Rektör Demir TBMM’deki Rektörlerle İftar Buluşmasına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Demir TBMM’deki Rektörlerle İftar Buluşmasına Katıldı
Abone ol
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen rektörlerle iftar buluşmasına katıldı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, iftar programında diğer rektörlerle birlikte Türkiye’deki akademik gelişmeler ve üniversiteler arası iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.   Samimi bir atmosferde geçen program, akademik camianın bir araya gelmesine vesile olurken, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik ilerlemesi adına önemli mesajların paylaşıldığı bir buluşma olarak dikkat çekti.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye genelindeki üniversite rektörlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, üniversitelerin bilimsel üretim, toplumla etkileşim ve sektör iş birlikleri konularındaki rolü vurgulandı.

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin sadece akademik bilgi üreten kurumlar olmanın ötesinde, Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine doğrudan katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede bilim ve toplum arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla YÖK bünyesinde Bilim İletişimi Ofisinin kurulduğunu ve üniversitelerde benzer yapılanmaların oluşturulacağını duyurdu. Ayrıca, Bilim İletişimi Ofisinin tüm şehirlerdeki üniversitelerle eş zamanlı olarak mayıs ayında Bilim Kafe etkinliğini başlatacağını belirterek, “Bilim iletişimi ofislerimiz ile bilim ve toplum arasında güçlü bir köprü kurulmasını amaçlıyoruz” dedi.

İftar programının sonunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, üniversitelerin Türkiye’nin geleceğindeki kritik rolüne dikkat çekerek, katılımcılara teşekkür etti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Üniversite kampüsten, binadan ibaret değildir, olmamalıdır. Üniversiteler, sadece kampüste cereyan eden akademik faaliyetlerin toplamından ibaret, eğitim faaliyetlerinin toplamından ibaret bir mekân olamaz." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaştırma Bakanı geliyorÖnceki Haber

Ulaştırma Bakanı geliyor

Gaziantep'te 3 öğrenciye sokak köpekleri saldırdıSonraki Haber

Gaziantep'te 3 öğrenciye sokak köpekleri...

Yorum Yazın

Dr. Hüseyin Esen 14 Mart’ı kutladı
GİBTÜ Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Obezite Farkındalık Etkinliği
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı'nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Ormanları korumakla görevli kurumdan, ormana kaçak yapı
Pulmoner Rehabilitasyon Haftası
Gaziantep'te 3 öğrenciye sokak köpekleri saldırdı
Rektör Demir TBMM’deki Rektörlerle İftar Buluşmasına Katıldı
Ulaştırma Bakanı geliyor
Kuşakları Buluşturan Sofra
Gaziantep gözü doymayan Gastronomi kazıkçılarını konuşuyor!
Gaziantep'te Trafik Kazası: Can Kaybı ve Yaralanma Yok
Gaziantep’te teröre şafak operasyonu 
Gaziantep'te 13 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Gaziantep'te iş arkadaşını silahla ağır yaralayan şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Ramazan ayında dilencilere sıkı denetim
SANKO Üniversitesi’nde “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” Konulu Konferans Düzenlendi
14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım: 14 Mart Tıp Bayramımız Kutlu Olsun
Nizip Belediyesi'nden Ramazan ayında gönüllere dokunan iyilik sofrası
GKV IB Cemil Alevli Koleji öğrencileri Antep fıstığına el attı