Zamlar kaçak akaryakıtı artırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Motorin ve benzin fiyatlarının geçen yıla göre ciddi oranda yükselmesinin ardından kaçak akaryakıt kullanımını da arttı.
Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların kaçak akaryakıt kullanımını tekrar artırdığı belirtiliyor. Kaçak akaryakıt kullanımı son zamanlarda artış gösterirken, trafiğe çıkan araç sayısı da azaldı. Madeni yağların içine çeşitli inceltici ve yanıcı maddeler katılarak elde edilen yakıt ucuz olduğu için tercih edilirken, vatandaşların zamlardan sonra bu yönteme daha çok başvurduğu belirtiliyor.
 
Motorin ve benzin fiyatlarına art arda yapılan zamların ardından kaçak akaryakıt kullanımının da tekrar artmaya başlaması dikkat çekiyor. Akaryakıta yapılan zamlar birçok ürüne ve hayatın hemen hemen her alanına yansırken, zamlar en çok araç sahiplerini, servis, toplu taşıma, şehirlerarası otobüs firmaları ile nakliyeci gibi taşıma sektörünü olumsuz etkiliyor.
 
Zamlardan dolayı adeta kontak çalıştırmaya çekinen sürücüler ve taşıma sektörü artık kontak kapatma noktasına geldi. Akaryakıta yapılan zamlar başta olmak üzere tamir ve bakım ücretlerinin artması da sürücüleri ve taşıma sektörünü olumsuz etkilemekle birlikte mağdur ediyor. Akaryakıta yapılan zamların kendilerini ciddi anlamda olumsuz etkilediğine dikkat çeken sürücüler ve taşıma sektörü, yetkililere zam yapılmaması ve fiyatlarda indirime gidilmesi çağrısında bulunuyor. Akaryakıt zamlarından olumsuz etkilenen sürücüler zorunlu olmadıkça araç kullanmıyor . Akaryakıt fiyatının düşmesini isteyen sürücüler ve taşıma sektörü, akaryakıtta daha fazla indirim bekliyor.
 
Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını kullanmaya korkar hale geldiklerini ifade eden sürücüler ve taşıma sektörü, yapılan fiyat artışlarının geri çekilmesini istiyor. Öte yandan, akaryakıt fiyatlarının ciddi oranda yükselmesinden dolayı  kaçak akaryakıt kullanımını artırması da dikkat çekiyor.
 
Akaryakıt zamlarının ardından Gaziantep'te hemen hemen her hafta polis veya jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda kaçak akaryakıt ele geçiriliyor. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bir iş yerine operasyon düzenlendiği belirtildi.
 
Operasyonda iş yerinde yapılan aramada, 550 litre kaçak akaryakıt, 1 adet fiber tank ve 1 adet santrifüjün ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan bir şüpheli hakkında yasal işlemin başlatıldığı ifade edildi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antep fıstığında alım fiyatı belirlenmeliÖnceki Haber

Antep fıstığında alım fiyatı belirlenmel...

Epoksi Kalıp Nerelerde Kullanılır?Sonraki Haber

Epoksi Kalıp Nerelerde Kullanılır?

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı