MÜSİAD Gaziantep başkanlık için heyecanlı yarış başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Gaziantep başkanlık için heyecanlı yarış başladı
Abone ol
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ocak 2019 içinde olacak Gaziantep Şube Başkanlığı için seçim heyecanı başladı. Yapılan temayülde 4 isim öne çıktı. Kıyasıya seçim savaşının başladığı öğrenildi.

Gaziantep şube Başkanı Mehmet Çelenk’in 2+2 görev süresinin dolmasının ardından MÜSİAD Gaziantep şubesinde Ocak 2019 içinde yapılacak olan kongre öncesi Yönetim Kurulu Başkanlığı için bir hayli çekişmeli geçeceğe benziyor. Hafta içersinde 15 kişilik MÜSİAD Gaziantep yönetim kurulunda temayül yoklaması yapıldı. 

Temayül yoklamasına kurucu ve kadim başkanlar katıldı. Kurucu Başkan Enver Mıhçıoğlu, kadim başkanlar Sadullah Tayşi ve Kurt Ali Kılçık katıldı. MÜSİAD Gaziantep şube başkanı Mehmet Çelenk’in Başkanlığını yaptığı temayülde Mevcut başkanın yönetiminde görevde olan Başkan yardımcılarının isimleri ağırlıklı olarak öne cıktığı öğrenildi. 

ATAMALARDA ETKİNDİ KAN KAYBEDİYOR

Türkiye'nin son 15 yılının en güçlü sivil toplum örgütlerinden birisi olanak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep şubesi siyasette ve bürokratik atamalarda söz sahibiydi. Bu kuruluşun yönetiminden Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Ömer Can, en Son Meclis Başkanı Menderes Karaduman ve bir çok belediye meclis üyesi çıkartmış MÜSİAD'ın eski yaptırım gücünü kaybetmiş görüküyor.

KİMLER ADAY OLACAK

www.memohaber istihbarat servisine gelen bilgilere göre, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk’in 2+2 görev süresinin dolmasının ardından yapılan temayül yoklamasında 4 ismin öne çıktığı öğrenildi. Göreve gelmesi öngörülenler arasında en başta Ümit Buzul geliyor. Buzul Otomotiv sektöründe satış elemanı olarak iş hayatına başlayıp, hemen ardından belediye meclis üyeliğine seçilmesinin ardından  merdivenleri bir bir hızlı adımlarla çıkıp kısa bir süre içinde otomotiv sektörünün önde gelen bir kuruluşun patronluğuna yükselen Buzul'un bazı nedenlerden dolayı şube başkanlığa getirilmesi zor görüküyor. Deva Hastanesi ve Deva Okulları yönetim kurulu Başkanı Dr.  Beyhan Tahmazoğlu, başkanlık için en ağır basan isimlerden birisi, AK Parti İl ikinci Başkanı Fatih Fedaioğlu Amerikada ekonomi üzerine eğitim almış ve kendini yetiştirmiş bir isim Fedaioğlu siyasete devam edecekmi yoksa bu görevinden ayrılıp Şube Başkanlığına aday olacakmı bu kararını önümüzdeki günlerde verecek. Başkanlık için dördüncü isim ise, Gaziantep'te son yılların inşaat sektörünün parlayan yıldızı Adıgüzel inşaatın yönetim kurulu Başkanı  Ali Adıgüzel' de en güçlü adaylardan birisi olduğu belirtildi.

GENEL MERKEZ 15 GÜNDE KARAR VERECEK

Gaziantep şube Başkanı Mehmet Çelenk’in başkanlığında yapılan temayül yoklamasının sonucu genel merkeze gönderildi. Yeni başkan adayı genel merkez ile yapılacak istişareler sonucunda Aralık ayının ortasına doğru belli olacağı ve adaylar arasındaki seçimde liyakat, temsil gabiliyeti ve en önemlisi karne notunun yüksel olması baz alınacağı öğrenildi. Genel merkez bu dört aday içersinden uygun gördüğü birisine 15 Aralık'da görev vereceği yeni başkanın isi 15 Ocak'da kongresini yapıp yönetimini oluşturacağı öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asya Belediye Başkanları, Gaziantep'te toplandıÖnceki Haber

Asya Belediye Başkanları, Gaziantep'te t...

Erdem Koleji’nden Akademik Rekor Sonraki Haber

Erdem Koleji’nden Akademik Rekor

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi