Büyük Ata’yı rahmet ve minnet anıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyük Ata’yı rahmet ve minnet anıyoruz
Abone ol
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Türk milletinin yol göstericisi büyük Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yılında rahmet ve özlemle anıyoruz. O’nun ilke ve inkılâpları bizlere her zaman kılavuz, eşine ender rastlanır liderliği bizlere her zaman gurur kaynağı olmuştur." diyen Kazak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu toprakların en küçük bir parçasına zarar gelmemesi, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması, ülkemizin emperyalist güçlerin kuklası olmaması, bayrağımızın inmemesi için verilen kahramanlık mücadelesinin başkomutanı Atatürk, mücadelesi ve başarılarıyla Türk mührünü bir kez daha dünyaya vurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasi, milli değerler, milli kültür, milli kimlik ve hürriyet aşkını sonsuza kadar sürdürme azım ve kararlılığı üzerine bina edilmiştir. Ecdadımızın bıraktığı mirasın şuurunda olan bizler, emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bugün hür bir vatanda, şeref ve haysiyetimizle dünya milletler cemiyeti içerisinde muteber şekilde yaşıyorsak; bunu büyük lider Atatürk ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Ancak ne yazık ki Atatürk düşmanları, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne nefret tohumları ekmiştir. O’nun kişiliğine, liderliğine, ilke ve inkılâplarına saldıran, O’nu yok saymaya, değersizleştirmeye çalışan fitne fücurlar, arsız faaliyetlerini hayâsızca sürdürmektedir.

Kimi samimiyetsizlerin 29 Ekim kutlaması yaparken bile Atatürk’ün adını ağzına almaktan imtina ettiklerini, kimilerinin de açık açık Atatürk’e dil uzatmaktan çekinmediklerini görüyoruz. Peki, ne yapmıştır Atatürk? Bu toprakları işgalcilerden temizlemek, bağımsızlığımızı kazandırmak, Türk milletine en değerli mirası Cumhuriyeti hediye etmek bu güruhu neden rahatsız etmektedir? Bu çevrelerin, Atatürk’ün hayatı boyunca mücadele ettiği emperyalistlerle irsiyet ve zihniyet ilişkileri mi vardır?

“Demokrasi ilkesi, egemenliği kullanan aracı ne olursa olsun, esas olarak milletin egemenliğe sahip olmasını ve sahip kalmasını gerektirir.” diyen Atatürk, demokrisinin önemini bu sözlerle dile getirmişti.

Öte yandan ülkemiz 15 Temmuz ihanetini yaşamıştır. Demokrasiyi özümseyemeyen, silah gücü ile halkı dize getirebileceğini sanan,  kendi insanına kurşun sıkan, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi bombalayan bu ihanet şebekesi çok şükür geri püskürtülmüştür. Askeri ve polisiyle yekvücut olan Türk Milleti çetin bir mücadele sergileyerek, tankların üzerine çıkarak, namlunun ucunda hayatını ortaya koyarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır.  Türk milleti, ne olursa olsun demokrasiden taviz verilmeyeceğini, silahların gücünün değil, halkın imanının galip geleceğini ve büyük lider Atatürk’ün izinde olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti için tek tehdit FETÖ değildir. PKK ve İŞID’e karşı da yoğun bir mücadele yürütülmektedir. Hemen her gün terörün acı yüzüyle karşılaşıyor, şehitlerimizin ardından gözyaşı döküyoruz.

Halkımız şehitlerimizin acısını ta yüreğinde hissederken, can güvenliği endişesi de yaşamaktadır. Kalleşlerin sokaklarda bombalar patlattığı, insanlarımıza korku saldığı, savaş tamtamlarının çaldığı, ülkemizin karmaşaya sürüklendiği bu ortamda Türk milleti teyakkuza geçmiş durumdadır. Öte yandan sınırlarımızda yaşanan hazin manzara, iç savaş, yokluk, ülkemize akın eden mülteciler hepsi bir arada değerlendirildiğinde ne zor günler yaşadığımız bir kez daha görülecektir. Ancak birbirine sımsıkı bağlı büyük Türk milleti, bu zor günleri de el birliğiyle, milli ruh ile milli dayanışma  içerisinde atlatacak, bu toprakları son nefesine kadar koruyacaktır.

Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 78’inci yılında minnetle ve dualarla yâd ediyoruz. “Ne Mutlu Türküm diyene” ifadesinin şuurunu yüreğinde hisseden Türk Memuru olarak; çocuklarımızı da aynı hassasiyetle, aynı vizyonla, aynı değerlerle yetiştirmeye devam edeceğiz. Türk gençliği Ata’sının açtığı yolda, gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyecek, ayrışmayacak ayrıştırmayacak, aklı ve güçlü öngörüsü ile bu milleti millet yapan değerlere sıkı sıkıya bağlı kalacak, mukaddeslerimizin, topraklarımızın, vatanımızın ve bayrağımızın koruyucusu olarak bu ülkeye hizmet edecektir"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GKV’li Minik Kalplerden Ata’ya mektuplarÖnceki Haber

GKV’li Minik Kalplerden Ata’ya mektuplar

Basketbol'da Avrupa Zaferi! Avrupa kupasında 4'te 3 yaptıkSonraki Haber

Basketbol'da Avrupa Zaferi! Avrupa kupas...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı