TMDK Öğrencilerinden Çanakkale Zaferi Konseri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TMDK Öğrencilerinden Çanakkale Zaferi Konseri
Abone ol
Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) tarafından düzenlenen Türkülerle Çanakkale Zaferi Konseri GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) tarafından düzenlenen Türkülerle Çanakkale Zaferi Konseri GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Emrah Yazar’ın sunumuyla gerçekleşen; Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, Hoş Gelişler Ola, Vurun Antepliler gibi Çanakkale Zaferi’ni anlatan halk müziği eserlerinin seslendirildiği konserde, mini filmler ve gösterilen fotoğraflar katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Türk Halk Oyunları ve semazen gösterilerinin de keyifle izlendiği gecenin sonunda, ‘Bir Şarkısın Sen’ eserini seslendiren Rektör Prof. Dr. Coşkun ise salondan büyük alkış aldı. 

San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’e ve ekibe gecenin anısına çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, konseri dinlerken oldukça duygulandığını belirttiği konuşmasında, “Gözleri yaşarmayan var mı? Her sene bu konseri dinlerim. Her seferinde gözlerim yaşarır. Akif’in ‘Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın’ dediği şehitlerimiz, o değerli şerefli insanlar sayesinde bu vatan ayakta. Biz onları unutmadık, unutturmayacağız da. Onlar bu vatanı bize emanet ettiler. Biz de bu vatanı Büyük Atatürk’ün söylediği gibi payidar kılmak için herkes hepimiz birlikte yürek yüreğe, kol kola omuz omuza çalışacağız” dedi.

San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz, “Ekibimizle birlikte yurt içinde önce Antep’te halkla buluştuk.  Sonra ülke çapında sonradan da yurt dışına açıldık. Her zaman Rektör Hocamın ve ekibinin sayesinde bunlar oldu. Rektör Hocam bizi hiçbir yerde yalnız bırakmadı. Ayrıca Genel Sekreter Ercan Eroğlu’ya da özellikle teşekkür etmek istiyorum” diyerek, TMDK öğrencilerinin Denizli konser programına giderken Rektör Prof. Dr. Coşkun için hazırlamış oldukları mini video izletildi.

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği konser programına; Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep CHP'de yönetim görev bölümü yaptıÖnceki Haber

Gaziantep CHP'de yönetim görev bölümü ya...

Greeneco’a birincilik ödülü verildiSonraki Haber

Greeneco’a birincilik ödülü verildi

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı