KURDEŞEN NEDİR VE TEDAVİSİ NASILDIR?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KURDEŞEN NEDİR VE TEDAVİSİ NASILDIR?
Abone ol
Kurdeşen olarak da bilinen bu alerji kaşıntılı ve döküntülüdür. Her yaşta ortaya çıkabilir. Genellikle kırmızı şişlikler içeren ve farklı boyutlarda olabilen bu alerji birkaç dakika ila daha uzun saatler sürebilir. Kurdeşen genellikle kaşıntıya neden olur, ancak yanabilir veya batabilir.

Yüz, dudaklar, dil, boğaz veya kulaklar dahil vücudun herhangi bir yerinde görünebilirler. Kurdeşenlerin boyutu (kurşun kalem silgisinden yemek tabağına) değişir ve plak olarak bilinen daha büyük alanlar oluşturmak için bir araya gelebilir. Genellikle antihistaminikler ile kurdeşen tedavisi yapılır; çok inatçı olduğunda ek mide koruyucu ilaçlarla tedavi edilebilir. Cilt alerjisi konusu, geniş bir konudur. Daha ayrıntılı bilgi için mutlaka dermatologa danışılmalıdır.

Dermatologunuz, kurdeşen veya anjiyomun (kronik kurdeşen) olası nedenini bulmak için birçok soru sorması gerekecektir. Kurdeşen için spesifik testler olmadığından veya anjiyoödemle ilişkili şişlik olmadığından, test tıbbi geçmişinize ve birinci basamak doktorunuz veya dermatologunuz tarafından kapsamlı bir muayeneye bağlı olacaktır. Alerjik olduğunuz maddeyi belirlemek için cilt testleri yapılabilir. Sistem çapında bir hastalığın olup olmadığını belirlemek için rutin kan testleri yapılır.

Kurdeşen konusunda dermatologlar, cilt kanseri de dahil olmak üzere cilt, saç ve tırnak hastalıkları olan hastalara bakım yaparlar. Uzmanlıkları sedef hastalığı gibi yaygın durumları ve kutanöz T hücreli lenfoma gibi nadir durumları tedavi etmektir. Ayrıca, botoks ve dolgu maddelerinden mikro damarlanmaya kadar trombosit açısından zengin plazmaya kadar geniş bir yelpazede kozmetik tedaviler sunar ve bu, görünümünüz hakkında daha emin olmanıza yardımcı olabilir.

Akut kurdeşen tedavisi, birkaç hafta boyunca düzenli olarak alınan sakinleştirici olmayan antihistaminikler içerir. Setirizin veya feksofenadin gibi antihistaminikler, histaminlerin etkilerini bloke ederek ve döküntüyü azaltarak ve kaşıntıyı durdurarak yardımcı olur. Çeşitli antihistaminikler eczanelerde veya çevrimiçi olarak satın alınabilir.

Bazı antihistaminikler, özellikle kullanıcı da alkol tüketiyorsa uyuşukluğa neden olur. Bazıları doktor tarafından reçete edilmedikçe hamilelik sırasında uygun değildir. Dil veya dudaklarda şişme varsa veya nefes almak zorlaşırsa, doktor acil durumlarda bir epinefrin oto-enjektör, örneğin EpiPen reçete edebilir. Hastalar mümkünse bilinen tetikleyicilerden kaçınmalıdır. 

Kurdeşen hastalarının bir alerji uzmanına, bir immünologa veya bir dermatologa gitmesi gerekebilir. Dermatolog İstanbul portföyü oldukça geniştir. Tüm dallarda olduğu gibi dermatolojide de İstanbul akla gelen ilk tedavi merkezlerindendir.

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com/

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hocaoğlu: Gaziantep için, ülke için tek yürek oluruzÖnceki Haber

Hocaoğlu: Gaziantep için, ülke için tek...

 SANKO Okulları, online eğitime başladıSonraki Haber

SANKO Okulları, online eğitime başladı

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı