Atay: Herkes elini taşın altına koysun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atay: Herkes elini taşın altına koysun
Abone ol
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Koronavirüs süreciyle ilgili uyarılarını sürdürüyor. Gaziantep’te Koronavirüs vakalarını tespit edilmesi için yapılan test sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Atay, acil olarak laboratuvar ve test merkezi ayısı artırılmazsa Gaziantep’in Koronavirüs belasının altında kalacağını söyledi. Herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini dile getiren Milletvekili Atay, “Bu iş uzaktan gazel okumakla olmaz dedi.

1 LABORATUVAR GÜNLÜK 480 TEST

Gaziantep’in Koronavirüs testi sayısı bakımından Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu söyleyen Milletvekili Atay, “Gaziantep’te şu anda günlük sadece 480 test yapılabiliyor. Acil olarak bu test sayısını artırmamız gerekiyor. Bunu da 1 laboratuvar ile yapamayız. Acil olarak laboratuvar ve test merkezi sayımızı artırmalıyız. Günlük test sayımızı 5 binin üstüne çıkarmalıyız. Aksi halde büyük bir belanın altında kalırız” diye konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Gaziantep’te sağlıklı bir karantina sürecinin de izlenmediğini aktaran Atay, “Karantina kavramı vatandaşa evine git 14 gün çıkma demekle olmaz. Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşın temas kurduğu herkes sağlıklı bir şekilde testten geçirilip karantinaya alınmalı. Sağlık Müdürlüğü’nün elindeki ekipman güçlendirilmeli. Herkesin bir an önce elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.


Geçtiğimiz günlerde OSB’deki vaka artışı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Milletvekili Sermet Atay şimdi de Gaziantep genelinde yine artan vakalara vurgu yaparak Gaziantep’te yapılan testlerin yetersiz olduğunu ve gerekli girişimlerle bu test sayılarının artırılması gerektiğini belirtti.

SOSYAL MEDYADAN DA AÇIKLAMA YAPTI
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay tüm Türkiye’de azalma eğilimi gösteren Koronavirüs vakasının Gaziantep’te yükselmeye devam ettiğini belirterek sosyal medya paylaşımın dan bir paylaşım yaptı. Atay paylaşımında, “Türkiye'de korona vakaları azalırken Gaziantep'te artmaktadır. Türkiye'de 1.600.000 test yapılırken şehrimizde bugüne kadar sadece 13.000 test yapılmıştır. Test sayısının gerekli girişimler yapılarak bir an önce artırılması elzem olmuştur! sağlığınız  için "EVDE KAL GAZİANTEP"!!” ifadelerine yer verdi.

OSB ÇAĞRISI CEVAP BULMUŞTU
Atay geçtiğimiz günlerde de Organize Sanayi Bölgesi’nde Koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekmiş ve hızlı tanı kitlerinin temin edilmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine OSB başkanı Cengiz Şimşek ve Gaziantep Valisi Davut Gül hızlı tanı kitlerinin temin edileceğini duyurmuştu. Atay’ın Gaziantep’in test sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekmesi sonrasında atılacak adımlar merak ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deniz: Bu vatanı böldürtmeyizÖnceki Haber

Deniz: Bu vatanı böldürtmeyiz

Gaziantep'i sivrisinek ve övezler bastı...Sonraki Haber

Gaziantep'i sivrisinek ve övezler bastı....

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı