GAİMDER Başkanı Kanevetçi, Ankara’da görüşmeler yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAİMDER Başkanı Kanevetçi, Ankara’da görüşmeler yaptı
Abone ol
Çimento fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili olarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği, TOBB, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Beton Üreticileri Birliği ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu ile birlikte, Gaziantep’ten GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi de yer aldı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Fatih Yücelik, Başkan Vekili Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir’in de aldığı toplantıda, Ticaret Bakanı Mehmet Muş sektörün paydaşlarını dinledi ve yaşanmakta olan sıkıntılara ortak akılla çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Konfederasyonu temsilen GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi ile birlikte katıldığı toplantıda, Anadolunun bir çok bölgesinde, müteahhitlik sektörünün çok zor günler yaşadığına dikkat çekti. Tellioğlu, maliyetlerin yüzde 100 artmasıyla birlikte kentsel dönüşüm projeleri ve tüm sektörü olumsuz etkilediğini, bu fiyatların acilen tekrar aşağıya çekilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara’da katıldığı kritik toplantının ardından değerlendirmede bulunan GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi, “Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş başkanlığında düzenlenen toplantıda, sektörün ülke genelindeki tüm paydaşları bir araya geldi. Bu toplantıya, İMKON Başkanımız Sayın Tahir Tellioğlu, Başkan Yardımcımız Mustafa Şahin’in yanı sıra Anadolu’dan GAİMDER olarak biz iştirak ettik. İMKON olarak hazırladığımız raporu takdim ettik. Çok sayıda alt sektöre etkisi ve istihdam potansiyeli ile ekonominin geneli için büyük önem taşıyan inşaat sektöründeki temel girdilerdeki orantısız fiyat artışlarına dikkat çektik.2020 Mayıs - 2021 Mayıs döneminde çimento fiyatlarında yüzde 60’ın üzerinde fiyat artışları yaşanmıştır. Çimento üreticilerimizden en azından yaşadığımız zorlu salgın koşullarında iç pazar fiyatlarında fedakârlık yapmalarını bekliyoruz. Konunun muhatapları olarak buna bir çözüm bulunmasını Sayın Bakanımız aracılığıyla sektör paydaşlarından talep ettik. Kamu projelerindeki maliyet artışlarının karşılanabilmesini teminen, gerçekçi bir fiyat farkı ve şarta bağlı olmayan tasfiye hakkının tanınmasını içeren düzenlemeye olan ihtiyacımızı bir kez daha yineleyerek, fiyat farkı kararnamesinde ısrarcı olduk” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te aile sağlığı merkezlerinde BioNTech aşısı uygulanmaya başlandıÖnceki Haber

Gaziantep'te aile sağlığı merkezlerinde...

 Bisiklet hırsızları güvenlik kameralarından kaçamadıSonraki Haber

Bisiklet hırsızları güvenlik kameraları...

Yorum Yazın

Gaziantep inşaat sektöründen kentsel dönüşüm toplantısı
Kadoil’den Yatırım Hamlesi: Yeni İstasyonlar, Güçlü Transferler, Verimlilik Odaklı Büyüme
Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı
Konyaspor - Gaziantep FK maçı erteleniyor mu?
Nizip’te Uyuşturucuya Geçit Yok: Polis Operasyonunda 8 Şüpheliye İşlem Yapıldı
Gaziantep'te jandarmadan okul çevrelerinde huzur-güven uygulaması
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derya Deniz ANKA’da
Gaziantep’te köy meydanında 2 genç acımasızca öldürüldü!
Gaziantep'te 24 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Gaziantep’te CHP Ön Seçimde Seçmenlere Oy Pusulası Yetmedi!
Şehitkamil tesislerinde ziyaretçi rekoru
Kırmızı siyahlılar, galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi
Şahinbey Ampute’den Farklı Galibiyet 9-0
ALG Spor’dan Gol Yağmuru! Çekmeköy Bilgidoğa’yı 7-1 Mağlup Etti
Milletvekili Bakbak, Kız Öğrenci Yurdunda Öğrencilerle Sahur Yaptı
Güneydoğu’nun 2 aylık hububat ihracatı 588,1 milyon dolar
Gaziantep'te acı olay! Oy kullanırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
SANKO Sanat Galerisi’nde "Sessiz Tanıklar" temalı resim sergisi
Şahinbey Belediyesi'nden 100 bin kişiye yemek hizmeti
İBB'deki yolsuzluk ve terör soruşturması! Ekrem İmamoğlu tutuklandı