Öğrenciler Tarikat İlişkilerine Sokulmakta!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler Tarikat İlişkilerine Sokulmakta!..
Abone ol
Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz Millî Eğitim Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda eğitim sisteminin ve eğitim camiasının sorunlarını Bakan Özer ve Başkan Özvar’a tek tek sıraladı.
Prof. Dr. Filiz, Bakan Özer ve YÖK Başkanı Özvar’a; öğrencilerin yurt sorunlarının olduğunu, 8 milyon 300 bin civarındaki yükseköğretim öğrencisinin ancak yüzde 10'una yurt bulunabildiğini, bununla birlikte de özel yurtların çok pahalı olduğunu belirterek, gençlerimizin bazı vakıf ve cemaat yurtlarına yönlendirilerek, buralarda tarikat ilişkilerine sokulduklarını söyledi.
 
Halef-Selef Bakanlar İktidar-Muhalefet İlişkisinde...
Prof. Dr. Filiz; Milli Eğitim Bakanı Özer’e “Sayın Bakanım, siz şimdi 8'inci bakansınız, görevdesiniz, size de başarılar diliyorum” derken, Ak Parti Hükümetinin 20 yıla yakın süredir tek başına görevde olup, bu süreçte Bakan Özer’den önce 7 Milli Eğitim Bakanının değiştiğini ve halef selef bakanların birbirlerine karşı iktidar, muhalefet anlayışıyla hareket etmelerinden, bir sistem geliştiremediklerini belirtti.
 
Prof. Dr. Filiz İşsiz Gençleri ve Öğretmenlerin Sorunlarını Yine Unutmadı..
Prof. Dr. Filiz üniversite mezunu işsiz gençlerin ve öğretmenlerin sorunlarına dair konuşmasında, “Üniversite mezunu işsizlerimizin sayıları 1 milyon 200 bini aşmıştır. İşsiz gençlerimizin psikolojileri bozulmuştur, aileleri de aynı derecede sıkıntı içindedir. İş bulanların ise önemli bölümü, meslekleri dışında asgari ücretle ve günde on saat çalıştırılmaktadır. İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarından işsiz sayısı 500 bine yaklaşmış, TÜİK verilerine göre 40 bini 30 yaş altı olmak üzere 110 binin üzerinde işsiz mühendis bulunmaktadır, 460 bin civarında öğretmen işsizdir.
Millî eğitimde ise kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere 3 farklı statüde öğretmen çalıştırılmaktadır, her birinin farklı çalışma koşulları ve özlük hakları vardır. Bu statülerdeki öğretmenlerimizle birlikte engelli öğretmenlerimizin de sorunları mutlaka çözülmelidir.” dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organ Bağışı etkinlikleriÖnceki Haber

Organ Bağışı etkinlikleri

Şahinbey’de kadınlar meslek sahibi oluyorSonraki Haber

Şahinbey’de kadınlar meslek sahibi oluyo...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı