Şahinbey Belediyesi, örnek olmaya devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi, örnek olmaya devam ediyor
Abone ol
Şahinbey Belediyesi yaptığı dev projelerle Türkiye’nin örnek Belediyesi olmaya devam ediyor. Vatandaşın kalıplaşmış belediyecilik anlayışını değiştirerek, her alanda hizmet veren Şahinbey Belediyesi hızlı, kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile vatandaşın ihtiyaçlarına ve isteklerine cevap veriyor.

Hayata geçirdiği büyük projelerle Türkiye de örnek belediye olarak gösterilen Şahinbey Belediyesi, vatandaşın sağlığına yönelik önemli projelere imza attı.

HOŞGELDİN BEBEK

Şahinbey Belediyesi’nin 2011 yılında başlattığı “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında bu güne kadar 120.600 bebeğe “Hoş Geldin” denildi. 2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan proje kapsamında her gün iki ekip, Şahinbey’de doğum yapan anne ve bebeklerini evlerinde ziyaret ederek, aileye çocuk gelişimi, anne sütünün önemi ve aşılarla ilgili bilgiler veriliyor.

DOĞUMDAN ÖLÜME HİZMET

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak doğumdan ölüme vatandaşın yanında olduklarını belirterek, “Yeni doğum yapan ailelere bebek sağlığı, bebek bakımı, bebeğin gelişimi, bebek güvenliği ve davranış süreçleri, bebek aşısı ve anne sütünün önemi gibi konularda bilgiler veriyor. Ayrıca Şahinbey Belediyesi olarak yeni doğan çocuklara çeşitli hediyeler veriyoruz. 2011 yılında hayata geçirdiğimiz proje kapsamında bugüne kadar 120.600 bebeği ve ailesini evinde ziyaret ettik” dedi.

SAĞLAM TEMELLİ VE SAĞLIKLI BİR EVLİLİK İÇİN EVLİLİK OKULU

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak. Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan projeyle bu zamana kadar 30 binin üzerinde çifte eğitim verildi. Eğitim esnasında sağlıklı bir toplumun oluşması için bilgiler veriliyor.

EVLİLİK FEDAKÂRLIK İSTER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlilikte en önemli faktörün sabır olduğunu belirterek, “Huzurlu bir toplum sağlamak için göreve geldiğimiz 2009 yılında ilk başlattığımız projeler Evlilik Okulu ve Hoş geldin Bebek’ti. Yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret edip annelere eğitimler verip, onlara çeşitli hediyeler veriyoruz. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için Evlilik Okulumuzda da eşler arasında birbirlerine nasıl davranacakları, evliliğin dini, hukuki ve sağlık boyutu hakkında bilgiler veriliyor. Bu eğitim sonrasında yeni evlenecek olan çiftlerimize otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz.” dedi.

YEŞİL DÜDÜKLE ÇEVRE DUYARLILIĞI SAĞLANDI

Okullarda düzenlediği temizlik kapmayanları ile çocukların ve gençlerin daha temiz, sağlıklı bir çevre ve gelecek adına bilinçlendirilmesini sağlayan Şahinbey Belediyesi, bu kampanyalarına bir yenisini daha ekleyerek “Yeşil Düdük” uygulaması başlattı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ziyaret ettiği okullarda, başarılı öğrencilere kol saati dağıtıp, öğrencilere “Yeşil Düdük” uygulamasını anlattı ve öğrencilerle birlikte çöp toplayıp yerlere çöp atanları uyarıp, düdük çaldı.

OBEZİTEYİ ÖNLEMEK İÇİN 117.000 ADET BESLENME KABI DAĞITILDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerin hazır yiyecekler yerine annelerinin evde hazırladığı sağlıklı gıdalarda beslenebilmeleri için özel olarak hazırlattırılan ısı yalıtımlı ve iki gözü bulunan, içi çelik kaplamalı modern beslenme kapları, ilçedeki 117.000 anaokulu ve ilkokul öğrencisine dağıtımını gerçekleştirdi.

"SİGARA BAĞIMLILIĞINA" TEŞVİKLİ ÇÖZÜM

Başkan Mehmet Tahmazoğlu sadece vatandaşların değil çalışanlarının da sağlığını düşünerek “Sigarayı bırak Maaşına 250 TL teşvik primi eklet” kampanyasını başlattı.

HEM SAĞLIKLARINI KORUYACAKLAR HEM DE MAAŞLARINDA 250 TL ARTIŞ OLACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışanlarının hem sağlığını hem de cebini düşünerek, sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına 250 TL teşvik primi veriyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu önemli bir projeye daha imza atarak sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına, her ay 250 TL ikramiye veriyor. Dünyada sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı 10 saniyede 1 kişi ölürken, tüm dünyadaki ölüm sebeplerinin yüzde 6'sı da sigaraya bağlı sebeplerden kaynaklanıyor.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZABITA GÖREV BAŞINDA

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçedeki iş yerlerini denetleyerek vatandaşın sağlığı için 24 saat görev yapıyor.

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri halkın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için birçok iş yerine denetimlerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle halkın bilinçli tüketici olmasını sağlamak için bir çok projeye imza atan Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerlerinde hijyen kurallarına uyulmasına büyük önem veriyor.

"ZABITA EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA"

Amaçlarının halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekiplerinin günün 24 saati görev başında olduğunu ve büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi.

SPOR YAPALIM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sağlıklı nesiller için öğrencilere bisiklet dağıtımının yanı sıra spor alanları da oluşturuyor.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, çocuklara ve gençlere spor yapmalarını önererek “Sürekli gençlerimize ve vatandaşlarımıza spor yapmayı öneriyoruz. Sağlıklı beslenme ve spor gerçekten çok önemli. Çünkü çağımızın hastalığı obezite ile en iyi mücadele etmenin yolu, sağlıklı beslenmekten ve düzenli spor yapmaktan geçiyor. Şahinbey Belediyesi olarak düzenli olarak bisiklet turları ve sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenliyoruz. Vatandaşlarımıza spor yapma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. “Spor Yap, Sağlıklı Kal” sloganıyla herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Yapmış olduğumuz spor tesisleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla vatandaşlarımıza bu konuda yol gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin spor yapabilmeleri için 86.500 m2 alan üzerine Akkent Spor Köyü’nü kurduk. Bunların yanı sıra bisiklet ve spor ayakkabı dağıtımı gerçekleştirdik. Amacımız gençlerimize spor yapma alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı bir neslin yetişmesini hedefliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanko Enerji'ye TSE Covid -19 Güvenli üretim belgesiÖnceki Haber

Sanko Enerji'ye TSE Covid -19 Güvenli ür...

Gaziantep'te 6 hanede 29 kişi karantinaya alındıSonraki Haber

Gaziantep'te 6 hanede 29 kişi karantina...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı