'Aksilahlanma' etiketini açan şahsın evinde FETÖ'nün paraları çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Aksilahlanma' etiketini açan şahsın evinde FETÖ'nün paraları çıktı
Abone ol
Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açan ve dün Gaziantep'te yakalanan 'JeansBiri' adlı Twitter kullanıcısının sahibi Ahmet Kemal A.'nın evinde 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. F.A. ile birlikte gözaltına alınan Ahmet Kemal A.'nın emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açan ve dün Gaziantep'te yakalanan 'JeansBiri' adlı Twitter kullanıcısının sahibi Ahmet Kemal A.'nın evinde 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. F.A. ile birlikte gözaltına alınan Ahmet Kemal A.'nın emniyetteki sorgusu devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan 'Jeansbiri' nickiyle Twitter'da 'Aksilahlanma' etiketi açan Ahmet Kemal A. hakkında terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na üye olmak suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma başlatıldı. 

İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Kemal A., dün Gaziantep'in Karataş Mahallesi'nde saklandığı evde düzenlenen operasyonla yakalandı. Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan F.A. adlı şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin ev ve araçlarında yaptıkları aramada çok sayıda dijital malzeme, Bank Asya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, 1 para sayma makinası ile örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 Türk Lirası ele geçirildi. Ele geçirilen para ve malzemelere el koyan polis, şüphelileri emniyete götürdü. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin devam ettiği belirtildi.

Gaziantep Valiliği'nden de soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği' suçundan yakalama kararı olan 'JeansBiri' adlı Twitter hesabının sahibi A.K.A. isimli örgüt mensubunun FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüte müzahir bir okulda öğretmen olarak çalıştığı tespit edilmiştir. Örgüt mensubu A.K.A.'nın yakalanması amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde A.K.A ile yine 'FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak' suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A. isimli şahıslar yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde yakalanmıştır. Şahısların üzerlerinde, kaldıkları ikamette ve araçta yapılan aramalarda; çok sayıda dijital malzeme, Bank Asya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, 1 para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 Türk Lirası para ele geçirilmiştir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis'te 3 IŞİD'li terörist yakalandıÖnceki Haber

Kilis'te 3 IŞİD'li terörist yakalandı

GGC BAŞKANI AY: CUMHURİYET EN ÖNEMLİ MİRASIMIZDIRSonraki Haber

GGC BAŞKANI AY: CUMHURİYET EN ÖNEMLİ MİR...

Yorum Yazın

Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı