Karslıgil: Müşterilerimiz ile güven esasıyla büyüyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karslıgil: Müşterilerimiz ile güven esasıyla büyüyoruz
Abone ol
CMS Concept Plastik San ve Tic A.Ş. Sektörde 20 yılı aşkın tecrübesi ile bölgenin plastik hammadde tedarikinde öncü firmalardan birisi olmaya devam ediyor. PP, AYPE, YYPE, PVC hammadde ticaretinde plastik üzerine üretim yapan tüm sanayi sektörlerinin tedarikçisi olduklarını söyleyen CMS Concept Plastik San ve Tic A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Karslıgil, temel kriterlerinin daha kaliteli ve uygun hammaddenin üretici firmalar için temin edilmesi olduğunu söyledi.

Sektörde 20 yılı aşkın sürede firma olarak 20 kata yakın büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Karslıgil, “CMS Concept Plastik olarak plastik üretiminin yapıldığı tüm sektörler hedef grubumuz” dedi.

SEKTÖRDE 20 YILI AŞAN BİR BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİBİZ

CMS Concept Plastik San ve Tic A.Ş. olarak sektörde 20 yılı aşkın zamandır var olduklarını söyleyerek kısa öz geçmişinden bahseden Karslıgil, “1982 yılı Gaziantep doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Eğitimi işletme üzerine lisans yaparak tamamladım. 2000 yılından bu yana plastik hammadde ve ithalatı üzerine aile şirketimizde iş hayatına başlamış bulunmaktayım. CMS CONCEPT Plastik adı altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu. 

ŞEHRİMİZ PLASTİK ÜRÜN ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ KONUSUNDA LİDER İLLERDEN BİRİSİ

Plastik hammaddesi alanında iş hayatına atılma süreçlerinin başlamasından bahsederek Gaziantep’in plastik ürün üretimi ve tüketimi konusunda lider illerin başında geldiğini dile getiren Karslıgil, “Üniversiteyi bitirip Gaziantep’e döndükten sonra babam ve abim ile birlikte büyük hammadde tüketim bölgesi olan şehrimizde hammadde ithalatı ve ticareti üzerine faaliyetler yürüttük. Gaziantep çok ciddi manada plastik ürün üretimi ve tüketimi konusunda öncü illerden birisi. Buradaki plastik hammaddesini daha ucuz daha avantajlı şartlarda gerek yurtiçinden gerekse de yurtdışından tedarik ederek düzenli bir tedarikçi olmaya çalışıyoruz. Dünyada üretici firmalarımızı daha rekabetçi firmalar haline getirebilmek için çalışıyoruz” dedi. 

CMS CONCEPT PLASTİK OLARAK HER YIL YÜZDE 20-40 BANDINDA BÜYÜME GÖSTERİYORUZ

CMS Concept Plastik San ve Tic A.Ş. olarak her yıl düzenli büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Karslıgil, “Gaziantep’te çok ciddi büyük bir pazar payı var. Her sene ülkemizin üretici sektörlerin büyümesine eşdeğer olarak her yıl yüzde 20-40 bandında kapasite büyümeye gidiyoruz. Planlarımızı piyasanın talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz” açıklamalarında bulundu. 

PLASTİK ALANINDA ÜRETİM YAPAN TÜM FİRMALAR HEDEF GRUBUMUZ ARASINDA

Ürün temini gerçekleştirdikleri sektörel çeşitlilikten bahsederek plastik alanında üretim yapan tüm sektörlerinin hedef grupları arasında yer aldığını belirten Karslıgil, “Gaziantep’te halı sektörü bilindiği üzere çok büyük bir sektör. Dünyada adını duyurmuş bir şehir. Ayrıca çuval üretiminde de söz sahibi bir şehiriz. Halı ve Çuval üretiminde dünyada Türkiye, Türkiye’de ise Gaziantep diyebiliriz. Bunun dışında plastik masa, sandalye vs Enjeksiyon üretim grupları da şehrimizde giderek büyüyor ve bu alanda da ciddi ihracatlar gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda poşet dediğimiz gruplarında da büyük yatırımlar var. Tüm bu üretim sahaları bizim hedef gruplarımız arasında. Bu çeşitlilik karşısında bizler de çeşitli hammaddeler bulundurarak firmalarımıza hammadde tedariki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

HEDEFİMİZ DAHA KALİTELİ, DAYANIKLI, HIZLI VE UYGUN ÜRÜN TEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK

CMS Concept Plastik olarak plastik alanında daha kaliteli, hızlı ve uygun hammadde temininin temel prensipleri olduğunu kaydeden Karslıgil, şu açıklamalarda bulundu: “Plastik kimyasal bir hammaddeye sahip. Dıştan bakıldığında hepsi birbirine benzese de hepsi kimyasal tepkimeye karşı birbirinden ayrı özelliklere sahiptir. Yüzlerce çeşit var diyebiliriz. Daha kaliteli, hızlı ve uygun ürün temininde öncü olmak için çalışıyoruz. Bu ürünlerimizi de firmaların istekleri doğrultusunda planlayarak tedarik ediyoruz. Her firmanın ürettiği ürün çeşitliliğine göre hammadde temini gerçekleştiriyoruz.”

FUARLARA KATILIM SAĞLAYARAK SEKTÖREL GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Plastik alanında Türkiye’de ve dünyada tüm fuarlara katılım sağlandığını söyleyerek gerçekleştirilen fuarların sektöre ciddi atılımlar kazandırdığını açıklayan Karslıgil, “Yine bu alanda önemli fuarlara da katılım sağlıyoruz. Sektörümüzde Marmara Bölgesine hitaben İstanbul’da irtibat ofisimiz var, Gaziantep dışında Mersin ve İskenderun da depolarımız var. İthal ettiğimiz ürünleri buralarda bekleterek İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki  müşterilerimize hazır ürün tedariği gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple ulusal fuarlara mutlaka katılım sağlıyoruz. Yurtdışı fuarlarında da teknolojik ve sektörel gelişmeleri yakından takip etmek için ziyaretçi olarak katılım sağlıyoruz. Dijital anlamda da sürekli sektörel gelişmeleri takip ediyoruz” dedi. 

İHRACATIMIZDA SURİYE VE IRAK ÖNCÜ ÜLKELER ARASINDA YER ALIYOR

CMS Concept Plastik AŞ. Olarak gerçekleştirdikleri ihracatlardan bahseden Karslıgil, “İhracat konusunda şu ana kadar yakın bölgelerde çalıştık. Suriye’de üretim yapan müşterilerimiz var onlara ürün temini yapıyoruz. Kısmen Irak’a da ürün yönlendiriyoruz. Şu ana kadar karayolu ile Yakın Doğu ülkelerine ihracatlar gerçekleştirebildik. Yine Liman ve serbest bölgelerde müşterilerimize ihracat kayıtlı ürün temini de yapıyoruz” açıklamalarına yer verdi. 

YAŞANAN PANDEMİ SÜRECİNDE DE MÜŞTERİLERİMİZE HAMMADDE TEMİNİNİ EN HIZLI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Yaşanılan pandemi sürecinde her sektörde olduğu gibi plastik sektöründe de ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Karslıgil, CMS Concept Plastik olarak süreçten olumsuz etkilenilmediğini söyledi. Karslıgil, yılların verdiği bilgi birikim ve iş ortaklarımız sayesinde müşterilerimize kesintiye uğramadan hammadde temini gerçekleştirildiğini dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz zamanda tüm ürünlerde olduğu gibi hammadde alanında da enflasyon gerçekleşti.  önce dünya bazında üretimlerin pandemi sebebiyle aksaması daha sonra petroldeki fiyat artışları ve özellikle navlun sıkıntıları yüzünden ciddi bir fiyat artışı gerçekleşti. Tedarik edilecek ürün bulunamadığı zamanlar oldu. Yılların verdiği deneyim ve bilgi birikiminin de etkisi ile firmalarımızı hammaddesiz bırakmamaya çalıştık. Türkiye’de yerli üretimi yapmazsak, bu alanda dışa bağımlılık devam ederse ulusal kriz zamanları temin edecek hammadde bulmanın çok zorlaştığını öğrenmiş olduk. Bunun için de devletin çeşitli girişimlerinin olduğunu da biliyoruz. Planlanan yerli yatırımlar gerçekleşirse yerli ürün tedarikçileri yerli firmalara hammaddeyi daha hızlı bir şekilde temin edilebilecektir. Devletimiz bu alanda düzenleyici olmalı. Düzenleme ve denetleme görevleri yerine getirilmeli. Her konuda olduğu gibi fahiş fiyat konusunda denetimlerin sıklaştırılması ve serbest piyasa anlayışı içerisinde düzenleyici olması gerekiyor. Enflasyonla mücadele eden bir devletimiz olduğunu düşünürsek yurtdışından gelen hammaddelere uygulanan vergileri kısa süreli de olsa fiyat istikrarını sağlamak için düşürmesi sektör için özellikle ihracatçı firmalar için faydalı olacaktır. “

PANDEMİNİN İLK YILINDAKİ SEKTÖREL DURAĞANLIK YERİNİ HIZLI BİR ÜRETİM VE TÜKETİME BIRAKTI

Karslıgil yaşanan pandemi sürecinin ilk yılında sektörde ciddi daralmaların gözlendiğini ancak pandeminin ikinci yılında hızlı bir atılım gerçekleştirilerek üretim ve tüketimin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Karslıgil konuşmaları şöyle sürdürdü: “Pandemi süreci 2020 yılında ortaya çıktı. İlk dönemde piyasada bir parpazlama oldu diyebiliriz. Üretim zinciri aksayacak mı tüketim düşecek mi diye bir beklenti oldu. Dünya için yakın tarihte görülmemiş bir durumdu. Üretim faaliyetleri kısıldı fabrikalar karantinalara alındı. Personellerde eksiltmeler yaşandı. Bunlar düşünüldüğünde sektörde ciddi manada bir düşüş yaşandı. Pandeminin ikinci yılında ilk yılın tam tersi oldu. İnsanlar bununla birlikte yaşamaya alıştı. Tedarik zincirleri üretmeye devam etti. Yüzeysel olarak büyüme bile oldu diyebiliriz.”

CMS CONCEPT PLASTİK KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA 20 KAT BÜYÜDÜ

CMS Concept Plastik A.Ş’nin kurulduğundan bu yana yaklaşık 20 kat büyüme gerçekleştirdiğini söyleyen Karslıgil, “Müşterilerimizin ve sektörün talepleri doğrultusunda firmamızın da büyüme trendi oluşuyor. 2000 senesinden bu yana 20 kat büyüdüğümüzü söyleyebiliriz. Plastik hammadde tüketimi sonu olmayan bir sektör. Şehrimizde bu alanda çok ciddi bir tüketim var. Global Hammadde üreticileri Gaziantep firmaları adresine teslim  ürün satılarak rekabet edebiliyorlar ve bizler de bu piyasada var olmaya çalışıyoruz. Büyüme trendimiz de her sene düzenli bir şekilde artış gösteriyor. Ana amacımız büyümekten ziyade sektöre ve müşterilerimize uygun fiyatlı ürün temini gerçekleştirmek. En uygun ve hızlı hammadde temini bizim temel prensibimiz diyebiliriz” dedi. 

GAZİANTEP’TE SANAYİNİN ÇARKLARI TÜM HIZIYLA DÖNÜYOR

Gaziantep’in sanayi kenti olduğunu söyleyerek sanayinin tüm alanlarında çarkların tüm hızıyla dönmeye devam ettiğini dile getiren Karslıgil, “Gaziantep ekonomisine baktığımızda insanları tüketim toplumu olmaya başladığını görüyoruz. Tüketim toplumu olmakla birlikte Türkiye’de üretim sürekli artış gösteriyor. Birikim kültürünün düştüğünü düşünüyorum. Buna paralel olarak tüketim artış gösteriyor. Sanayisel yatırımlar artıyor, sanayi çalışıyor ancak esnafımız pandemi süreci dolayısıyla sıkıntılı günler geçiriyor. Pandemi sürecinin atlatılması ile sanayideki büyümenin esnafımız açısından da olumlu gelişme göstereceğini düşünüyorum” açıklamalarına yer verdi. 

GENÇ KARDEŞLERİMİZİN ÖZELLİKLE STK’LARDA GÖREV ALMASINI TAVSİYE EDİYORUM

İş dünyasında yoğun olarak faaliyet göstermekle birlikte STK’ve siyaset dünyasında da aktif olarak görevler aldığını dile getiren Karslıgil özellikle genç kardeşlerimizin STK’larda görev alması konusunda tavsiyelerde bulundu. 

Kendisinin iş dünyası yanında faaliyet sürdürdüğü sivil toplum kuruluşları hakkında bilgi veren Karslıgil, “Genç yaşlarımda Genç MÜSİAD ailesi ile tanıştık. Yönetim kademelerinde yer aldık. Başkanlık yapma görevine nail olduk. Daha sonra ana kademe MÜSİAD’da yönetimde bulunduk. Bunun dışında siyasi partilerde de çeşitli görevlerde bulunduk. Bunların hepsinin kişisel gelişimimize ve iş hayatına bakışımızda faydası olduğunu düşünüyorum. Genç kardeşlerimize özellikle STK’larda görev almalarını tavsiye ediyorum. Genç yaşta STK’lar ile haşır neşir olunursa bu hem kişilik gelişimini hem iş hayatına bakış açısını ciddi oranda etkileyecektir. Şahsım adına bunu ben yaşadım ve tavsiye ediyorum” dedi. 

YATIRIM YAPARKEN MASAYA DOĞRU İNSANLARLA DOĞRU PROJELERLE OTURULMALI

Herhangi bir sektörde yatırım yapmayı planlayan girişimciler için tavsiyelerde bulunan Karslıgil, yatırım için doğru kararlar alınarak tecrübeye önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Yatırım yapmaktan, yeni bir iş kurmaktan çekinmeyin diyen Karslıgil genç girişimcilerin yatırım konusunda nelere dikkat etmesi gerektiğini de dile getirerek açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı: “Öncelikle yeni yatırım için tecrübenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yatarım yapmak için ne olursa olsun o alanın uzmanları ile birebir görüşülmeli. Hem alaylı hem diplomalı insanların deneyimlerinden faydalanılmalı. Bunun faydası ülkemize olur. Başkasının bilgi birikim ve projelerinden faydalanmak yatırımı hızlandırır. Kendim deneye deneye öğrendim dışında dışarıdan bilgi birikim desteği almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yatırım yaparken korkulmamalı. Güzel bir fizibilite tespiti ile yatırım yapılabilir. Masaya doğru insanlarla doğru projelerle oturularak yatırım yapılması gerekiyor.”

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil ile kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti Önceki Haber

Otomobil ile kafa kafaya çarpışan motosi...

Gaziantep Valiliği iddiaları yalanladıSonraki Haber

Gaziantep Valiliği iddiaları yalanladı

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi