Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’ne 3 aday

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’ne 3 aday
Abone ol
Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde 15-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurul öncesi heyecan dorukta.

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken’in aday olmayacağı 16.Olağan Genel Kurulda Aslı Tezel, Bora Kanevetçi ve Muhittin Selçuk Birelli oda başkanlığı için yarışacak.

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde bugün 16. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanacak. Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nde yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Özgür Girişken aday olmazken,  Aslı Tezel, Bora Kanevetçi ve Muhittin Selçuk Birelli Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı için yarışacak. Çekişmeli geçmesi beklenen seçimler öncesi adaylar son hazırlıklarını tamamladılar.

MESLEK YASASI ŞART!

Mimarların sorunlarını çözmek için aday olduğunu belirten Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkan adayı Aslı Tezel, “Sektörümüzde birlikte çalıştığımız paydaşlarımızla ‘Ortak Akıl’ ile problemlerin üstesinden geleceğiz. Bu ‘Ortak Akıl’ ve ‘İş birliği’ ihtiyacını geçen hafta teknik bir heyet olarak ziyaret ettiğimiz Elazığ’da çok acı bir biçimde gözlemledik.  Deprem Türkiye’nin çözüm bekleyen çok önemli bir gerçeğidir. Yapı Denetim sistemine tabi yeni binalarda dahi maalesef ağır hasarlar gördük. Bu da sektörün başka bir birleşeni olan Yapı Denetim sisteminde de önemli sorunlar olduğunun bir işaretidir. Sağlıklı Bir Yapı Çevresi ve Kamu yararı için çalışan biz mimarlar bu Kent mücadelesinde daha etkin ve aktif rol almak zorundayız. Bizi bu mücadelenin dışına itmeye çalışan bir sisteme karşı olduğumuzu da belirtmek isteriz. Yapı denetimlerinde, YDK’lar yanında TMMOB bileşeni Meslek Odaları etkin şekilde rol almalıdır. Deprem güvenliği olan, nitelikli ve sağlıklı yapılar elde edilerek, tüm halkımız bundan yararlanırken; Mesleğin işsizlik sorununun çözümüne de bu şekilde daha çok sayıda Mimar ve Mühendis denetimlerde görev alacağından katkı sağlanacaktır. Ben ve ekip arkadaşlarım nitelikli mimarlığın toplumla buluşması, mesleki haklarımızı konuşmak için Meslek Yasası konusunun altını bir kez daha çizmek istiyoruz” dedi.

“YANLIŞ VE DOĞRULARI ANLATACAĞIZ”

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı için aday olduğunu ifade eden Mimar Bora Kanevetçi, “Mimarlar Odası’nın bir duruşu ve çizgisi var. Bundan da ödün vermeden daha uzlaşmacı, kent adına katkı koyacak, kamu kurum ve kuruluşları ile daha çok istişareyle kente katkı sunmak istiyoruz. Odaların doğal olarak muhalefet görevi var. Muhalefeti yerine getirebilirken, kamu adına çözüm önerileri sunarak çalışacağız. Konulara sorun olma sürecine girmeden müdahil olmaya çalışacağız. Çözüme yönelik çalışmalar yapacağız. Uzlaşmacı ve önerilerimizi sunarak; yanlış ve doğruları dile getireceğiz. Kamu kurumları, yerel idarelerle yarışma projeleri konusunda çalışacağız. Zorlu şartlar altında mücadeleyi sürdürebildiğiniz sürece başarılısınızdır. Bizim farkımız şu olacak, kendi üyelerimizin arkamızda durmasını sağlayabilirsek, arkamızda bir kamuoyu oluşturabilirsek ciddiye alınmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Bizi muhatap almaları için elimizden geleni yapacağız. Aksi takdirde aynı şekilde durum devam edecektir. Biz kendimizi kabul ettireceğiz. Tüm meslektaşlarımız ile birlikte yapacağız” açıklamasında bulundu.

İÇİMİZDEKİ MİMARLIK HEYECANI İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkan Adayı Muhittin Selçuk Birelli, mesleğin büyüyen sorunlarına çare üretebilmek için aday olduklarına dikkat çekti. Birelli, “ Üzerinde durduğumuz gençlik olgusu fiziksel bir yaştan ibaret değildir. Bizim için içindeki meslek heyecanını yitirmemiş tüm meslektaşlarımız gençtir. Bu anlamda mesleğimizin gün geçtikçe çığ gibi büyüyen sorunlarına karşı içimizdeki mimarlık heyecanı ile mücadele edeceğiz. Kentimizin geleceği için sesimizin daha gür çıkması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberlik içerisinde, ekip ruhu ve meslek aşkıyla daha güçlü, etkili ve yetkili bir mimarlar odası için ekip arkadaşlarıyla beraber, yönetim kurulu görevine aday olduklarını vurgulayan Birelli, şöyle konuştu: “ Mimarlık mesleği ve ortamı, ülkemizde yaşanan gelişmeler düşünüldüğünde zor zamanlardan geçiyor. Son yıllarda ortaya çıkan inşaat odaklı ekonomik kalkınma çabasının, sektörü niceliği, niteliğin önüne koyan kontrolsüz bir kentleşme modeline dönüştürdüğünü görüyoruz. Kentlerde yaşam kalitesi odaklı olması gereken mimari tasarım yaklaşımı, sektörün rant odaklı gelişimine yeniliyor. Her geçen yıl daha da gençleşen örgüt üyelerimizin yarıya yakını son 5 yıl içinde mezun olan mimarlardan oluşuyor. Bu bağlamda ortak bir birlikteliğin sağlanabilmesi için en temel yöntemin üyelerimizle yenilikçi ve zamanın ruhuna uygun yeni bir bağ ve ilişkiler ağı kurmak olduğunun farkındayız.  Güçlendireceğimiz dayanışma ile mimarlıkta niteliğin ve beraberinde ekonomik kazanımların artacağı kanaatindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde ekip ruhu ve meslek aşkıyla daha güçlü, etkili ve yetkili bir mimarlar odası için ekip arkadaşlarımızla beraber yönetim kurulu görevine aday olduğumuzu tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna açıklamaktan onur duyarız.”

Bugün yapılacak olan 16.Olağan Genel Kurulun ardından Pazar Günü yapılacak seçimde Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin yeni başkanı mimarların oyları ile belirlenecek.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Gaziantep’te kongre heyecanı!Önceki Haber

CHP Gaziantep’te kongre heyecanı!

Instagram'a yeni bir özellik geliyor!..Sonraki Haber

Instagram'a yeni bir özellik geliyor!..

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı