Cengiz Halil Çiçek, 'Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimci' arasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cengiz Halil Çiçek, 'Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimci' arasında
Abone ol
SANKO Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, “Türkiye’nin Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimcisi” arasında.

Business Life Dergisi tarafından Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimci arasında gösterilen Çiçek, iletişimcinin başarısında, basın mensuplarıyla olan diyaloğun önemli olduğunu belirtti. 

Kurumların mesajlarını en etkili bir şekilde vermesinin yolunun, gazetecilerle iyi bir iletişim kurmaktan geçtiğini ifade eden Çiçek, “İletişimci kurumunun çıkarını gözetirken basının çıkarlarını görmezden gelmemeli” dedi.

SANKO Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in Kurumsal İletişim Departmanları ve Basın Kuruluşları arasındaki diyaloğa dair yaptığı açıklamalar şu şekilde:

BASININ DA ÇIKARI GÖZETİLMELİ

Sanko Holding Basın ve Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, iletişimcinin başarısında, basın mensuplarıyla diyaloğunun önemine işaret etti. Çiçek; kurum çıkarlarını gözetirken, basının unutulamayacağını dile getirdi.

Bir iletişimcinin "işini yapması" için gazetecilerle iyi bir iletişim kurmalı. Basın organları, hedef kitleye mesajın doğru ve etkili ulaşmasında en önemli mecradır. İletişimci kurumunu gözetirken, basının önemini ve çıkarlarını kesinlikle görmezden gelmemeli. "Basın Dostu İletişimci" olmanın artıları arasında, kurum itibarına yönelik saldırı ya da tehdit söz konusu olduğunda, hızlı, şeffaf, ve "nokta temas"ta etkin kriz yönetimini başarıyla gerçekleştirmek bulunuyor.

“DOĞRU, YETERLİ VE ANLAŞILIR BİLGİ...”

Kurumun gelecek planları; doğru, yeterli ve anlaşılır bilgilerle duyurmaya özen gösterilmeli. İletişimcinin farkı; dili iyi kullanmak, "herkesi değer noktasında tutan" üslubu benimsemektir. Mesajların iletileceği kitledeki herkesin saygın, zeki ve akıllı bireylerle iletişime geçtiğini düşünerek bilgi kanalı oluşturursa başarılı ve etkin bir yol haritası çizer.

“HEDEF KİTLEYE KISA METİNLERLE ULAŞILACAK”

İletişim denilince akla gazeteler, televizyonlar ve radyolar gelirken, şimdi bilişim sektörünün mecraları öne çıkmaya başladı. Öyle ki, TV'lerin "son dakika" diye sunduğu haberler, birkaç dakika önce sosyal medyada yer alıyor. Açık hava mecraları da gözden kaçırılmamalı. Günümüzde insanlar okumuyor, okumayı sevmiyor. Bu durumu dikkate alan strateji belirlenmeli. Yeni dönemde daha hızlı, şeffaf, anlaşılır dille kısa metinler hazırlayarak hedef kitleye ulaşmak gerekecek.

“BEDEN DİLİ DE ÇOK İYİ BİLİNMELİ”

“Kurumsal İletişim"in önemi gün geçtikçe daha iyi kavranıyor ki, geleceği çok parlak. Ülke ve toplum yararına projelerin yani sıra, yönetimin toplumdaki saygınlığı ve paylaşımcı özelliği, kurumsal iletişimin "itibar yönetimi"nin önemli parçası olmasını sağlıyor. Bu noktada kullanılan dil ve mesaj belirleyici oluyor. Ayrıca iletişimci diğer donanımlarının yanı sıra mutlaka beden dilini çok iyi bilmeli. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerin iletişim gücü ve etkinliği de artıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşdoğan: Bu sorunları bir an önce çözmek lazım!Önceki Haber

Taşdoğan: Bu sorunları bir an önce çözme...

Acarsan Holding’in ödül gururuSonraki Haber

Acarsan Holding’in ödül gururu

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı