Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 84. yıldönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 84. yıldönümü
Abone ol
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 26 Ocak Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 84. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 26 Ocak Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 84. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yerlikaya'nın mesajı şöyle:

"Birinci Dünya Savaşı sonunda her köşesi ayrı bir yangın yeri olan Anadolu’da Antepliler, Büyük Önderin yaktığı hürriyet meşalesinin aydınlattığı yolda, işgalci Fransız birliklerine karşı on bir ay boyunca hiçbir yerden yardım almaksızın direndiler.

O tarihteki mevcut nüfusunun önemli bir bölümü gazi olan, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden 6317 evladını da şehit veren Anteplilerin şanlı direnişi, bütün Anadolu’ya kurtuluş yolunda umut olmuş ve iman dolu göğüslerde hürriyet aşkını yeniden alevlendirmiştir.

Antep Savunması; yiğitliğin, cesaretin ve kahramanlığın tarihi ve onurlu bir belgesi, oluş şartları ve önemi bakımından da tarihimize altın harflerle yazılan bir destandır.

Ecdadımızın bu mücadelesi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal tarafından “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatı ile takdir edilirken, Yüce Meclisimiz de şehrimizi “Gazi” unvanı ile taltif etmiştir.

Anteplilerin kahramanlık destanını yakından bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Büyük Önder, 84 yıl önce bugün şehrimizi onurlandırmışlardır.

İşte bu gün biz Gaziantepliler, Cumhuriyetimizin banisi ve hemşehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi teşriflerinin 84’üncü yıldönümünü hep birlikte kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gaziantep’imizi bütün alanlarda geliştirmek ve kalkındırmak, refah düzeyini yükseltmek için milli mücadele ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna sımsıkı sarılmamız gerekiyor.

Bu vatanı bizlere canları pahasına miras bırakan kahraman şehitlerimize ve onur abidesi gazilerimize karşı en büyük görev ve sorumluluğumuzu ancak bu suretle yerine getirebiliriz.

Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımıza, şanlı bayrağımıza,  bölünmez bütünlüğümüze, kardeşliğimize ve cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdide karşı koyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

15 Temmuz 2016’da hür iradesine göz diken hainlere karşı aziz milletimiz tarihî bir duruş sergileyerek demokrasiye ve hürriyete olan sevdasını bir kez daha göstermiştir.

84 sene önce Kamil’ler, Şahin’ler, Karayılan’lar ve diğer kahraman vatan sevdalıları düşmanla nasıl mücadele etmişlerse, şimdi de bu ülkenin evlatları memleketin kaderi ve geleceğini koruyup kollamada aynı ruh ve kararlılıkla düşmanlarının karşısında dimdik durmaktadır.

Yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu bu milleti demokrasi ve hürriyet aşkından; gelişme ve kalkınma azminden hiç kimse geri döndüremeyecektir. Bu her zaman ve herkesçe böyle bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi teşriflerinin 84’üncü yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Önder olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmetle anıyorum"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GSO'da devlet destekleri bilgilendirme eğitimi programı yapılacakÖnceki Haber

GSO'da devlet destekleri bilgilendirme e...

Fuarlarımızı uluslararası standartlara taşımak zorundayızSonraki Haber

Fuarlarımızı uluslararası standartlara t...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı