Mahsum Altunkaya güven tazeledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mahsum Altunkaya güven tazeledi
Abone ol
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı MahsumAltunkaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

ALTUNKAYA: “İSTENEN SEVİYELERE ÇIKACAĞIZ”

GAİB Hizmet binasında bir araya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu üyeleri, başkanlık görevine yeniden Mahsum Altunkaya’nın seçilmesine oy birliğiyle karar verdi. Sektörün ihracatının artırılması için başlattıkları çalışmaların üstüne koyarak devam edeceklerini ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya, “İhracatımıza göz attığımızda Ortadoğu’nun öne çıktığını görüyoruz. Ortadoğu ihracatını artırırken eksik olduğumuz bölgelerde de öne çıkmamız gerekiyor. Bu bölgelerde gerçekleştirilen fuarları önemsiyoruz. İkili ilişkiler ve pazarlamayla gelecek yıllarda Asya’da, Avrupa’da ve Afrika’da da ihracatımızı istenilen seviyelere çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLE YOLA DEVAM

Türkiye’nin bugünden sonra yoluna katma değerli ürünlerle devam etmesi gerektiğini vurgulayan Altunkaya, bu anlamda geçen yıllara göre daha iyi yerde olduklarını ancak beklenen seviyede olmadıklarını dile getirdi. Altunkaya, “İhracat için dünyayı karış karış geziyoruz, yeni pazarlar ediniyoruz ama ihracatı istenilen seviyelere ulaştırmamız için katma değerli ürünlere ağırlık vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÜLKE İHRACATINA BÜYÜK KATKI

Türkiye’nin ocak-nisan döneminde gerçekleştirdiği ihracata da değinen Altunkaya, bu dönemde 2 milyar 217 milyon 12 bin dolarlık ihracat yapıldığını dile getirdi. Bu ihracatın yüzde 30,1’nin Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin gerçekleştirdiğini anlatan Altunkaya, “Türkiye’nin hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatında Güneydoğu ilk sırada bulunuyor. 666 milyon 977 bin dolarlık ihracatla GAİB, ülke ihracatına ciddi katkı sağlıyor. GAİB’i, 659 milyon 823 bin dolarla İstanbul İhracatçı Birlikleri izledi. Ülke olarak değerlendirdiğimizde Irak 509 milyon 179 bin dolarla ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 142 milyon 481 bin dolarla Suriye ve 82 milyon 274 bin dolarla Amerika izledi” şeklinde konuştu. Pastacılık ürünlerinin 572 milyon 189 bin dolarla ihracatta lider olduğunu vurgulayan Altunkaya, 424 milyon dolarla değirmencilik ürünlerinin ikinci sırada ve diğer gıda müstahzarlarının ise 345 milyon dolarla üçün sırada bulunduğunu kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 GKV'li Dicle Su, madalyalarla döndüÖnceki Haber

GKV'li Dicle Su, madalyalarla döndü

Gaziantep'te feci kazada iki araç kafa kafaya girdi! ölüler ve yaralılar varSonraki Haber

Gaziantep'te feci kazada iki araç kafa k...

Yorum Yazın

Vücudun Hemen Her Bölgesindeki Hücreler, Kanser Hücrelerine Dönüşebilir
18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Nizip’te Şehit ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
İBB İmamoğlu gözaltında!
Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı