CHP Gaziantep’te kongre heyecanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Gaziantep’te kongre heyecanı!
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te geçtiğimiz ay ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi. Pazar Günü Şato Restoranda yapılacak olan İl Kongresinde CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, İl eski Başkanı Hayri Sucu ve iş adamı Murat Uslu yarışacak. 609 delegenin oy kullanacağı üç adaylı seçime katılımın yoğun olması bekleniyor.

CHP Gaziantep’te kongre heyecanı devam ediyor. İlçe Kongrelerinin geçtiğimiz Ocak ayında tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi. Büyük çekişmeye sahne olması beklenen kongrede İl Başkanı Lütfü Demir ve İl eski Başkanı Hayri Sucu adaylık açıklamasında bulunmuştu. Kongrede İl Başkanlığı için iki adayın yarışması beklenirken, kulislerde ortaya atılan üçüncü aday söylentilerinin ardından iş adamı Murat Uslu adaylığını açıklamıştı.

KAVGANIN DEĞİL,  TEK YÜREK OLMANIN ZAMANI

CHP Gaziantep İl Örgütü’nün aylardır beklediği il kongresi geldi çattı. Pazar günü sandık başına gidecek olan CHP delegeleri Gaziantep’i 4 yıl yönetecek il başkanını ve ekibini belirleyecek. Seçim öncesi iddialı açıklamalarda bulunan adaylar Hayri Sucu, Lütfü Demir ve Murat Uslu, kazananın kim olursa olsun kaybedenin olmayacağını vurguluyorlar. Başkan adayları verdikleri mesajlarda, birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Kavganın değil,  tek yürek olmanın zamanı. Ülkemiz ve şehrimiz zor bir dönemeçten geçiyor. CHP olarak bizde bu ülkemizin ve şehrimizin düzlüğe çıkması için var gücümüzle çalışacağız” dediler.

ADAY SAYISI ÜÇE YÜKSELDİ

CHP Gaziantep İl Başkanlığı için iş adamı Murat Uslu, 16 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Kongresinde aday olacağını açıkladı. Uslu’nun aday olması ile birlikte CHP’de aday sayısı üçe yükseldi. 16 Şubat’ta yapılacak olan seçimler öncesi aday sayısının artması ile birlikte kongrenin büyük bir çekişme içerisinde geçeceği tahmin ediliyor.

İLÇELERDE DEĞİŞİM OLMADI

15 Aralık 2019 tarihinde CHP Gaziantep’te başlayan İlçe Kongrelerinde değişim yaşanmadı. İlçe Kongrelerinin büyük bir kısmında mevcut ilçe başkanları yeniden göreve seçildi. İlçe Yönetimleri tarafından hazırlanan delege listelerinin seçimlerde etkili olacağı iddia ediliyor.

609 DELEGE OY KULLANACAK

16 Şubat Pazar Günü yapılacak olan kongreye yoğun katılım bekleniyor. 609 delegenin oy kullanacağı üç adaylı seçimin Lütfü Demir ve Hayri Sucu arasında geçeceği gelen bilgiler arasında. Öte yandan ilçe kongreleri sırasında yaşanan gerginliklerin il kongresinde üst noktalara çıkabileceği ileri sürüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polisgücü Avrupa şampiyonasında emin adımlarla ilerliyorÖnceki Haber

Polisgücü Avrupa şampiyonasında emin adı...

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’ne 3 adaySonraki Haber

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’ne 3 ada...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı