Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde hırsızlar cirit atıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde hırsızlar cirit atıyor
Abone ol
Dört yıl önce yapımı tamamlanan ve henüz yüzde 50 kapasite ile faaliyetlerini sürdüren Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin başı hırsızlarla dertte. Hastanenin MR cihazının soğutma ünitesini dahi çalan hırsızlar hastane çevresindeki mazgalları şu ana kadar 8 defa çaldı.

Hastanenin elektrik ve internet kablolarını defalarca çalan hırsızlar hastaların ve hastane personellerinin cüzdanların ve çantalarına kadar çalıyor. Hemen her gün hırsızlık olaylarının yaşandığı hastanenin 35 kapısı bulunuyor. 85 güvenlik görevlisine ihtiyaç duyulan hastanede sadece 30 güvenlik görevlisi bulunuyor. Hal böyle olunca hastane yönetimi yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için çareyi 35 kapının 33’üne kilit vurmakta buldu. Tam kapasite ile hizmet vermeye bir türlü başlayamayan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu olaylara karşın Gaziantep milletvekillerinden ise hiçbir şekilde ses çıkmıyor. Vatandaş, Gaziantep milletvekillerinin hemen her hafta bir bakan ziyareti gerçekleştirdiklerini, ancak ziyaretlerin sosyal medyada fotoğraf paylaşımından öteye gitmediği yönünde milletvekillerini eleştiriyor.

SİYASİLER HER HAFTA BAKAN ZİYERETİNDE AMA…

Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin başı hırsızlarla dertte. Yaklaşık 4 yıl önce yapımı tamamlanan ve bazı teknik nedenlerden dolayı henüz yüzde 50 kapasite ile çalışan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde personel eksikliğinden dolayı hırsızlar cirit atıyor. 65 bin metrekare alan üzerine inşaa edilen Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde güvenlik personeli eksikliğinden dolayı sürekli hırsızlık olayları yaşanıyor. Hastanenin çevresindeki mazgallar şu ana kadar 8 defa çalınırken defalarca da hastanenin içindeki elektrik ve klima kabloları çalındı. 35 tane kapısı bulunan hastanede yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı sadece 2 kapı açık bırakılıyor ve diğer tüm acil çıkış kapıları kapalı tutuluyor. Suçüstü yakalanan hırsızın polise teslime dildikten 2 saat sonra hastaneye gelerek kendisinden şikayetçi olan güvenlik görevlileri ve hastane yöneticilerini tehdit ettiği iddiasına ise akıl sır ermiyor. Milyonluk değeri olan MR cihazının soğutma mekanizması bile çalınan hastanede yaşanan hırsızlık olaylarına karşın Gaziantep milletvekillerinden maalesef ses çıkmıyor. Özellikle AK Parti Gaziantep Milletvekilleri hemen haftada bir toplu şekilde bakan ziyaret ediyor, fakat ziyaretler sosyal medyada fotoğraf paylaşmaktan öteye geçmiyor. Vatandaş siyasileri ve bürokratları bu konuda çözüm üretmedikleri için eleştirirken Abdulkadir Yüksel Hastanesi’nde yaşanan olayları masaya yatırılmasını istiyor.

GÜNDÜZ YAPILAN MAZGAL GECE GERİ ÇALINDI

65 bin metrekare alan üzerinde yüzde 50 kapasite ile hizmet veren ve 35 kapısı bulunan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde 85 güvenlik görevlisi bulunması gerekiyor. Ancak personel eksikliğinden dolayı hastanede 30 güvenlik görevlisi bulunuyor. Vardiyalı çalıştırılan güvenlik görevlileri 5’erli gruplar halinde 8’er saat görev yapabiliyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan Abdulkadir yüksel Devlet Hastanesi’ndeki bu güvenlik eksiği ve personel eksikliğini fırsat bilen hırsızlar ise durumu fırsata çeviriyor. Hastanede elektrik kablolarını ve klima kapılarını defalarca çalan hırsızlar hastanenin çevresindeki demir mazgalları ise tam 8 defa çaldı. Her defasında yeniden yaptırılan mazgallar hırsızlar tarafından yeniden çalınırken son olarak gündüz vakti yaptırılan ve yerine takılan mazgallar aynı gece hırsızlar tarafından yeniden çalındı.

POLİSE TESLİME DİLEN HIRSIZ 2 SAAT SONRA HASTANEYE GELDİ

Hırsızlarla baş edemeyen hastane yönetimi 35 kapısı bulunan hastanenin sadece 2 kapısını açık bıraktı ve diğer tüm kapılarını kilitledi. Ancak hastane yönetimi acil çıkış kapılarını plastik kelepçelerle kapatıyor ve olası acil çıkış durumunda kapıların içeriden rahatlıkla açılabilecek olmasına dikkat ediyor. Güvenlik görevlisi sayısının artırılmasından başka çarenin olmadığı bilgisi alınan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin güvenlik görevlileri iddiaya göre suçüstü yakaladıkları hırsızı polise teslim ettiler. Ancak polise teslime edilen hırsız 2 saat sonra yeniden hastaneye gelerek kendisinden şikayetçi olan hastane yöneticilerini ve güvenlik görevlilerini benden şikayetinizi geri çekeceksiniz diye tehdit etti. Bu iddialara akıl sır erdirilemezken yetkililerin konuyla ilgili nasıl bir önlem alacağı merak ediliyor.

PERSONELLERİN VE HASTALARIN EŞYALARI DA ÇALINDI

Vatandaşın sağlık raporu almak ve birçok tedaviyi görmek için günlerce sıra beklediği Gaziantep’te bir türlü tam kapasite ile faaliyet gösteremeyen ve henüz yüzde 50 kapasite ile hizmet veren Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ndeki personel eksikliği ve yaşanan hırsızlık olayları da vatandaşı çileden çıkardı. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde hastanenin mazgallarını ve elektrik kablolarını çalan hırsızlar birçok defa da personellerin ve hastaların çantalarını ve cüzdanlarını çaldı.

YÖNETİCİLER NEREDE?

Gaziantep’in siyasetçileri ve bürokratları Gaziantep’in sağlık camiasındaki sorunlarla ilgilenmedikleri yönünde sürekli eleştirilirken Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde yaşanan hırsızlık olayları ve hastanenin henüz yüzde 50 kapasite ile çalışıyor olması da siyasilerin ve bürokratların eleştirilmesine sebep oluyor. Sağlık camiası ve Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin güvenlik görevlisi başta olmak üzere personel eksikliklerinin giderilmesi bekleniyor.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarıÖnceki Haber

Jandarmadan uyuşturucu ve kaçakçılık ope...

 Gaziantep FK, Karagümrük maçı hazırlıkları sürdürüyorSonraki Haber

Gaziantep FK, Karagümrük maçı hazırlıkl...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı