Ödüllü Oba’dan milli seferberliğe tam destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ödüllü Oba’dan milli seferberliğe tam destek
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları 2016 Ödül töreninde sektöründe Türkiye’nin gururu haline gelen dünya markası Oba Makarna ödüllendirildi. 2017 yılını yatırım yılı ilan eden Oba Makarna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısına da destek vererek 2017’da 9 milyon Euro tutarında bir yatırım yapma kararı aldı.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları 2016 Ödül töreninde sektöründe Türkiye’nin gururu haline gelen dünya markası Oba Makarna ödüllendirildi. 2017 yılını yatırım yılı ilan eden Oba Makarna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısına da destek vererek 2017’da 9 milyon Euro tutarında bir yatırım yapma kararı aldı.

Makarna sektörünün Türkiye’deki lideri Oba Makarna,  İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’ arasında 2015 yılı verilerine göre bir önceki yıla oranla bir basamak ilerleyerek 262. sırada yer alan Oba Makarna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısı karşısında 2017 yılını yatırım yılı ilan ederek 9 milyon Euro tutarında bir yatırım kararı aldığını açıkladı.  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen tören törende Oba Makarna’nın ödülünü OBA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den aldı.

“2017’da milli seferberliğe yatırımlarıyla destek vereceğiz”

Günlük bin ton kapasiteyle Türkiye’nin en büyük makarna üreticisi Oba Makarnanın 2016 yılı hedefleri arasında iç piyasadaki büyümeye devam edeceklerine dikkat çeken Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü sektörel yatırımlarını sürdüreceklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen milli seferberliğe yatırımlarıyla destek vereceklerini ifade etti. Özgüçlü yaptığı değerlendirmede 1990’lı yıllarda ihracatçılarımızın yurt dışında yaşadığı güçlükleri ve sıkıntıları unutmadık. Güçlü ekonomilere sahip ülkelerin güçlü pasaportları var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyanın her yerinde geçerli güçlü bir pasaportu bulunuyor. Bunun biz üretici ve ihracatçılara büyük katkısı bulunmakta. Son dönemlerde ülkemize yönelik yürütülen kampanyaları ve bunların altında yatan gerçek emelleri hepimiz biliyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve yeni nesillerimizin yarınları için bir olma, birlik olma zamanıdır. Bizler Oba Grup olarak 2017 yılında da yatırımlarımızı sürdürmeye ve yeni yarımlarımızın yanı sıra ihracat yaptığımız ülke sayısını arttırmaya çalışacağız. Bu nedenle 2017 yılında 9 milyon Euro’luk yeni yatırım yaparken, Kolombiya’dan Norveç’e, İspanya’dan Tayvan’a, Amerika’dan Vietnam’a kadar,  96 ülkeye ihracat gerçekleştiren Oba Makarnanın ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını arttırmayı ve mevcut pazarlardaki pazar payımızı daha üst noktalara taşımayı planlıyoruz” dedi. GSO tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları 2016 Ödül Törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra diğer davetliler de OBA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü’yü kutladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halıcılardan milli seferberliğe tam destekÖnceki Haber

Halıcılardan milli seferberliğe tam dest...

Kurtuluş Bayramı'nda GKV’ye çifte şampiyonlukSonraki Haber

Kurtuluş Bayramı'nda GKV’ye çifte şampiy...

Yorum Yazın

Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”