Zeynep’in en büyük hayali şiir kitabı çıkarabilmek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeynep’in en büyük hayali şiir kitabı çıkarabilmek
Abone ol
Doğuştan görme engelli Zeynep Gülerim, filmlere konu olacak bir başarı hikayesine sahip. ‘Görmüyorsun’ diye sürekli önüne çıkarılan engellere rağmen hedeflerine bir bir ulaşıyor. 70 civarı şiiri olan Zeynep’in en büyük hayali ise şiir kitabı çıkarabilmek.

Hayatta hep, “Gözleri görmüyor, birşey yapamaz” tepkileri ile büyüyen Zeynep Gülerim’im şiir yarışmasında kazandığı birincilik hayatını değiştirdi. Üniversite eğitimine devam eden Zeynep’in en büyük hayali iyi bir şair olabilmek. Zeynep Gülerim, 1998 yılında doğuştan görme engelli olarak Gaziantep’te dünyaya geldi. Henüz anne karnında iken göz tansiyonu sebebiyle görme yeteneğini kaybeden Zeynep’in engeli 3 aylıkken anlaşıldı. Belki kurtulur umuduyla tam 9 ameliyat geçirse de, bir sonuç alınamadı.  GAP Görme Engelliler Okulu’nda eğitimini tamamladı. Daha sonra Vasıf Onat Kız Anadolu Lisesi’nde 4 yıllık eğitimin ardından, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. Bir yıl Arapça hazırlık eğitimini tamamladı ve birinci sınıfta okuyor.

NE AİLESİ NE ÇEVRESİ OKUMASINADESTEK OLMADI

Telgraf gazetesinden Okan Çelik’in haberine göre: Zeynep, görme engelli bir kız olduğu için ailesi ve çevresinde, ‘Okuyamaz, hiç bir şey yapamaz’ diye ön yargılı davranışlara maruz kaldı. Eğitim almayı ve bir yerlere gelmeyi çok istiyordu. Ama hiç kimse bu konuda yardımcı olmadı. İçindeki okuma azmi, onun tek başına mücadele etmesine sebep oldu. İlk ve orta dereceli okulları başarı ile tamamladı ve üniversiteye gitmeye hak kazandı. Maddi imkansızlıkları nedeniyle de ne özel eğitim alabildi, ne de bir başkasından eğitim desteği.

70’E YAKIN ŞİİR YAZDI

Üniversite yıllarına kadar hep dışlanan ve hiç arkadaşı olmayan Zeynep, kendisini şiirlere adamıştı. Anlatamadığı duygularını şiirlere döküyordu. Daha sonra İslam ve tasavvuf üzerine şiirler yazmaya başladı. En büyük hayali ise şiir kitabı çıkarabilmek. Çocukluk yıllarında kurduğu hayallerin başında şair olmak gelen Zeynep, şiir kitabı ile bu hayaline bir adım atmak istiyor. Duygularını döktüğü şiirleri ile yaşayan Zeynep, bir Kur’an kursunda eğitmen veya öğretmen olmak istiyor.

BİRİNCİ OLDU

Lise yıllarında yazdığı şiirlerle katıldığı yarışmada birincilik ödülüne layık görüldüğünü belirten Zeynep Gülerim, “Küçük yaşlardan itibaren hep bastırıldığım için ve hiç bir şey yapamayacağım söylendiği için kendime olan güvenim de kalmamıştı. Yarışmaya katılırken de beni mi seçecekler demiştim. Ancak birinci olunca bir anda hayata bakış açım değişti. Başarabileceğimi ve kendime olan güvenimi kazandım. O günden sonra hayatla mücadelem daha da arttı” diye konuştu.

HİÇ ARKADAŞI OLMADI

GAP Görme Engelliler Okulu’nu bitirdikten sonra normal eğitim yapan bir liseye giden Zeynep’in hiç arkadaşı olmadı. Hep dışlandığını belirten “Bunun gözleri görmüyor. Bizle oynayamaz. Gözleri görmüyor, hiç bir şey yapamaz’ diye ön yargılara maruz kaldığını belirten Zeynep, insanların acıyarak ve farklı gözlerle bakmasının içini acıttığını söyledi. Herkes gibi kendisinin de bir hayatsürdürdüğünü belirten Zeynep, “Hiç kimse engelli olmak istemez. Ama Allah bize böyle bir hayat yaşamamızı layık görmüş. Bu şekilde yaşayacağız ve şükredeceğiz” ifadelerini kullandı.

GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALIYOR

Hayatta her şeyini kendisi yapmak için gayret eden Zeynep, Gastronomi eğitimi de alıyor. Ev işlerini kendisi yapan Zeynep, iyi bir de aşçı olmak istiyor. Görmese de her türlü yemeği yapabildiğini belirten Zeynep, “Tuttuğunu koparan birisi olmak istiyorum. Asla pes etmiyorum. Evde de her işimi kendim yapıyorum. Kimseye bağımlı bir hayat sürdürmek istemiyorum. Gastronomi eğitimi alarak da yemek konusunda da ustalaşmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Havan saldırısında yaralanan Meşeci şehit düştü!Önceki Haber

Havan saldırısında yaralanan Meşeci şehi...

Motorine 9 kuruşluk zam...Sonraki Haber

Motorine 9 kuruşluk zam...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi