Her şey tasarım kabiliyeti ve tasarımdan geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her şey tasarım kabiliyeti ve tasarımdan geçiyor
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Türk Patent Enstitüsü işbirliği ile “Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Patent” semineri düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Türk Patent Enstitüsü işbirliği ile “Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Patent” semineri düzenledi.

Seminerde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu küresel pazarda fark edilmenin gitgide zorlaştığını, değer yaratarak rekabet edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Her şey tasarım kabiliyeti ve vizyondan geçiyor” dedi.

Verilen patent sayısının bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen parametrelerden biri olduğuna vurgu yapan Hıdıroğlu, Türkiye’nin bu konuda geride olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Ülke olarak bu sıralamalarda oldukça gerideyiz. Patentte Amerika'dan 158 yıl, Güney Kore’den 55 yıl gerideyiz. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü raporuna göre ; Çin 928 bin 177 patent başvurusu ile ilk sırada. ABD’nin başvuru sayısı 578 bin 802, Güney Kore’nin ki 210 bin 292.Türkiye ise 5 bin 97 ile 25.sırada yer alıyor.”

Küresel pazarda fark edilmenin gitgide zorlaştığını söyleyen Hıdıroğlu, “Fark edilmek için ya herkesin yaptığından farklı ya da hiç kimsenin yapmadığı bir ürün ya da hizmet geliştirmeliyiz.Her şey tasarım kabiliyeti ve vizyondan geçiyor. Değer yaratarak rekabet etmek zorundayız. Global markalar yaratmak zorundayız” diye konuştu.

Katılımcılara patent, faydalı model, markalaşma ve yeni sınai mülkiyet kanunu hakkında bilgi veren Türk Patent Enstitüsü Sınai Mülkiyet Uzmanı Faruk Önder de Türkiye'nin sınai haklar konusunda hem sayısal olarak hem de içerik olarak çoğu ülkeden geride kaldığını ancak son iyileştirmelerle birlikte başvuru oranlarının sürekli artış gösterdiğini belirtti.

Faruk Önder, "Sınai haklar konusunda sayısal olarak Türkiye çok çok gerilerde. Sadece sayısal bazda değil içerik olarak da oldukça gerideyiz. Patent sayımızın artma grafiğine baktığımız zaman kriz döneminde bile Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvurular hızla artmıştır. Sayımız az ama iyi yoldayız" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir İstasyon parkına ödülÖnceki Haber

Büyükşehir İstasyon parkına ödül

Büyükşehir Oğuz Çetin'le el sıkıştı...Sonraki Haber

Büyükşehir Oğuz Çetin'le el sıkıştı...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı