Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı
Abone ol
Gaziantep'te Ramazan Bayramı'na kısa süre kala rengarenk şeker ve çikolatalar tezgahlarda yerini aldı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantep'te vatandaşlar bayram için hazırlıklarına başladı. Bayramın olmazsa olmazı şeker ve çikolatalar ise tezgahlardaki yerini aldı. Bayram şekerlerinin fiyatı 190 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar çıkarken çikolata fiyatı da 200 TL'den başlayarak 750-1000 TL'ye kadar çıkıyor.
Vatandaşlar genellikle çikolatalı şekerleri tercih etse de herkesin damak zevkine göre şeker çeşitleri tezgahlarda bulunuyor. Şeker ve çikolataların yanı sıra Antep fıstığı başta olmak üzere kuruyemiş çeşitleri de tezgahlarda rağbet görüyor. Kimi vatandaşlar sadece şeker, çikolata ve lokum çeşitleri alırken, kimi vatandaşlarda misafirlerine ikram etmek için kuruyemiş çeşitleri alıyor.

"Bayram için şeker, çikolata, lokum ve kuruyemiş çeşitlerimizi hazırladık"
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram şekerleri ve çikolataların tezgahlardaki yerini aldığını belirten esnaf Oğuzhan Çam, "Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Bundan dolayı şeker, çikolata, lokum ve kuruyemiş çeşitlerimizi hazırladık. Tezgahımızda 50'nin üzerinde Antep fıstığı ile yapılmış lokumlarımız var. Yılın 12 ayı bu çeşitlerimiz var ama şu an bayram için daha fazla talepten dolayı daha çok üretime geçtik. Kuruyemiş çeşitlerine de talep var. Butik çikolatada da üretiyoruz, butik çikolatalarımıza da çok yoğun bir talep var. Vatandaşlar alışverişe başladı. Daha çok şeker ve çikolata satılıyor. Ramazan Bayramı'nı bekliyoruz" dedi.

"Fiyatlar geçen yıla oranla biraz arttı"
Şeker, çikolata ve lokum fiyatlarının geçen yıla göre arttığını belirten Çam, "Maalesef çikolatanın ham maddesi ülkemize yurt dışından geldiği için çikolata fiyatlarında ciddi bir artış var. Bayram şekeri fiyatlarında da işçiliklerin artması ile bir artış var. Haliyle bu durumdan biz de mağduruz. Bayram şekerinin fiyatları 190 liradan başlıyor. Çikolataların fiyatları da 200 liradan başlıyor, 1000 liraya kadar çikolata var. İçine koyduğumuz Antep fıstığı maalesef fiyatları değiştiriyor. Kuruyemiş çeşitlerine de talep var. Normal aylarda sattığımızın çok üzerinde kuruyemiş satıyoruz. İnsanlar gelen misafirlerine kuruyemiş de ikram etmek istiyor. Bizim bu bölgede kuruyemiş kültürü de var. Ayrıca lokum çeşitlerine de talep var" diye konuştu.
Şeker, çikolata ve lokum çeşitlerinin bayramın olmazsa olmazı olduğunu belirten esnaf Mehmet Deniz de, "Tezgâhlarımızı hazırlamış bulunmaktayız. Şeker ve lokum çeşitlerimiz, Antep fıstığı başta olmak üzere olmazsa olmaz kuruyemiş çeşitlerimiz var. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve müşterilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Bayram alışverişine çıktığını belirten vatandaşlar ise bayram hazırlıkları kapsamında şeker, çikolata, lokum, kuruyemiş ve pasta çeşitleri aldıklarını dile getirdiler.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konyaspor - Gaziantep FK maçı erteleniyor mu?Önceki Haber

Konyaspor - Gaziantep FK maçı erteleniyo...

Kadoil’den Yatırım Hamlesi: Yeni İstasyonlar, Güçlü Transferler, Verimlilik Odaklı BüyümeSonraki Haber

Kadoil’den Yatırım Hamlesi: Yeni İstasyo...

Yorum Yazın

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"
Gaziantep’te o hastanede flaş gelişme  
Gaziantep güne kazayla uyandı: Otoban kana bulandı