Prof. Dr. Bedir; Gençlere birçok önemli görev düşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Bedir; Gençlere birçok önemli görev düşüyor
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Gençler için Avrupa Birliği Fırsatları ve Avrupa Gönüllü Hizmeti” eğitim seminerinde gençler için farklı alanlardaki Avrupa Birliği fırsatları ile tanıştı.

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Gençler için Avrupa Birliği Fırsatları ve Avrupa Gönüllü Hizmeti” eğitim seminerinde gençler için farklı alanlardaki Avrupa Birliği fırsatları ile tanıştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bedir, gençlere hem bireysel gelişimleri için bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini, hem de ülkemiz için gençlerin ne kadar önemli olduklarını dile getirirken şunları söyledi:  “Gençler ve üniversite öğrencileri olarak sizlere birçok görevler düşüyor. Kendinizi geliştirmeniz, kendinizi ifade etmenin yollarını deneyimleriniz için Avrupa Birliği dahil olmak üzere birçok fırsat bulunuyor. Önemli olan bu fırsatları değerlendirmek için araştırmak, sorgulamak ve vazgeçmemektir. Böylece sizin gibi bilgi ve bilim ışığında yetişen gençler, günbegün daha da zorlaşan ve ülkeler arası rekabetin arttığı bu ortamda ülkemizin de rekabet edebilirlik düzeyine katkı sağlayabilirsiniz.”

Gaziantep Üniversitesi’nin Avrupa Birliği programlarından yıllar itibariyle daha fazla faydalandığını belirten Prof. Dr. Bedir sözlerine şöyle devam etti, “2014 yılından bu yana devam eden başta Erasmus Plus Hibe Programı olmak üzere farklı hibe programlarının her yıl artan bütçeleri bulunuyor. Bu bütçelerden faydalanmamız için tek yol proje üretmek ve fikirlerimizi hayata geçirmek. Yeni dönemde Gaziantep Üniversitesi olarak sizlerden beklentimiz de bu yöndedir. Bizler her türlü desteği vermeye hazırız.”

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi sorumlusu Şehnaz Sakıcı, her yıl Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yönelik gençlerin yapabileceği projeler ve diğer Avrupa Birliği fırsatları hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini söyledi. Sakıcı, “Her yıl artan katılımla bu yıl ilk etkinliğimizde tek seferde 300’den fazla öğrencimizle bir araya geldik. Diğer yıllardan farklı olarak bu etkinliğimizde yereldeki sivil toplum temsilcilerinden de katılım var” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, gençlik değişim programları, politika reformuna destek projeleri ve Avrupa gönüllü hizmeti ile ilgili bilgilerin verildiğini belirten Sakıcı, “Gençler elbette kendi projelerini hazırlayabilirler; diğer yandan var olan eğitimlere ve programlara dahil olabilirler. Biz GABAM olarak gençlerimizle birlikte çalışarak yeni dönem için yeni ve var olan fırsatları değerlendirmeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte yerelden Yinfo Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Geçer de öğrencilere Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri ve nasıl dahil olabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Daha önce bu kapsamda Makedonya’da Avrupa Gönüllü Hizmeti yapan Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Volkan Gündüz ile Matematik Bölümü öğrencisi Selen Okuducu da tecrübe ettikleri tüm süreçleri öğrencilerle paylaştı. Oldukça verimli geçen etkinlik soru cevap bölümü ve yeni dönem planlamaları ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Sağlık-Sen'den döner sermaye eylemiÖnceki Haber

Türk Sağlık-Sen'den döner sermaye eylemi

Tahmazoğlu ''insan sağlığı bizim için önemli''Sonraki Haber

Tahmazoğlu ''insan sağlığı bizim için ön...

Yorum Yazın

Vücudun Hemen Her Bölgesindeki Hücreler, Kanser Hücrelerine Dönüşebilir
18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Nizip’te Şehit ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı