Köylüler isyan etti: Reis bizi evsiz bırakma...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylüler isyan etti: Reis bizi evsiz bırakma...
Abone ol
Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Kaşyolu Mahallesi'ndeki köylüler her an evsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar.

Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Kaşyolu Mahallesi'ndeki köylüler her an evsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar.

Ekim ayında Doğanpınar Barajı'na su verilmeye başlanacağı için köylerinin su altında kalacağını belirten köylüler, 'Bizim gidecek ne evimiz nede yerimiz yok' diyerek feryat ettiler.

Köylüler, sorunlarını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakan Binali Yıldırım’ın çözeceğine söyleyerek devlet yetkiliklerinden seslerini duymasını istediler.

DUYUN SESİMİZİ

Köylülerden Halil Kılınçlar, buralar bize atalarımızdan ve dedelerimizden kaldı diyerek “Köyde fakir insan çok. Devlet Su İşleri ilk geldiği zaman evlerinizin parasını vereceğiz dediler fakat  şu anda veremeyiz mahkeme kararlı alın diyor. Kaymakam, Valimiz veya Fatma Şahin gelip de halimizi görmesini istiyoruz. Bu köyler ata toprağımız.  100-150 yıldan beri oturan var. Köyümüzü baraj altında kaldıktan sonra buradaki fakir aileler nereye yerleşecek.  Ev yaptıracak ne paraları var nede arazileri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

KÖYLÜ MAĞDUR DURUMDA

Köylülerin sorularını dile getiren Kaşyolu eski muhtarı Mehmet Bulut, üç yıl geçti halen evlerin yapılmadığını söyleyerek “Devlet bazı arazilerimizi istimlâk etti. Bizden paralar kesildi, ama şu anda yapılan bir ev yok. Köylü  mağdur durumda. Yetkililer önceden geldi, sözler verdiler, bu konuda dilekçede yazdık ama Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bir geri dönüşüm olmadı” dedi.

Bulut köylü olarak isteğimiz bize söz verilen evlerin yapılması veya oturmuş olduğumuz evlerin istimlâk bedeli hakkının ödenmesi şeklinde konuştu.

DiĞER KÖYLERE İMRENİYORUZ

Hüseyin Kanuşağı, 3-5 yıldan beri evlere tamir yapamadığını belirterek “Burası bizim ata yurdumuzdur. Bizi buradan kaldırıyorsunuz, ama bize de ev yapmak zorunda değiller mi? Şu durumda ne alt yapı var nede başka bir şey var hiçbir şey yok, başka köylere imreniyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz” diye konuştu

Köylülerden Münevver Çelik ben 80 yıldan beri bu köyde oturuyorum diyerek “Gidecek yerim yok, evim yok, zaten toprak eve de bir şey vermiyorlar. Mağdur olduk, meydanda kaldık. Başımı koyabileceğim bir ev versinler yeter” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalkınma için yenilenebilir enerji kullanalımÖnceki Haber

Kalkınma için yenilenebilir enerji kulla...

Mehmetçiğin El Bab'da bulduğu 'Barış' adlı kedi Gaziantep'teSonraki Haber

Mehmetçiğin El Bab'da bulduğu 'Barış' ad...

Yorum Yazın

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı çeyrek finale yükseldi
GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi’nde Görev Değişikliği
Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!