Gaziantep’in kardeş pazarlardaki etkisi artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’in kardeş pazarlardaki etkisi artıyor
Abone ol
TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç’un sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Gaziantep’in 185 ülke pazarında yer aldığını ve kardeş pazarlarda da etkinliğinin gün geçtikçe arttığını ifade etti.

TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç’un sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Gaziantep’in 185 ülke pazarında yer aldığını ve kardeş pazarlarda da etkinliğinin gün geçtikçe arttığını ifade etti. 

Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar’da Türkiye ve Gaziantep’in ürünlerini rahatlıkla pazarladığına dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç’un sorularını yanıtladı. Gaziantep’in ticaret ve sanayi için önemli bir cazibe merkezi olduğuna da dikkat çeken Başkan Mustafa Topçuoğlu Gaziantep’in tercih edilmesinde sanayi yanında kültürel yapı, tarihi ve turistik zenginlikleri ve gastronomisinin yer aldığının da altını çizdi. Kentin bulunduğu stratejik konumla gerek Ortadoğu ülkeleri için gerekse Akdeniz ülkeleri için ulaşımı kolay bir nokta olduğunu da sözlerine ekleyen Topçuoğlu gerek Türki Cumhuriyetlerin gerekse Balkanlarda bulunan kardeş pazarlarda Türk malının kalitesi ve güvenirliliğinin bilindiğini ve tercih edilen ürünler arasında yer aldığını ifade ederek bu pazarlarda ihracatçıların daha etkin olması gerektiğini de vurguladı. 

Gaziantepliyi farklı kılan en önemli öğe  mücadeleci ruhu 

Gaziantep’in dünya genelindi 185 ülke pazarında yer almasının temelinde sanayicilerin mücadeleci ruhunun da yattığını ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu mücadeleci ruhun gelişme ve büyümede önemli rol oynadığının da altını çizdi. Gaziantep’i diğer kentlerden farklı kılan özellikler arasında yer alan en iyiyi yapma tutkusunun iş hayatına yansıdığını da sözlerine ekleyen Topçuoğlu önümüzdeki süreçlerde AR-GE ve İnovasyon’un kurum ve kuruluşlar için öneminin daha iyi anlaşıldığını, yüksek katma değerli ürünlerin üretimi içinde bunun şart olduğunu sözlerine ekledi. TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç’un sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Türki Cumhuriyetlerle ilişkilerin daha çok geliştirilmesi gerektiğini ve bu ülkelerle karşılıklı alış verişin arttırılmasıyla bu pazarların en önemli aktörleri arasında Gaziantepli sanayicilerin yer alacağına inandığını da belirtti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN’de “Medya'da Algı Yönetimi” paneli gerçekleştiÖnceki Haber

GAÜN’de “Medya'da Algı Yönetimi” paneli...

EKOLOJİK BİNA BİRÇOK KURUMA ÖRNEK OLUYORSonraki Haber

EKOLOJİK BİNA BİRÇOK KURUMA ÖRNEK OLUYOR

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı