Düzbağ içme suyu projesinin yüzde 78'i tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzbağ içme suyu projesinin yüzde 78'i tamamlandı
Abone ol

Gaziantep’in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan “Düzbağ Projesi”nde çalışmaların yüzde 78’lik kısmı tamamlandı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Dev projede aralıksız olarak devam eden inşaat çalışmaları neticesinde; isale hattında 63 bin 500 metre 2 bin 600 mm çaplı boru döşenmiş olup projenin yüzde 78’lik kısmı tamamlanmıştır. Ayrıca şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Düzbağ Tüneli"nde kazı çalışmaları tamamlandı. Kocaman bir çalışma ekibi ile söz verdiğimiz tarihe yetiştirmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Sönmezler, “Gaziantep’in Kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz Düzbağ Barajı’nın ilk suyu Gaziantep’in kurtuluş tarihi olan 25 Aralık 2018’de Gaziantepliler ile buluşacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortaklığındaki çalışmalarda 135 kilometrelik bir mesafeden getirilecek su için, 2,6 metre çaplı borulardan oluşan bir isale hattı inşa edilecek. İsale hattının şehre doğal eğimle su temini sağlayabilmesi amacıyla 3 bin 600 metre uzunluğunda, 5.6 metre çapındaki tünel çalışmalarında sona yaklaşıldı.

SU FATURALARINDA 15 İNDİRİM YAPILMIŞTI

Büyükşehir, 8 ayrı noktada 500 kişinin kesintisiz çalıştığı Türkiye’nin vizyon projesi olarak gösterilen Düzbağ İçmesuyu Projesi kapsamında, Kartalkaya Barajı'ndan gelen eski boruları, çelik borularla değiştirmiş, kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlayınca 2018 ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere su tarifesinde yüzde 15 oranında indirime gitmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet Bahçeli'nin kampanyasına Gaziantep'ten destekÖnceki Haber

Devlet Bahçeli'nin kampanyasına Gaziante...

Vergi Dairesi Başkanı Tekin'den, GTB'ye ziyaret Sonraki Haber

Vergi Dairesi Başkanı Tekin'den, GTB'ye...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı