Halıcılardan milli seferberliğe tam destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halıcılardan milli seferberliğe tam destek
Abone ol
GAHİB Başkanı Kaplan: “Türkiye’nin belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmesinin yanı sıra daha güçlü bir ekonomik yapıya sahip olabilmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği milli seferberliğe ihracatta seferberlik ilan ederek destekliyoruz”

GAHİB Başkanı Kaplan: “Türkiye’nin belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmesinin yanı sıra daha güçlü bir ekonomik yapıya sahip olabilmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği milli seferberliğe ihracatta seferberlik ilan ederek destekliyoruz”

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen milli seferberliğe tam destek verdiklerini ifade ederek Türkiye’nin belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için ihracatta seferberliği yapılması gerektiğini söyledi.

Kaplan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine herkesin elini taşın altına koyduğunu, bugünden itibaren de gövdesini koyması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen milli seferberlikte üzerlerine düşenleri fazlasıyla yapmaya çalışacaklarını belirten GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan İş dünyasının topyekun bütün sektörleri kapsayacak şekilde ihracatta seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı. Başkan Kaplan, şöyle devam etti: “Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Ülkemize yönelik gerek iç gerekse dış mihraklar tarafından büyük saldırılar var. Demokrasimize, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, ekonomimize göz dikenlerin bu emellerini boşa çıkarmak zorundayız. Ekonomisi güçlü devletler arasında yer alan ülkemizin ekonomisini daha da güçlendirmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısına sonuna kadar destek veriyoruz. İhracat yapan, Türkiye menşeli ürünleri dünyanın farklı kıtalarına taşıyan iş dünyamız yeni pazarlar bulmak için çalışıyor. Adeta dünyayı turlayan, gittikleri ülkelerde ihtiyaç analizi yapan işadamlarımız farkında olmadan aslında ihracatta seferberliğin içinde yer almaktalar. Ancak bugünden itibaren herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekmektedir. Dün farklı metotları buraya kadar getiren iş alemi, bu saatten sonra farklı yollar deneyerek ihracatı katlamaya çalışmalıdır. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu süreci işbirliği yaparak ve kenetlenerek atlatacağız. Biz işadamları da bu süreçte pazar payımızı artırmak için el ele verip yeni pazarlara odaklanmalıyız.”

 

Halıda sadece üretime değil, modaya da imzamızı atacağız

Dünyanın en büyük makine halı üreticisi ülkesinin Türkiye olduğunu hatırlatan Kaplan, bundan da Gaziantepli halıcıların büyük emeği olduğunu vurguladı. Bugün halı denildiğinde akla gelen ilk şehrin Gaziantep olduğunu ifade eden Kaplan, “Daha çok ihracat yapabilmek ve yenilmemek için yenilenmek gerekmektedir.  Dünyaya halı dokuyan halıcılarımızın sektörü geleceğe emin adımlarla taşıyabilmesi için makine halısının da şehrimizde üretmesi gerektiğine inanıyorum. Buradan makine sektörüne sesleniyorum; halı makinelerinin ülkemizde üretilmesi halinde yurtdışına döviz çıkmayacak ve paramızı iç piyasada değerlendirmiş olacağız. Diğer taraftan sadece üretimle değil, dünya halı modasına da ülkemizin imzasını atacağız. Burada elbette üniversite sanayici işbirliğinin yanı sıra sektörümüzdeki AR-GE ve İnovasyon çalışmaları da etkili olacaktır” diye konuştu.

İnsanın yaşadığı her yer sektörümüz için pazardır

Kaplan, yeni pazarlara açılmak ve ihracatı artırmak amacıyla dünyanın neresinde halı fuarı düzenlenirse düzenlensin kaçırmamaya çalıştıklarını, fuarların yanında uluslararası pazarlarda daha etkin olabilmek için oluşturulan heyetlerin sürekli bu ülkelere giderek tanıtım çalışmaları yürüttüğünü, insanın yaşadığı her yerin sektörleri için önemli bir Pazar özelliği taşıdığına dikkat çekti. Bu kapsamda Ocak ayında Almanya’da gerçekleştirilecek “Domotex Hannover 2017” fuarına katılacaklarını söyleyen Kaplan, “İhracatta yenilenme ve farklı pazarlar için bu tür fuarlar büyük önem taşımaktadır” dedi.

Hedeflere ulaşmanın yolu azimli çalışmayla mümkün

Kendilerinin halı sektöründe başlatacağı ihracat seferberliğinin diğer sektörlerde de devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Kaplan, “Türkiye’nin belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için ihracatta seferberlik yapılması şarttır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'lilerden Halep'e 40 TIR yardımÖnceki Haber

MHP'lilerden Halep'e 40 TIR yardım

Ödüllü Oba’dan milli seferberliğe tam destek Sonraki Haber

Ödüllü Oba’dan milli seferberliğe tam de...

Yorum Yazın

SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi