Bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete başladığı günden bu yana birçok yeniliğe imza atarak, hizmet kalitesini günden güne arttırıyor.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete başladığı günden bu yana birçok yeniliğe imza atarak, hizmet kalitesini günden güne arttırıyor. Sadece şehre değil, bölgeye verdiği sağlık hizmetiyle adından başarıyla söz ettiren GAÜN Hastanesi tüm bu çalışmalarını kaliteden ödün vermeden sürdürüyor. GAÜN Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin bizlere vakit ayırarak, bölgemizin başarılı hastanesi ile ilgili yenilikleri ve gelecek hedefleri kapsayan konuları bizlerle paylaştı.

ÜLKE ÇAPINDA SES GETİRDİK

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bölgemizin en büyük ve en donanımlı hastanesi olduğuna dikkat çeken Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin; “Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılında Kolejtepe’de eski Verem Hastanesi binasında poliklinik hizmeti vermeye başlamıştır. Her türlü teknik ve tıbbi cihaz ekipmanından yoksun olarak 9 öğretim üyesi ile açılan hastanemiz 1989 yılından günümüze kadar hızlı bir gelişim süreci göstermiştir. Kolejtepe yerleşkesinde başlayan yolculuğumuz sağlıkta yaptığımız yenilikler dolayısıyla ülke çapında ses getirdi. Şehrimize ve bölgemize kurulduğumuz günden bu yana en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

İNSAN ODAKLI ANLAYIŞI ESAS ALDIK

Çağdaş ve dinamik bir yapıya sahip olduklarını belirten Başhekim Zengin, “Hastanemiz güler yüzlü hizmet anlayışını benimseyen, bölümler arasında multidisipliner çalışmaya önem veren bir hastanedir. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi “insan odaklı” bir anlayışı esas almıştır. Çıkmış olduğu bu yolda; araştırma ve eğitim faaliyetlerini klinik tecrübeleriyle bir araya getirerek hasta-hasta yakınlarına sevgi ve empati duygusuyla hizmet vermektedir. Son teknolojiyle donatılmış, bilgi ve hizmet odaklı olan hastanemiz çalışmalarına kaliteden ödün vermeden devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

HEP DAHA FAZLASINI HEDEFLEDİK

Hizmet kalitesini günden güne arttırdıklarını vurgulayan Başhekim Zengin; “Hastane olarak sürekli olan bir değişim ve gelişim içerisinde yer alıyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana da hastane yönetimi ve şehrin dinamikleriyle çalışmalarımıza hız kazandırmış olup, birçok yeniliğe imza attık. Bu yeniliklerle yetinmeyerek hep daha fazlasını hedefledik. Farklı branşlar açarak, farklı yeniliklere imza attık. Hastanemizde ki dinamik yapının korunması anlamında 2017 yılında birçok yeniliğin içerisinde yer aldık. Bu yeniliklerin en başında sayabileceklerim; Mehmet Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi, Kalp Damar Cerrahisi Varis Merkezi, Ayaktan Hasta Polikliniği ve Akademik Büro ve Amatem’dir. Tabii bunların yanında 2018 yılında hizmete açmayı planladığımız yeni bölümlerimiz, yeni birimlerimiz de mevcuttur. Nisan ayı içerisinde resmi açılışını yapmayı planladığımız Nevin Eruslu-Türk Kanser Derneği Umut Evi-Palyatif Bakım Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bunların arasında yer almaktadır. Tüm hazırlıkları ve lisansları tamamlanmış Kornea Bankası da hizmete açmayı planladığımız yenilikler arasındadır. Diyabetik Ayak Merkezi’de geleceğe yönelik planlarımız arasında yer almaktadır. Ayrıca Tüp Bebek Merkezi’miz için de çalışmalarımız devam etmektedir. 2019 yılının sonlarına doğru ise 250 yatak kapasitesine sahip; günü birlik tedavi bölümü, yenidoğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım bölümleri ve poliklinik hizmetlerinden oluşan çocuk hastanesinin açılışını yapmayı planlamaktayız. Hastanemizin şu an temeli atılmış olup, kaba inşaatı bitmek üzeredir” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAK EKİP İŞİDİR

Hastane içi ve çevresinde birçok yeniliğe ve revizyona imza attıklarını ifade eden ZENGİN, “ Bizlerden önce üniversitemizin ve hastanemizin yönetiminde görev yapan bilgi ve tecrübelerini başarılarıyla harmanlayarak yansıtan ve bizlerden de hala desteklerini esirgemeyen rektörlerimize, başhekimlerimize sizlerin nezdinde şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim.

Çalışmanın ekip işi olduğunu bilen idari bir yapımız ve başhekimlik anlayışımız var. Buna istinaden hastanemizde görev yapan çalışma arkadaşlarımızın tümüne de özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bir insanı kurtaran tüm insanları kurtarmıştır ilkesiyle ve Mustafa Kemal Atatürk’ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözüyle hareket ederek vatanımıza, milletimize, insanımıza layık olmayı hedefliyoruz” dedi.

M.Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi:

Günümüzde yaş sınırlaması olmaksızın herkeste görülebilen, çağımızın hastalığı olarak bilinen inme; Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her 10 milyon nüfuslu bölgede 6 dakikada bir yaşanan bir hastalıktır. Bu ciddi hastalığa yaklaşım konusundaki eksikliği tamamlamak amacıyla GAÜN Hastanesi’nde açılan M. Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi bölgede bir ilki gerçekleştirerek, hastalara 7/24 hizmet veriyor. Türkiye’de dördüncü inme merkezi olarak hizmet veren GAÜN İnme Merkezi; bölgede bu hizmeti veren herhangi başka bir merkez olmadığından dolayı çok önemli bir konumda yer alıyor. Bölgenin inme merkezi üssü haline gelen M.Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi’nde bir profesör, bir yardımcı doçent, iki uzman görev yapmaktadır.

Kalp Damar Cerrahisi Varis Merkezi:

GAÜN Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde hizmete giren “Varis Merkezi”nde uygulanan yöntemlerle, dünya genelinde en çok görülen hastalıklardan biri olan varisten kurtulmak mümkün hale geliyor. Gaziantep’te açılan ilk varis merkezi olma yönüyle dikkat çeken merkezde, toplardamarla ilgili her çeşit girişim ve ilaç tedavisi yapılıyor. Bu merkez varislere ameliyatsız bir şekilde kısa sürede çözüm sağlayarak, hizmet veriyor.

Palyatif Bakım Merkezi:

Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu tanıma göre palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede, ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile belirlenmesi; fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımdır.

Palyatif Bakım Merkezi; Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Ekim 2017 tarihinden itibaren hasta kabul etmeye başlamıştır. Bu merkezde 4 tanesi ara yoğun bakım olmak üzere toplam 36 adet yatak bulunmaktadır. Merkezde 1 uzman 1 asistan ve 2 intörn olmak üzere toplam 4 doktor, 9 hemşire,  7 yaşlı bakım personeli, 5 temizlik personeli, 1 sekreter ve 5 teknik servis personeli ve gözetmen hizmet vermektedir.

Kornea Bankası:

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi görme bozukluğu yaşayan hastalara da çare olmayı hedefliyor. Her geçen gün yenilenerek, sağlık hizmetlerini artırmaya ve çeşitlilik kazandırmaya çalışan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi; bu kez bünyesinde Kornea Bankası açmayı hedefliyor. Hali hazırda bulunan Kornea Nakil Merkezi’nin yanında kornea bankasının da hizmete girmesi hususunda gerekli izinler alınırken, altyapı ve standartların da sağlanması ile birlikte GAÜN Hastanesi bünyesinde çok yakın bir zamanda Kornea bankası;  hizmete açılacaktır.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi:

GAÜN Hastanesi bünyesinde açılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi; ruhsal problem yaşayan hastalara; toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti vererek, hastaların takibinin ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan etkin ve ulaşılabilir bir hizmet sunmayı planlıyor. Ruhsal yönden problem yaşayan bireylerin topluma tekrar katılımının sağlanmaya çalışılacağı, hastaya ve ailelerine hastalık hakkında bilgilendirmenin yapıldığı, aile ve hasta arasında iletişim becerilerinin geliştirildiği, iş ve uğraşı terapileriyle kişisel becerilerin geliştirildiği bu merkezde; 1 doçent, 1 sosyal çalışmacı, 1 psikolog, 2 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 tıbbi sekreter, 1 idari ve teknik personel hizmet verecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GKV İlkokulu'nda mezuniyet töreniÖnceki Haber

GKV İlkokulu'nda mezuniyet töreni

Gaziantep'te feci ölüm! Temizlik yaparken elektrik akımına kapıldıSonraki Haber

Gaziantep'te feci ölüm! Temizlik yapark...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı