Çaresiz anne yetkililerden yardımeli bekliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çaresiz anne yetkililerden yardımeli bekliyor!
Abone ol
Gaziantep'te, 6 ay önce solunum yetmezliği ve bağırsak sorunu ile dünyaya gelen ikiz bebeklerde Ecrin İlksöz, ailesi ameliyat istemediği için Hukukçu Doktorlar Derneği'nin başvurusu ile mahkeme kararı alınarak 18 Mart günü ameliyat edildi.

Bağırsak rahatsızlığı devam eden bebeğin sağlığına kavuşması için yeniden ameliyat olması gerektiğini söyleyen anne Güllü İlksöz, masrafları karşılayacak imkânlarının olmadığını ifade ederek, çocuğuna gerekirse mahkeme tarafından tekrar tedbir konulup bir an önce ameliyat edilmesini istedi.

Gaziantep'te 6 ay önce Hacı ve Güllü İlksöz çiftinin sezaryenle dünyaya gelen ikiz kız bebeklerden birinde solunum yetmezliği ve bağırsak sorunu tespit edildi. Doktorlar kuvöze alınan bebeğin acilen ameliyat olması gerektiğini belirtti. Aile ise buna itiraz ederek imza karşılığı bebeği eve götürmek istedi. Bunun üzerine doktorların başvurduğu Hukukçu Hekimler Derneği mahkemeden 'sağlık tedbir kararı' çıkarttırıp aileden alınan bebeğin ameliyatını gerçekleştirdi. Başarılı geçen ameliyatın ardından bir ay sonra ailesine teslim edilen Ecrin bebeğin sağlık sorunları nedeniyle tekrar ameliyat edilmesi gerektiği belirtildi. Maddi durumları iyi olmayan aile bebeklerinin tedavisi için 20 bin liraya ihtiyaç olduğunu fakat bu parayı karşılayamayacakları için bebeklerinin aynı kararla alınıp tedavi edilmesini istediklerini söyledi.

‘GEREKİRSE TEKRAR MAHKEME KARARI ÇIKARSINLAR’
Kızının ameliyatının yapılması için yardım isteyen anne Güllü İlksöz, "İkizlerim dünyaya geldi, kızım rahatsızdı. Oğlumda sorun yoktu. Kızım 6 günlükken ameliyat geçirdi. Bağırsağı dışarıda kaldı. Şuanda 6 aylıklar biz ameliyat ettirmek için tekrara ilk ameliyatı yapan doktorun yanına götürdük fakat bizden 20 bin lira ameliyat parası talep etti. Biz de devlet hastanesine giderek ameliyat ettirmek istedik ama orada ada kabul etmediler bağırsağı kim dışarıya çıkardıysa tekrar ameliyatı o doktorun yapması lazım, biz risk alamayız dediler. Orada yaptıramayınca tekrar doktorun yanına gittim. Tekrar 20 bin lira talep etti. Bizim bunu verecek imkânımız olmadığı için çocuğu ameliyat ettiremiyoruz. Çocuğumu doğduğunda mahkeme kararıyla koruma altına alarak ameliyat ettiler. Şuanda gerekirse yine koruma altına alsın ameliyat ettirsinler. Çocuğumu sağlığına kavuştursunlar. Kızımızın tedavisi için gereken 20 bin lirayı verecek durumumuz yok. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nurel-Enver Taner tarafından yaptırılan anaokulu törenle açıldıÖnceki Haber

Nurel-Enver Taner tarafından yaptırılan...

Gaziantep'te katliama dönüşen kavgada ölü sayısı 6'ya yükseldiSonraki Haber

Gaziantep'te katliama dönüşen kavgada öl...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı