Doğuştan işitme kaybı olan minik Yüsra, beyin sapı implantı ilk kez duydu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğuştan işitme kaybı olan minik Yüsra, beyin sapı implantı ilk kez duydu
Abone ol
Gaziantep’te, doğuştan kulakları duymayan 3 yaşındaki Yüsra Gültekin, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde yapılan beyin sapı implantı sayesinde ilk kez duymaya başladı.

Doğuştan iç kulak yapıları ve işitme siniri gelişmeyen ve bu nedenle işitme kaybı olan 3 yaşındaki Yüsra Gültekin, Gaziantep Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği'ne getirildi. Minik Yüsra’ya, KBB Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt'ın gözetiminde KBB Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen tarafından yapılan operasyonla beyin sapındaki işitme merkezine işitmesini sağlayacak beyin sapı implantı yerleştirildi. Ameliyatın ardından taburcu edilen minik Yüsra, yaklaşık bir ay sonra yapılan kontrollerde ilk kez duyma mutluluğunu yaşadı.

“Minik Yüsra artık seslere tepki veriyor”
Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Secaattin Gülşen, "Yüsra bebek bize işitme kaybı şikayetiyle getirildi. Yapılan tetkikler sonucu iç kulak gelişimi olmadığını tespit ettik. Ameliyatla beyin sapı implantı takıldı. Bu implant beyin sapına ve kafanın dışına takılmak üzere 2 parçadan oluşuyor. Bu sürecin ardından işitme gerçekleşir ve konuşmaya başlar. 1 ay önce beyin sapı implantı takıldı, Bugün de aktivasyonu yaptık. Minik Yüsra seslere tepki veriyor. Ameliyatlarda bunları ölçümleyebiliyoruz, duyduğunu aslında ameliyatta tespit ettik. Bugünde cihazın açılışını yaparak Yüsra bebeğin seslere tepkisine tanık olduk. 2-3 aylık rehabilitasyon sürecinden sonra ilk anlamlı kelimeleri çıkarmaya başlayacak. Bu anlamda bu tür ameliyatları Türkiye'de en fazla yapan kliniklerden biriyiz. Biz de bu mutluğa tanık oluyoruz. Bu bizim için memnuniyet verici" dedi.

“Kızım artık seslendiğim zaman dönüp bakıyor”
Anne Zahide Gültekin ise emeği geçenlere teşekkür ederek ‘Kızımın hiç duymadığını anlayınca çok üzülmüştük. Secaatin hocamıza ulaştık. Sağolsun kızımı 1 ay önce ameliyat etti. Bugün de duyuyor. Allah razı olsun. Herkesin eline sağlık. Seslendiğim zaman dönüp bakıyor. Çok duyguluyum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üzümcü: Müslüm Yılmaz, Şahinbey İlçe Başkanlığı’na AtandıÖnceki Haber

Üzümcü: Müslüm Yılmaz, Şahinbey İlçe Baş...

Anahtar Parti Nizip ve Nurdağı İlçe Başkanlıklarına Yeni AtamalarSonraki Haber

Anahtar Parti Nizip ve Nurdağı İlçe Başk...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi