Gaziantep Büyükşehir Meclisinde ortalık karıştı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir Meclisinde ortalık karıştı!
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyeleri Halep ve Şam ile Kardeşim Şehir ilişkisi kurulması ile ilgili maddenin iptali için önerge verdi. Söz konusu önerge GBB Başkanvekili Halil Uğur,  AK Partili Meclis Üyesi Osman Toprak, Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, MHP’li Cuma Kaymakçı,  ve CHP’li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 1.Birleşim Toplantısında Şam ve Halep ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokol Anlaşması imzalanması için GBB Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmişti. Söz konusu karar CHP Grubunun ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edilmişti.
Mart ayı 2.Birleşim Toplantısında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, Halep ve Şam ile Kardeş Şehir Anlaşması yapılmasını içeren maddelerin iptali için önerge verdi.


FATMA HANIM GEREKEN CEVABI VERMİŞTİ
Önergeye ilişkin konuşan GBB Başkanvekili Halil Uğur, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Kardeş Şehir ilan ediyoruz. Bununla ilgili cevap hakkı bize doğuyor. Bugün CHP Belediyeleri de dahil Alevi Dernekleri ile ilgili çalışmalar, işbirliklerimiz, gerek Düztepe gerekse Abdulhamithan Mahallesi’nde. Abdulhamithan Mahallesi’nde Büyükşehir olarak yerini vermişiz, binayı ise dernek ile birlikte ortak yaptırdık. Hiçbir zaman bu ayrımı yapmadık. Sayın Bakanımız, sizin söylemlerinize ilişkin gerekli cevabı verdi.” 


UĞUR’DAN SİYAET TEPKİSİ
CHP’li Mehmet Sucu, Mehmet Sucu, MHP’li Cuma Kaymakçı ve GBB Başkanvekili Halil Uğur arasında gerginlik yaşandı. Kaymakçı ve Uğur, CHP’li Sucu ve Şencan’a siyaset yapıyorsunuz diyerek tepki gösterdi.
13 YILDIR SESİNİZ ÇIKMIYORDU
Uğur, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önündeki gerilimi hatırlatarak, belediye binası önünde atılan sloganları hatırlattı. Uğur, “13 yıldır sesiniz çıkmıyordu. Biz kardeşlik hukuku içerisinde, kardeş olmaya devam edeceğiz” dedi.


ORTALIK KARIŞTI
Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel ile CHP’li meclis üyeleri arasında gerilim tırmandı. CHP’li meclis üyelerine tepki gösteren bir başka isim ise AK Parti Meclis Üyesi Osman Toprak oldu. 
CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, önergenin oylanmasını istedi. Bunun üzerine konuşan GBB Başkanvekili Uğur, meclis sonunda önergeyi oylayacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Gaziantep Büyükşehir'den amatör spor kulüplerine 10 milyon TL nakdi destekÖnceki Haber

Gaziantep Büyükşehir'den amatör spor kul...

Şehitkamil Ramazan Sokağı’na büyük ilgiSonraki Haber

Şehitkamil Ramazan Sokağı’na büyük ilgi

Haber Yorumları

  • Mehmet14-03-2025 20:09

    Ali, saçmalıyorsun

  • Ali14-03-2025 11:31

    Ne oldu cehapeliler Musevi camisine açtığımız halılar zorunuza mı gitti işte cehape zihniyeti bu

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı