Naksan davasına gizli tanığın ifadeleri damga vurdu…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Naksan davasına gizli tanığın ifadeleri damga vurdu…
Abone ol
FETÖ'nün para kasası olduğu iddia edilen Cahit Nakıboğlu ve Taner Nakıboğlu’nun yargılandığı Naksan davasında duruşma devam ediyor.

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün finans kaynağı oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılanmasına bugün Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya gizli tanık Papatya’nın ve sekreter Özgül Avcı’nın ifadeleri damga vurdu.

Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Naksan davası ile İpekyolu Vakfı davası birleştirildi. İpekyolu Vakfı davasında tutuklu yargılanan Cihan Dağcı ve Murat Zar’da Naksan davasına katıldı.

GİZLİ TANIK PAPATYA’DAN ŞOK İFADELER

Mahkeme heyeti, Naksan davasında gizli tanık Papatya’yı dinledi. Gizli tanık Papatya, “Nakıboğlu ailesinin FETÖ/PDY’ye maddi manevi destek verdiklerini biliyorum. Örgütün temsilcileri geliyordu, onları şahsen tanımıyorum. Onlara elden nakit para veriyorlardı. Kendilerine bağlı oldukları okullar vardı. Kendilerine yakın kişi ve kurumlarla daha yakın ilişkilere giriyorlardı. Sosyal konumlarını kullanarak nüfus ediyorlardı. Fabrikada çalışanların hepsini zaman gazetesine abone yaparlardı. Bunu baskı olarak değil de manevi yönden yaparlardı. “Bu sizin himmetiniz olur” derlerdi. Ancak bazıları da kovulmamak için abone olurdu. Ayrıca kendilerinin bursuyla okumuş öğretmenlerden imam atayarak işçilere sohbet veriliyordu” dedi.

“CAHİT NAKIBOĞLU'NDAN HABERSİZ KUŞ UÇMAZ”

Papatya daha önceki ifadesinde, “Naksan Plastik A.Ş, Cahit Nakıboğlu’nun kontrolündedir. Kendisinden habersiz kuş uçmaz. Osman (Nakıboğlu), personelden, Mehmet Hilmi (Nakıboğlu), arsa alım satımlarından Taner de (Nakıboğlu) Royal Halı ve Zirve Üniversitesi’ne bakardı. Personel maaşının asgari ücreti bankaya ödenir, kalan kısmı elden ödenirdi. Bu şekilde SGK primi az ödenerek devletten para kaçırılırdı. Firma satışları faturasız ya da düşük miktarda faturalandırılarak satış yapılırdı. Nakıboğlu ailesi FETÖ’ye bağlı bir ailedir. FETÖ’ye bu aile tarafından yıllık 2-5 milyon lira para aktarılırdı. Şirketin kaydedilmeyen paraları örgüte aktarılırdı” dedi. Mahkeme başkanı ifadelerinin doğru olup olmadığını sordu. Gizli tanık ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

GİZLİ TANIK PAPATYA KİMLİĞİ AÇIĞA ÇIKAR DİYE CEVAP VERMEDİ

Sanık avukatlarının “Ne zaman yaşandığı” sorusu üzerine gizli tanık kimliğinin açığa çıkmaması için cevap vermek istemedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı 17-25 Aralık’tan önce mi sonra mı olduğunu sordu. Gizli tanık öncesinde olduğunu söyledi.

“MASAK RAPORUNDA BİLE YOK, NEREDEN BİLİYORSUN”

Sanık avukatı, tanığın yıllık 2-5 milyon lira yardım yapıldığını söylediği bunun MASAK raporların da bile olmadığını belirterek, nereden bildiğinin sorulmasını talep etti.

“ÖDEMELER KAYIT DIŞI”

Söz hakkı verilen gizli tanık Papatya, “Ödemeler kayıt dışı ödendiği için MASAK’ın bilmesinin imkânı yok. Muhasebe kayıtlarına girmeden nakit ve çekle ödemeler yapılmaktaydı” dedi.

“BU TOPLANTILARDA BURS, KURBAN TOPLANMASI GİBİ KONULAR KONUŞULUYORDU”

Tanık olarak dinlenen Özgül Avcı ise, “2002-2009 yılları arasında santral memuru olarak çalıştım. Emre Nakıboğlu o dönem öğrencimizdi, Cahit ile Osman Nakıboğlu okulun yönetimin kurulunda olduğunu biliyorum. Benim çalıştığım okul cemaatin okuluydu. Ondan önce sekreter olarak çalıştığım Aslanoğlu İnşaat firmasında, bana sohbet toplantısına katılacakların listesini veriyorlardı. Kişiler arasında Nakıboğlu ailesi de vardı. Bunu yaptıktan sonra listeyi yırt at, durmasın diyordu. Duyduğum kadarıyla bu toplantılarda burs, kurban toplanması, gazete dergi aboneliği yapılması gibi konular konuşulduğunu söylüyordu” dedi.

“MÜDÜRÜMÜZ MEHMET TAMER BİZE TOPLANTI İÇİN HAZIRLIK YAPMAMIZI SÖYLÜYORDU”

Avcı şöyle devam etti: “Kolejde çalıştığım dönemde bizim okulun üst katında misafirhane vardı. Akşamları sohbet toplantıları oluyordu. Mutfağa sohbet olacak hazırlık yapın diye talimat veriliyordu. 2010 yılında Zirve Üniversitesi’ne geçtim. Orada Bahaeddin Nakıboğlu ismini duyuyordum. Müdürümüz Mehmet Tamer bize toplantı olacağını Nakıboğlu’nun misafirleri geleceğini ve hazırlık yapmamızı söylüyordu.

EMRE NAKIBOĞLU’NUN İFADESİ İÇİN KOM ŞUBE’DEN FLAŞ RAPOR

Mahkeme başkanı, tutuksuz sanık Emre Nakıboğlu’nun etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden gelen raporda, sanığın verdiği bilgilerin önemli olduğu ancak bu bilgilerin hakkında soruşturma yürütüldüğünü, bu nedenle örgütün dağılmasına faydalı olmayacağı bilgisinin yer aldığını kaydetti.

DİĞER GİZLİ TANIKLARA ULAŞILAMADI

Öte yandan mahkeme başkanı bugün mahkeme de tanık olarak dinlenmesi gereken gizli tanık Yeşil ve Lale ye ulaşılamadığı, Kılıç isimli gizli tanığın yurtdışında olduğu için ifade veremediğini söyledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 6 yaşındaki Yemen'i, 13 bin liralık borç için kaçırmışlarÖnceki Haber

Gaziantep'te 6 yaşındaki Yemen'i, 13 bin...

Kileci’den ihracat ve akıllı yatırım uyarısıSonraki Haber

Kileci’den ihracat ve akıllı yatırım uya...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı