Gaziantep Orman İşletme müdürlüğünün tatbikatı nefes kesti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Gaziantep Orman İşletme müdürlüğü tarafında sosyal sorumluluk projesi kapsamında geleceğin yangın savaşçıları olan minik öğrencilere gerçeği aratmayacak şekilde nefes kesen tatbikatı yapıldı.

Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğünün sosyal etkinlik projelerinden bir yenisi daha “Geleceğin Yangın Savaşçılarına” bir uygulama yaptırmak oldu. 70 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen unutulması mümkün olmayan bir etkinlik gerçekleştirildi.

07-14 yaş grubunda olan çocuklara ilk önce Gaziantep Orman İşletme kurumu tanıtıldı, müdürlük bünyesinde yapılan faaliyetlerden yalnızca bir tanesi olan ormanların korunması noktasında yangınla mücadele çalışmalarının nasıl yapıldığı anlatıldı.

Bir yurttaş olarak yangın anında neler yapılması gerektiği, Alo 177 Ücretsiz Orman İhbar hattının nasıl kullanılacağı, örneklerle uygulamalı olarak anlatıldı.

Minik savaşçılar üç farklı guruba yerleştirilerek neler yapmaları gerektiği tek tek anlatıldı ve daha sonra uygulamaya geçildi.

Birinci gurup yangının çıkacağı alana götürüldü ve orda kontrollü yangının çıkışını ve yangın sonrasında uygulamalı olarak en az 5 öğrenciye Alo 177 Ücretsiz Orman İhbar Hattının aranması sağlandı.

İkinci Gurup Yangın Gözetleme Kulesine götürülerek yangın gözetleme kulesinin ne işe yaradığı, orda yaşamını sürdüren yangın işçilerinden bilgiler alarak yangının nasıl gözetleneceği ile ilgili eğitimler yerinde verildi ve uygulamaya geçildi.

Üçüncü gurup ise İlk Müdahale Ekip Binasında kalarak ihbarın verilmesini bekledi. Daha sonra ihbar değerlendirilerek müdahale için ilk müdahale araçları, arasöz ve Su tankerine binerek yangının çıktığı alana giderek söndürme faaliyetlerinde bulunuldu.

Daha sonra Yangın Gözetleme kulesinde kalanlar için yeniden kontrollü bir yangın daha çıkarılarak yangın söndürme faaliyetinde bulunmayanlarında bu etkinliğe katılımları sağlandı.

Özetle bir yangın esnasında neler yapılması gerektiği, Telsiz Konuşmalarının ve iletişimin nasıl yapılması gerektiği, yangınla mücadele kapsamında faaliyet gösteren kurumumuzun çalışanlarının nasıl özveri ile çalıştığının bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı.

Bu etkinlik ile geleceğin yangın savaşçıları hayatlarında asla unutmayacağı uygulamalı bir etkinliği yaşayıp, Alo 177 Orman İhbar hattının da nasıl kullanılacağının bilgisini edinerek bilinçli bir birey olma yolunda adım atmış oldular.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Av. Altınbaş Sevenlerini üzdü! Amansız hastalığa yenik düştüÖnceki Haber

Av. Altınbaş Sevenlerini üzdü! Amansız h...

Nurdağı’nda bulunan enkaz için inceleme ekibi görevlendirildiSonraki Haber

Nurdağı’nda bulunan enkaz için inceleme...

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1