Gaziantep İnşaat Müteahhitlerin yeni başkanı: Kanevetçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep İnşaat Müteahhitlerin yeni başkanı: Kanevetçi
Abone ol
Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (GAİMDER) 18. Genel Kurulu yapıldı. Yeni Başkan Bora Kanevetçi oldu.

Gaziantep Merkez Şehitkamil ilçesi Kültür merkezi  Salonu’nda yapılan genel kurulda başkan adayları birer konuşma yaptı. GAİMDER Eski Başkan İbrahim Apa'nın aday olmadı. GAİMDER'in 18.Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı için Bora Kanevetçi ve Ömer Kantar yarıştılar. 

Yaklaşık Bin 300  üyesi bulunan Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER)’in seçimine gelen üyeleri adaylar tek tek karşıladılar. Seçimlerin sonucunda sandıkların açılmasıyla birlikte yapılan oy sayımında kullanılan 994 oydan 627 oy alan Mimar Bora Kanevetçi 3 yıl için başkan olarak seçildi. Seçimde Ömer Kantar ise 352 oy aldı.

GAİMDER'in yapılan seçi öncesi üyelere hitaben başkan adayların konuşmaları şöyle;

KANEVETCİ "YAŞAYABİLECEK ALANLAR YARATMAK MÜMKÜN"

Genel kurulda konuşan GAİMDER Başkan adayı Mimar  Bora Kanevetçi, Sektörün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla aday olduğunu kaydetti. Kanevetçi, “Riskleri de göze alındığında müteahhitliği meslek edinmiş meslektaşlarımızın en zor günlerde bile ekonominin ve istihdamın lokomotif gücü olarak devam ettiği görülecektir. Dolayısıyla, müteahhitlerin takdire şayan bir şekilde her zaman için desteklenmesi önem arz etmektedir.”Kanevetçi, Kentsel dönüşüm konusunda önceliğin yerinde kentsel dönüşüm olması gerektiğini, böylece insanları aidiyet hissettikleri alanlarda daha iyi koşullarda yaşayabilecek alanlar yaratmanın mümkün olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün özel sektör eliyle yapılması halinde daha hızlı dönüşüm sağlanarak yol alınabileceğini ifade eden Kanevetçi, her kesimin konut sahibi olabilmesi ve herkesin kazançlı çıkabilmesi adına Hasılat Paylaşımı modelinin de mutlaka yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

KANTAR "ROL ALMAK İSTİYORUZ"

Sözlerini sürdüren GAİMDER Başkan Adayı Ömer Kantar, “İnşaat müteahhitleri ülke ekonomisine en fazla istihdam ve gelir sağlayan iş kollarından birisidir. İnşaat sektöründeki canlanma tüm sektörlere yansımaktadır. Bizim her projemiz gerek ekonomiye sağladığı katma değer gerekse de istihdam açısından tıpkı bir fabrika gibi işlev görmektedir. Böylesine önemli bir sektör ne yazık ki büyük sorunlar yaşamaktadır. Sektörümüzdeki diğer paydaş oda ve derneklerle işbirliği yaparak sorunların çözümünde etkin rol almak istiyoruz. Ekibimizle birlikte sektörün dağ gibi biriken sorunlarını çözmek için yola çıktık. Uzun yıllardan beri müteahhitlik yapan, vizyon projelere imza atan biri olarak sorunlarımızı ve çözüm yollarını biliyoruz. Sorunlarımız sürekli büyüyor. Özellikle kamu kurumları ve belediyelere ödemek zorunda kaldığımız ücretlerin sürekli katlanarak artması bizleri zor durumda bırakmaktadır. UKOME, çöp konteynırı, Gaski vizesi, Otopark harcı  gibi bizimle direk alakalı olmayan ücretler alınıyor. Bu ücretleri ödemek zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan yapı ruhsatlarının geç alınması müteahhitlerin yatırım isteğini azalmaktadır. İnşaat malzemelerine yapılan zamlar da sektörün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Bu sorunları çözebilmek için birlik olmamız, güçlü olmamız ve bir yol haritamızın olması gerekiyor. Bizler birlik olursak, mesleğimize sahip çıkarsak tüm sorunları çözeriz” diye konuştu.

İşte yönetim listesi:

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyyar simitçiler yasakları özlüyorÖnceki Haber

Seyyar simitçiler yasakları özlüyor

Vali Gül'ün Şahin Bey'in Şehit Edilişinin 101. Yıl Dönümü MesajıSonraki Haber

Vali Gül'ün Şahin Bey'in Şehit Edilişini...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı