Şok ifade: Sağ yakalansaydı çok şey konuşacaktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şok ifade: Sağ yakalansaydı çok şey konuşacaktı
Abone ol
Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015'de DEAŞ saldırısı sonucu 101 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 36 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasına, katliamı organize ettiği iddia edilen ve Gaziantep'de düzenlenen operasyon sırasında kendisini patlatarak ölü olarak ele geçirilen Halil İbrahim Durgun'un eşi Esin Altıntuğ Durgun'un iddiaları damga vurdu. Durgun ifadesinde, eşinin konuşmasın diye öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015'de DEAŞ saldırısı sonucu 101 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin 36 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasına, katliamı organize ettiği iddia edilen Halil İbrahim Durgun'un eşi Esin Altıntuğ Durgun'un iddiaları damga vurdu. Durgun ifadesinde, eşinin konuşmasın diye öldürülmüş olabileceğini iddia etti.  

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın bugünkü celsesinde müşteki avukatlarının talebi üzerine sanıkların tekrar savunmaları alındı. 

EŞİM ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI 

Katliamını organize eden isim olarak bilenen ve Gaziantep'de düzenlenen operasyon sırasında kendisini patlatarak ölü olarak ele geçirilen Halil İbrahim Durgun'un eşi Esin Altıntuğ Durgun, çarpıcı açıklamalarda bularak şunları söyledi: "Ben eşime yardım yataklık yapmadım. Polis beni takip ediyormuş. Ben takip ettiğini düşünmüyorum. Eğer etseydi beni Halil İbrahim Durgun'u yanında gördüklerinde yakalayabilirlerdi. Bu polisin büyük ihmallerinden biridir. Eşim kendisini patlamamış olabilir. Adli Tıp Kurumunda eşimi teşhis ettim. Üzerindeki örtüyü omzuna kadar açtılar. Ve o an gördüm ki, cesedinin sadece çenesi kaymıştı. Kan izi bile yoktu. Halil'in cebinde 172 TL çıkmıştı. Onu da bana verdiler. Kendini patlatan insanda bu paralar çıkmaz. Sağ yakalansaydı çok şey konuşacaktı. Bu yüzden öldürmek istediler ve öldürdüler. Patlamadan sonra gözümü açtığımda 'Allahım bana yardım et' diye bir ses duydum. Hiç bir polis yaralanmadığına göre bu ses kime ait olabilir." Durgun'un bu ifadesi üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray araya girerek, "Bu yüzden ısrarla otopsi raporlarına ulaşmaya çalışıyoruz" dedi. Daha önce mahkemenin istediği otopsi raporuyla ilgili Gaziantep emniyetinden mahkemeye, "Otopsi raporları biz de yok" cevabı gelmişti. 

MAHKEME OTOPSİ RAPORLARININ TEKRAR İSTENMESİNE KARAR VERDİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın bugünkü celsesinde mahkemeye gelen evraklar okundu. Ardından sanık ve müşteki avukatları ile sanıklar gelen evraklar yönünde savunma yaparak taleplerini sundu. Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı tüm sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Savcı müşteki avukatlarının bir kısım kamu görevlisinin tanık olarak dinlenmesi talebinin yargılamaya etkisi olmayacağı nedeniyle reddedilmesini istedi. 
Savcının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy birliğiyle tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, katılma taleplerinin kabulüne, yakalaması olan sanıkların infazının beklenmesine, ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın akıbeti konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, daha önce istenmesine rağmen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerinde mevcut bulunmadığı yönünde cevap gelen canlı bombalar Halil İbrahim Durgun, Yunus Durmaz ve Mehmet Kadir Cabael'in ölümlerine ilişkin otopsi raporlarının, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana ve Gaziantep Adli Tıp kurumlarına müzekkere yazılarak istenmesine karar verdi. 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir, Obeziteyle mücadelede için sahadaÖnceki Haber

Büyükşehir, Obeziteyle mücadelede için s...

Tübitak 4006 Bilim Fuarı törenle açıldıSonraki Haber

Tübitak 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı

Yorum Yazın