Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Önemli Kararlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Önemli Kararlar
Abone ol
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, basın çalışanlarına yönelik sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasını ve azınlık gazetelerine maddi yardım yapılmasını kararlaştırdı. Toplantıda, süreli yayınlara verilen kredilere uygulanacak faiz oranı da belirlendi.

Basın İlan Kurumu 33. Dönem 6. Genel Kurul Toplantısı, 11-13 Şubat 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantının son oturumunda, Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında ele alınan gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi.

Kurumun 2025 yılı bilançosu, gelir tablosu ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetçiler Kurulu Raporunu onaylayan Genel Kurul, basın sektörüne yönelik desteklere ilişkin önemli düzenlemeler yaptı.

Süreli yayın kredilerinde faiz oranı belirlendi

Genel Kurulda, basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve yatırım kapasitelerini artırabilmeleri açısından önem taşıyan Kurum kredilerine uygulanacak faiz oranı ele alındı.

Ekonomik gelişmeler dikkate alınarak, yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak yıllık faiz oranı, 2026 yılı için yüzde 29 olarak belirlendi.

Basın çalışanlarına yönelik desteklerde yüzde 50 artış

Toplantıda, basın çalışanlarına yönelik borç para, muhtaçlık ve ölüm yardımları Kurumun sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda yeniden değerlendirildi. Mevcut ekonomik koşullar ve uygulamaya ilişkin geri bildirimler dikkate alınarak, söz konusu sosyal desteklerin yüzde 50 oranında artırılmasına karar verildi.

Borç Para ve Yardımlara Dair 219 sayılı Genel Kurul Kararında yapılan düzenleme, Resmi Gazetede yayımlandığı tarihi takip eden ayın ilk günü itibarıyla yürürlüğe girecek.

Azınlık gazetelerine destek sürecek

Basın İlan Kurumu, Lozan Barış Antlaşması kapsamında azınlık statüsünde bulunan topluluklarca yayımlanan gazetelere yönelik 2011 yılından bu yana sürdürdüğü maddi destekleri 2026 yılında da devam ettirecek.

Bu doğrultuda Genel Kurul, basın sektöründe çeşitliliğin ve çoğulcu yapının korunması amacıyla 2026 yılı içerisinde azınlık gazetelerine 471 bin Türk Lirası yardım yapılmasını kararlaştırdı.

Basın Derneklerine Yardım Fonuna 7 milyon 200 bin TL tahsis edildi

Genel Kurul toplantısında, Kurumun faaliyet ve çalışmalarının finansmanını sağlamak üzere oluşturulan fonlara tahsis edilecek tutarlar da belirlendi.

Bu kapsamda, Kurumun 2025 Yılı Tahsis Bilânçosunda, Basın Derneklerine Yardım Fonu için 7 milyon 200 bin Türk lirası kaynak ayrılması uygun görüldü.

Bir sonraki Genel Kurul Toplantısının 20-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOSGEB Destek Programları Nizip Ticaret Odası’nda TanıtıldıÖnceki Haber

KOSGEB Destek Programları Nizip Ticaret...

Mehmet Taşçı: Gazeteciler Dijital Dünyaya Ayak UyduruyorSonraki Haber

Mehmet Taşçı: Gazeteciler Dijital Dünyay...

Yorum Yazın

Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!