyorsa hepsi onda, güzelliğin kendisini anlatırken bile ondan bahsetmek gerekir” diyen Tuncer, Yunus Emre’ den “Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed” şiirini seslendirdi.

Şiirin ardından konuk Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ı sahneye davet etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Mübarek günlerde güzel bir vesileyle yad etmek şükretmek için, Rabbimizin adıyla başlar, selam olsun diyerek Rabbimizin bereketi, güzellikleri üstünüze olsun, geceniz mübarek olsun sözleriyle” konuşmasına başladı. “Peygamberimizi gönül gözüyle tanımak gerekir. Peygamberimizi tanıdıkça seveceğiz. Sevdikçe O’nu daha iyi tanıyacağız” şeklinde konuştu.

Programda, “Sevmeye, tanımaya benzemeye nerden başlamalıyız? Bizim onun ümmetinden olduğumuzu nasıl anlatacağız?” sorularının cevabı arandı.

Salavatın dilimizden düşmemesi,  onu sadece anmak değil tanımak için sürekli okunması gerektiği ve bizden istenenin ayetlerde de geçtiği üzere rabbimizi bilerek şuurla okumamız gerektiği vurgulandı.

427 kişinin katıldığı program, dürüst olmanın gerekliliği ve önemi vurgulanarak sona erdi. Program sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından konuklara buket çiçek takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlik Komisyonu Her YerdeÖnceki Haber

Gençlik Komisyonu Her Yerde

GAÜN’de 'Kutlu Doğum' coşkusuSonraki Haber

GAÜN’de 'Kutlu Doğum' coşkusu

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı