Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf El Tayeb Gaziantep'te Temaslarda Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf El Tayeb Gaziantep'te Temaslarda Bulundu
Abone ol
Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf El Tayeb, Gaziantep'te iş dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldi. Büyükelçi, başta Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek olmak üzere birçok iş insanıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

 Büyükelçi El Tayeb, OSB Başkanı Cengiz Şimşek ile yaptığı görüşmede, Sudan'ın Türk yatırımcılara güveninin tam olduğunu vurguladı. El Tayeb, Sudan'da şu ana kadar 92 projenin hayata geçirildiğini ve bu projelerin artarak devam etmesini temenni ettiğini belirtti.

Toplantıda konuşan Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Sudan'ın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu ifade etti. 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyaretinin bu önemin bir göstergesi olduğunu belirten Şimşek, Gaziantep OSB olarak Sudan'ın kalkınması ve gelişmesinde büyük rol oynayacaklarını söyledi. Şimşek, özellikle tarım, altyapı ve savaş sonrası yeniden imar konularında Gaziantep'in önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Büyükelçi El Tayeb, Gaziantep temasları kapsamında Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsun Altunkaya'yı makamında ziyaret etti. Büyükelçi, Altunkaya Şirketler Grubu hakkında geniş bilgiler aldı ve bu ziyaretten memnuniyetini ifade ederek, Sudan'da bu gibi büyük şirketleri görmek istediklerini belirtti. Mahsun Altunkaya, grup olarak Sudan'la işbirliği yapma arzularını dile getirdi ve Türk ürünlerinin Sudan'da pazarlanması konusunda ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini söyledi. Altunkaya, Sudan'ın Afrika'ya açılan önemli bir kapı olduğunu belirterek, bu önemli ziyareti takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Büyükelçi El Tayeb, temaslarının ikinci ayağında Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Azime Kadooğlu'nu  ziyaret etti. Yağ üretim tesislerini gezen El Tayeb, Sudan halkının burada üretilen yağları sıkça kullandığını ve ticaret hacminin giderek artacağına inandığını belirtti. El Tayeb, iki tarafın bir araya gelerek ileriye dönük projelere imza atmasının önemine değindi ve Sudan'ın savaş sonrası Türkiye'den teknik anlamda büyük fayda sağlayacağını söyledi.

El Tayeb ayrıca Acarsan Holding'i de ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri Halit Acar, Abdullah Acar ve Ferhat Acar ile bir araya geldi. Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi, doğru insanlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve özellikle organizasyonu yapanlara teşekkürlerini sundu. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı ise Sudan'ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu ifade ederek, gerekli araştırmaları ve fizibilite çalışmalarını yaparak ülkede ne tür yatırımlar gerçekleştirebileceklerini değerlendireceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fedaioğlu "Kucaklayıcı,toplayıcı ve dengeli yönetim" için kolları sıvadıÖnceki Haber

Fedaioğlu "Kucaklayıcı,toplayıcı ve deng...

Bakan Kurum'dan deprem bölgesine ziyaretSonraki Haber

Bakan Kurum'dan deprem bölgesine ziyaret

Yorum Yazın

GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü
GSOMEM ve Akbank’tan KOBİ’lerin Yeşil Dönüşümüne Destek için iş birliği protokolü
CHP’de Üye Kayıt Seferberliği…
Şule Yüksel şenler 2’nci Kitap ve Kültür Günleri başlıyor
Gaziantep Büyükşehir, Haftayı Dolu Dolu Geçirdi
GTB’de “Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi” Eğitimi
Gaziantep'te soba zehirlenmesi! 5 kişi az daha ölüyordu
Gece yarısı silahla vurdular! Jandarma araştırıyor 
Gaziantep'te korkutan yangın 
Gelecek nesiller için üretiyor 
Gaziantep'te 22 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Şehitkamil’de kadınlar iş sahibi olacak
Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği
Basın İlan Kurumu’nun yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Metin İliksoy’un Acı Günü: Annesi Hadice İliksoy Son Yolculuğuna Uğurlandı
NTO, GSO'da Düzenlenen "Uygulamalı UR-GE Atölyesi" Etkinliğine Katıldı
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar var