Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi başladı
Abone ol
İl ve ilçe başkanlıkları için birçok aday bulunuyor. İl Başkanlığı için mevcut başkan Lütfü Demir, eski başkanlardan Hayri Sucu ve Ali Peri ile Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci’nin ismi geçerken, Şahinbey İlçesi için de Zeki Gürsel, Uğur Özpolat ve Ömer Yılmaz’ın isimleri adaylık için konuşuluyor. Şehitkamil’de de Coşkun Atalamış, Hurşit Yıldırım ve Ömer Kılıç’ın adaylık düşündüğü öğrenildi.

CHP Gaziantep’te kongre heyecanı yavaş yavaş hissedilmeye başlandı. CHP'de 8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri, 14 Aralık 2019 - 27 Şubat 2019 tarihleri arasında ise ilçe kongreleri yapılacak. Daha sonra ise 2 Ocak 2020 - 3 Mart 2020 tarihleri arasında il kongreleri yapılacak.  CHP'de 37. Olağan Kurultayı'nın ise 2020'nin nisan ayı içerisinde yapılacağı konuşuluyor. Kongreler için bir adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı.

İL BAŞKANLIĞINA 4 İSİM ADAY

İl Başkanlığı için 4 ismin adaylığı konuşuluyor. Mevcut başkan Lütfü Demir, kongrede aday olacağını açıklamış seçilmesi halinde yeni projeler hayata geçireceğini kaydetmişti. Lütfü Demir’in yanı sıra 31Mart Yerel Seçimlerinden önce CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Hayri Sucu da, ilk yapılacak ola kongrede yeniden il başkanlığına aday olacağını deklare etmişti. Sucu’nun bu kararından vazgeçmedi ve aday olacağı öğrenildi.  Yine CHP’nin eski il başkanlarından ve 2015 seçimlerinden 3.sıradan milletvekili adayı olan Ali Peri’nin de adaylığa sıcak baktığı öğrenildi. Peri’nin adaylık için çalışmalara başladı, birçok partili ve delege ile temas kurduğu öğrenildi.

ŞAHİNBEY’DE KAZAN KAYNIYOR

CHP Gaziantep’te il kongresinin yanı sıra ilçe kongrelerinin de hareketli geçmesi bekleniyor. Gaziantep’in en büyük ilçesi olan ve en çok kayıtlı üyeye sahip Şahinbey’de şu ana kadar 3 ismin adaylık düşündüğü ve çalışmalara başladığı öğrenildi. Geçen hafta CHP Gaziantep İl Yönetimi tarafından görevden alına Uğur Özpolat’ın adaylık için çalışmaya başladığı öğrenilirken, il yönetimi tarafından Özpolat’ın yerine atanan Zeki Gürsel’in de aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özpolat ve Gürsel’in yanı sıra Ömer Yılmaz’ın da adaylık düşüncesi olduğu ve nabız yokladığı öğrenildi.

ŞEHİTKAMİL’DE 3 ADAY VAR

Şahinbey gibi Şehitkamil’deki kongrenin de büyük bir çekişmeye sahne olacağı düşünüyor. Şahitkamil’de mevcut başkan Coşkun Atalamış’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, parti tabanının eski meclis üyesi Hurşit Yıldırım’a aday olması için baskı yaptığı öğrenildi. 2 dönem Şehitkamil’de meclis üyeliği, bir dönemde Büyükşehir’de meclis üyeliği yapan Hurşit Yıldırım’ın gelen baskılar karşısında aday olması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz kongrede aday olan ve rakibi Umut Yılmaz’a kaybeden Ömer Kılıç’ın yeniden aday olacağı öğrenildi.

KONGRE TAKVİMİ

Kongre takvimi doğrultusunda Mahalle Delegelerinin seçimleri 8 Kasım Cuma- 1 Aralık Pazar tarihleri arasında yapılacak. İlçe Kongrelerinin başlangıç tarihi 14 Aralık Cumartesi,  bitişi ise 27 Ocak Pazartesi olarak açıklandı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongreleri ise 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 2 Mart Pazartesi sona erecek.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 SANKO Okulları’nda coşkulu törenÖnceki Haber

SANKO Okulları’nda coşkulu tören

Arslan: Teknoloji faydalı şekilde yönetilmeliSonraki Haber

Arslan: Teknoloji faydalı şekilde yöneti...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı