Gazilik, nesiller boyu taşınacak onurdur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazilik, nesiller boyu taşınacak onurdur
Abone ol
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yerlikaya mesajında, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı direnişiyle Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan Gazi Şehrimizin adaşı Gazilerimizden ebedi hayata erenleri rahmetle, hayatta bulunan Gazilerimizi saygı ve şükranla selamlıyorum." dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yerlikaya mesajında, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı direnişiyle Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan Gazi Şehrimizin adaşı Gazilerimizden ebedi hayata erenleri rahmetle, hayatta bulunan Gazilerimizi saygı ve şükranla selamlıyorum." dedi.

Vali Yerlikaya'nın mesajı şöyle: 

"Bugün, “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” Diyerek, Milli Mücadeleyi başlatan, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından “Gazi”lik unvanının tevcih edildiği müstesna bir gündür.

Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı vererek kazandığı Sakarya Meydan Muharebesi, küllerinden yeniden doğan bir milletin şahlanışı olmuş, dünyanın hâkim güçlerine karşı aziz milletimizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ay yıldızlı bayrağıyla sonsuza dek sürecek varlığını, ortaya koymuştur. 

Gösterilen vatanperverlik ve üstün cesaretle kazanılan Şehitlik ve Gazilik unvanları, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin teminatı olarak nesilden nesile aktarılacak en kutsal manevi değerlerimizin başında gelmektedir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır.” Sözleri ile gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir.

Şehit ve Gazilerimiz, bizlerin bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.

Yüce Allah’ın bizlere verdiği sarsılmaz inanç, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve damarlarımızda dolaşan asil kandaki cesaretle Şehit ve Gazilerimizin bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bu varlığını sürdürecektir. 

19 Eylül; Kurtuluş Savaşımızda, Antep Savunmasında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Mehmetçiklerimiz, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde Gazi olan 2.194 kahraman insanımız ile Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve sivil bütün malûl Gazilerimizin onur günüdür. 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı direnişiyle Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan Gazi Şehrimizin adaşı Gazilerimizden ebedi hayata erenleri rahmetle, hayatta bulunan Gazilerimizi saygı ve şükranla selamlıyorum. 

Canları pahasına Gazilik onuruyla hayatlarını sürdüren Kahraman Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fırat Kalkanı harekatının genişleme ihtimali yüksekÖnceki Haber

Fırat Kalkanı harekatının genişleme ihti...

Gaziantep’te yeni ders yılı, el konulan okuldaki törenle başladıSonraki Haber

Gaziantep’te yeni ders yılı, el konulan...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı