Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
Abone ol
Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Uygur, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Dünya Yumurta Örgütü (WEO) 2026 İş Konferansı’na katılarak uluslararası sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Bilken Yumurta Kurucu Ortağı Bilal Çeker ile birlikte konferansta yer alan Uygur, Dünya Yumurta Örgütü Başkanı Juan Felipe Montoya’nın liderliğinde gerçekleştirilen organizasyonda önemli temaslarda bulundu.

Türkiye’den Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı (TÜYEM) Ülkü Karakuş, Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri temsilcilerinin de yer aldığı konferansta, Türkiye güçlü bir heyetle temsil edildi.

Küresel yumurta sektörünün güncel dinamiklerinin ele alındığı toplantılarda; üretim maliyetlerindeki artış, yem ve enerji fiyatlarının sektöre etkileri, sürdürülebilir üretim modelleri, tedarik zinciri güvenliği ve değişen tüketim eğilimleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Uluslararası ticarette yeni pazar arayışları ve sektörler arası iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik fırsatlar da görüşmelerin ana gündem başlıkları arasında yer aldı.

Konferansın ardından değerlendirmelerde bulunan Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Uygur, Türkiye’nin üretim gücüyle küresel ölçekte daha etkin bir rol üstlenebileceğini vurguladı.

Uygur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Yumurta Örgütü tarafından düzenlenen bu önemli platformda, ülkemizden sektör temsilcileriyle birlikte yer alarak küresel ölçekte üretim, ticaret ve iş birliği imkânlarını değerlendirdik.

Bugün gıda arz güvenliği ve sürdürülebilir üretim, sektörümüzün en kritik başlıkları arasında yer alıyor. Artan maliyet baskıları ve değişen küresel dengeler, üretimde verimliliği ve stratejik planlamayı zorunlu hale getiriyor.

Türkiye, güçlü üretim altyapısı ve sektör tecrübesiyle bu süreçte öne çıkan ülkelerden biri. Uluslararası platformlarda daha aktif rol alarak sektörümüzün rekabet gücünü daha da ileri taşımayı hedefliyoruz”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği DüzenlendiÖnceki Haber

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Y...

Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeliSonraki Haber

Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Mecli...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı