Bursa'da Gezilecek Yerler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa'da Gezilecek Yerler
Abone ol
Bursa Seyahat RehberiMarmara bölgesinin en büyük şehirlerinden olan Bursa birçok açıdan önemli bir turistik bölge olarak biliniyor. Osmanlı’nın ilk başkenti olma özelliğine sahip olan bu şehir zengin kültürü ve tarihi yapılarıyla oldukça popüler.

Bursa’yı turistik açıdan değerli kılan unsurlar yalnızca bunlarla sınırlı değil. Marmara Denizi’ne kıyısı olan şehir aynı zamanda kış turizminin merkezleri arasında bulunan Uludağ’a da ev sahipliği yapıyor. Kısa veya uzun seyahat planları için bu bölgeyi düşünenlere özel Bursa gezilecek yerler yazımızda.

Cumalıkızık Köyü

Bursa şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Cumalıkızık Köyü, Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri ile ünlüdür. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölge 700 yıllık tarihi dokusunu koruyan nadir köylerden biridir. Arnavut kaldırımlı sokakları, taş ve ahşap mimariye sahip evleri ile köy ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunar.  Osmanlı döneminin mimarisini incelemek ve eşsiz yöresel lezzetleri keşfetmek isteyenler Cumalıkızık Köyü’nü seyahat etmeden geçmemeli. Bu bölgeye konforlu bir şekilde ulaşım sağlamak için Bursa araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Yeşil Türbe ve Yeşil Camii

Bursa’nın simgelerinden biri olan Yeşil Türbe ve Yeşil Camii, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken dönem mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. 15. yüzyılda Sultan Çelebi Mehmet tarafından yaptırılan bu yapılar, mermer işçiliğinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapar. Caminin iç mekanında bulunan bitkisel motiflerle süslenen çiniler ve ihtişamlı dış görünümü görenleri büyülemektedir. Yeşil Cami’nin yakınında bulunan Yeşil Türbe için de aynı açıklamaları yapmak mümkün. İznik çiniciliğinin en özel örneklerini barındıran Yeşil Türbe de mimari detaylarıyla döneminin en gösterişli yapıları arasında yer almaktadır.

Bursa Ulu Camii

Bursa’nın en büyük camilerinden biri olan Ulu Camii, 1399 yılında Sultan Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan bu cami, 20 kubbesi ve görkemli iç yapısı ile dikkat çeker. Ulu Camii’nin iç mekanında yer alan şadırvan camiyi ziyaret edenlerin en çok dikkatini çeken detaylardan birisidir. Bu bölümde yer alan dev hat sanatı örnekleri ve ahşap minberi sanatsal değeri yüksek detaylar arasındadır. Bunlara ek olarak Bursa Ulu Camii İslam tarihi için oldukça değerli bir yapıdır. Çünkü anıtsal bir öneme sahip olan yapı Osmanlı Devleti’nin İslam kültürüne dair önemli izler barındırmaktadır 

Kapalıçarşı ve Kozahan

Bursa’nın tarihi çarşıları, Osmanlı döneminden kalma ticaret kültürünü yansıtır. Kapalıçarşı ve Kozahan, Bursa’da alışveriş yapmak ve şehrin kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyenler için ideal noktalardır. Bursa Kapalıçarşı, çeşitli hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ve takılar satan dükkanlarla dolu geniş bir çarşıdır. Tarihi atmosferiyle dikkat çeken bu çarşıda, yerel el sanatları ürünleri bulabilirsiniz. Kozahan, Bursa’nın en eski ve en önemli hanlarından biridir. İpek ticaretinin yapıldığı bu han, günümüzde ipek ürünleri ve hediyelik eşya dükkanları ile doludur. Ayrıca, hanın avlusunda yer alan kafelerde çayınızı yudumlayarak bu tarihi atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Uludağ

Uludağ neredeyse herkes tarafından bilinen önemli bir kış turizmi merkezi olarak öne çıkmaktadır. Bu bölge kış mevsiminde farklı kayak pistleri, konforlu otelleri ve modern tesisleriyle binlerce kişiyi ağırlar. Ayrıca yaz ayalarında da kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için ideal bir konumdur. Bursa şehir merkezinden 51 km mesafede olan Uludağ’a konforlu ulaşım sağlamak için kişisel araçlar tercih edilebilir. Kişisel araçların olmadığı durumlarda ise araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak yerinde olacaktır.

 

 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te çevreci ve sürdürülebilir ulaşım için toplu taşıma filosu yenileniyorÖnceki Haber

Gaziantep'te çevreci ve sürdürülebilir u...

Gaziantep'te kazalar eksik olmuyor! Yaralılar var Sonraki Haber

Gaziantep'te kazalar eksik olmuyor! Yara...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi