GAÜN'de mesleki gelişim günleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN'de mesleki gelişim günleri
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 15 Temmuz Yerleşkesinde Yabancı Diller Yüksek okulu öğretim elemanlarına yönelik olarak hizmet içi eğitim verildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 15 Temmuz Yerleşkesinde Yabancı Diller Yüksek okulu öğretim elemanlarına yönelik olarak hizmet içi eğitim verildi.

Eğitim ile ilgili bilgi veren Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul (YDYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emrah Cinkara, “GAÜN YDYO olarak öğrencilerimize küreselleşen dünyanın ortaya çıkartmış olduğu en temel ihtiyaçlarından birisi olan İngilizce eğitiminin en etkin bir şekilde sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin lisans eğitimlerine başlamadan önce bir yıl hazırlık eğitimi alması, onların akademik hayatlarının şekillendirilmesi için ilk ve en temel adımlardan birisi. Öğrencilerimizi mezuniyetten sonrası için de hazırlayabilmek için, onların yurt içi ve yurt dışında istihdam süreçlerinde İngilizce bilmelerinin getirdiği avantajları en üst düzeyde faydalanabilmelerini arzu etmekteyiz” diye konuştu.

İngilizce hazırlık eğitiminin en iyi şekilde planlanması, hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi eğitiminin başarısını direk olarak etkilediğini belirten Yrd. Doç. Dr. Cinkara,   “Özellikle değerlendirme sürecinde sadece öğrencilerimizi değil, kendimizi de rutin olarak farklı noktalardan değerlendiriyoruz ve eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı belirleyip bunları tamamlayacak adımlar atıyoruz. Bu kapsamda, idari değerlendirmeler ve öğretim elemanı ve öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz ihtiyaç analizleri sonucunda, yazma ve konuşma becerilerinin ölçülmesi ile ilgili bir gelişim programına ihtiyaç olduğu tespit edildi. Planlanması tarafımızca gerçekleştirilen eğitimler için dil eğitimi alanında Uzman Tony Gurr, Michael Daley ve Prof. Dr. Aydan Ersöz iki gün boyunca öğretim elemenalarımızla yazma ve dinleme becerilerinin ölçülmesi ile ilgili atölye çalışmalarını tamamladı. Öğretim elemanlarımızın gelişimi açısından değerli olan bu tür çalışmalar belirli aralıklarla tekrarlanacak.  Bu anlamda, sürekli yenilenen ve gelişen bir YDYO olmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Cinkara,  çalışmaya katılan Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarının çok verimli iki gün geçirdiklerini, pek çok konuda aydınlandıklarını ve bu tarz eğitimlerin sıklaştırılması gerektiğini belirterek, Yüksekokul yönetimine teşekkür etti.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSK açıkladı! 1 asker şehitÖnceki Haber

TSK açıkladı! 1 asker şehit

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa ettiSonraki Haber

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa et...

Yorum Yazın

Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...