Mehmet Taşçı: Gazeteciler Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Taşçı: Gazeteciler Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor
Abone ol
Gaziantep’te Basın İlan Kurumu (BİK) ve Google iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Yapay Zekâ Okuryazarlığı ve Dijital Habercilik Eğitimi’nde bölgedeki gazetecilerin yapay zekâ destekli araçlarla daha hızlı, güvenilir ve nitelikli içerik üretmesine yönelik teknik bilgiler paylaşıldı.

 

Basın İlan Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü ve Google iş birliğiyle hayata geçirilen “Yapay Zekâ Okuryazarlığı ve Dijital Habercilik Eğitimi”, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis başta olmak üzere çevre illerden gelen basın mensupları, kamu kurumlarında görev yapan basın çalışanları ve iletişim fakültelerinden öğrencilerin katılımıyla Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlendi.


Yoğun ilgi gören eğitimin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Arda Aşkın, dijital teknolojilerin baş döndürücü bir hızla değiştiğine dikkat çekerek, daha dün yeni olarak kabul edilen birçok uygulamanın bugün geride kaldığını ifade etti.
Dijital çağın; geleneksel medyadaki uygulamaların ötesine geçmeyi zorunlu kıldığını belirten Aşkın, rekabetin yüksek olduğu bir ortamda teknolojik araçların habercilik adına etkin kullanılması gerektiğini söyledi. Aşkın, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, eğitimle basın çalışanlarının yeni yetkinlikler edinmesini amaçladıklarını kaydetti.


Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt, düzenlenen eğitimle gazetecilerin dijital dünyada sadece hızlı değil, aynı zamanda nitelikli, doğru ve güvenilir haberler üretebilmesi için gereken donanımı sunmak istediklerini söyledi. Kütküt, haberciliğin dijital dönüşümünde teknolojiyi en güçlü müttefik haline getirecek eğitimin verimli geçmesini temenni etti.
Çok sayıda gazetecinin katıldığı eğitimin ana odağı gazetecilikte yapay zekâ araçlarının kullanımı olurken, web sitelerinin arama motorlarında görülme performansını geliştirmeye yönelik ipuçları ve teknik gereksinimlerin neler olduğu anlatıldı. 
Eğitim toplantısında ayrıca üretken yapay zekâ araçlarının kullanımı uygulamalı örneklerle ele alındı. Araştırma, redaksiyon ve haber yazımında kullanılabilecek araçlara ilişkin bilgiler paylaşıldı.


Eğitim sonunda katılımcılar, özellikle yerel medyada daha nitelikli içerik üretmek, dijital dönüşüme uyum sağlamak ve yanlış bilgiyle mücadelede daha güçlü bir refleks geliştirmek adına pratik bilgi ve beceriler kazanarak programdan ayrıldı.
Toplantıya katılan memohaber.com haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşcı, oldukça önemli bilgilerin verildiği bu eğitim çalışmasının gazeteciler için büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Önemli KararlarÖnceki Haber

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Öneml...

Furkan Apartmanı Dosyasında Karar Duruşması GörüldüSonraki Haber

Furkan Apartmanı Dosyasında Karar Duruşm...

Yorum Yazın

Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler