Gaziantep Büyükşehir Meclisinde ortalık karıştı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir Meclisinde ortalık karıştı!
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyeleri Halep ve Şam ile Kardeşim Şehir ilişkisi kurulması ile ilgili maddenin iptali için önerge verdi. Söz konusu önerge GBB Başkanvekili Halil Uğur,  AK Partili Meclis Üyesi Osman Toprak, Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, MHP’li Cuma Kaymakçı,  ve CHP’li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı 1.Birleşim Toplantısında Şam ve Halep ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokol Anlaşması imzalanması için GBB Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmişti. Söz konusu karar CHP Grubunun ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edilmişti.
Mart ayı 2.Birleşim Toplantısında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, Halep ve Şam ile Kardeş Şehir Anlaşması yapılmasını içeren maddelerin iptali için önerge verdi.


FATMA HANIM GEREKEN CEVABI VERMİŞTİ
Önergeye ilişkin konuşan GBB Başkanvekili Halil Uğur, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Kardeş Şehir ilan ediyoruz. Bununla ilgili cevap hakkı bize doğuyor. Bugün CHP Belediyeleri de dahil Alevi Dernekleri ile ilgili çalışmalar, işbirliklerimiz, gerek Düztepe gerekse Abdulhamithan Mahallesi’nde. Abdulhamithan Mahallesi’nde Büyükşehir olarak yerini vermişiz, binayı ise dernek ile birlikte ortak yaptırdık. Hiçbir zaman bu ayrımı yapmadık. Sayın Bakanımız, sizin söylemlerinize ilişkin gerekli cevabı verdi.” 


UĞUR’DAN SİYAET TEPKİSİ
CHP’li Mehmet Sucu, Mehmet Sucu, MHP’li Cuma Kaymakçı ve GBB Başkanvekili Halil Uğur arasında gerginlik yaşandı. Kaymakçı ve Uğur, CHP’li Sucu ve Şencan’a siyaset yapıyorsunuz diyerek tepki gösterdi.
13 YILDIR SESİNİZ ÇIKMIYORDU
Uğur, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önündeki gerilimi hatırlatarak, belediye binası önünde atılan sloganları hatırlattı. Uğur, “13 yıldır sesiniz çıkmıyordu. Biz kardeşlik hukuku içerisinde, kardeş olmaya devam edeceğiz” dedi.


ORTALIK KARIŞTI
Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel ile CHP’li meclis üyeleri arasında gerilim tırmandı. CHP’li meclis üyelerine tepki gösteren bir başka isim ise AK Parti Meclis Üyesi Osman Toprak oldu. 
CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu, önergenin oylanmasını istedi. Bunun üzerine konuşan GBB Başkanvekili Uğur, meclis sonunda önergeyi oylayacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Gaziantep Büyükşehir'den amatör spor kulüplerine 10 milyon TL nakdi destekÖnceki Haber

Gaziantep Büyükşehir'den amatör spor kul...

Şehitkamil Ramazan Sokağı’na büyük ilgiSonraki Haber

Şehitkamil Ramazan Sokağı’na büyük ilgi

Haber Yorumları

  • Mehmet14-03-2025 20:09

    Ali, saçmalıyorsun

  • Ali14-03-2025 11:31

    Ne oldu cehapeliler Musevi camisine açtığımız halılar zorunuza mı gitti işte cehape zihniyeti bu

Yorum Yazın

Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"