AK Parti'de adaylık süreci kızıştı! İşte o adaylar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'de adaylık süreci kızıştı! İşte o adaylar
Abone ol
Gaziantep'te AK Partiden Belediye Başkanı ve Meclis üyeliği için aday adayı olmak için müracaat süreci hızlandı. 2 Büyükşehir 35 İlçe Başkanlığı ve 4 Meclis üyeliği için başvurular yapıldı.

AK Parti’den 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde belediye başkanı olmak isteyenler için Gaziantep'te aday adaylığı başvuru süreci devam ederken şu ana kadar Başkanlık ve meclis üyeliği için toplam 41 kişi başvuruda bulundu. 

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığına 5 Kasım'da adaylık başvuru süreçlerinin başlamasının ardından Mahalli idarelerde aday olmak isteyenlerden 2 Büyükşehir, 4  Şahinbey, 3 Şehitkamil, 3 Nizip, 8  Oğuzeli, 3 Karkamış, 8 Nurdağı, 2 Yavuzeli, 2 İslahiye, 2 kişinin de  Araban ilçesinden olmak üzere toplam 37 kişinin Belediye Başkan adayı olmak için ve ayrıca 4 kişinin de meclis üyeliği için başvuruda bulundukları öğrenildi.

3 AŞAMALI ANKET

AK Parti Genel Merkezi tarafından gizlilik esaslı olmak üzere üç aşamalı anket yaptırıldığı, bu anketlerden birinci aşamasının mevcut belediye başkanlarıyla ilgili anket 30 Eylül’de bittiği ve Sonucun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasında olurken, ikinci aşaması olan Kimi görmek istiyorsunuz anketi devam ediyor. En son aşamada ise aday adayların başvuru yapma süreçlerinin sona eren 12 Kasım'da sonra başlayacak. Bu kısımda ise aday adayları belli olduktan sonra isim isim sorulacak. 

BAŞVURU ÜCRETLERE NE KADAR 

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin aday adaylığı başvuru ücretleri belli oldu. Bu na göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10 Bin, Şahinbey ve Şehitkamil için 3 Bin, Taşra belediye başkanlıkları için ise 2 bin 500 ile bin 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca Meclis üyelikleri için ise, Şahinbey ve Şehitkamil Bin TL taşra ilçeleri için ise  500 TL olarak belirlendi. Ayrıca aday adaylarıda il başkanlığına belirli bağış yaptıklarıda öğrenildi. Soh başvuru tarihinin ise  Belediye Başkanlıkları için 12 Kasım, Mecsil üyelik başvurularının ise 3 Aralık mesai bitimine kadar olduğu öğrenildi. 

Öte yandan Şahinbey İlçe Başkanlığı Belediye Başkan adaylıkları için 3 bin, Belediye Meclis üyelikleri içinse bin TL başvuru ücretleri alırken partiye herhangi bir bağış ücreti almadıklarıda öğrenildi.

KİMLER BAŞVURDU

AK Parti Genel Merkezi ve Gaziantep İl Başkanlığına aday adaylarının başvuruları devam ederken, www.memohaber.com haber merkezine gelen bilgilere göre, aday adaylarının arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar iki kişinin başvuruda bulunduğu, buna göre  İl Genel Meclisinin son Başkanı olan Menderes Karaduman aday adaylığı başvurusunu yaptı. Karaduman başvurusunu genel merkeze yaptı. Şehitkamil Eski Başkanı Mehmet Bozgeyik'in danışmanlarından Mehmet Parlar'ın ise AK Parti il Başkanlığına gelerek başvurusunu yaptı. Av. Ertuğrul Kaya, Av. Onur Ayaz Şehitkamil'e  Abdülkadir Ünal, Tamer Şentürk ve hayri Kamalı Şahinbey'e, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan Nizip'e Ahmet İnal'ın ise Karkamış'a Belediye Başkan adayı oylmak için aday adaylık başvurularını yaptıkları öğrenildi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atatürk, Gaziantep'te de törenlerle anıldıÖnceki Haber

Atatürk, Gaziantep'te de törenlerle anıl...

10 Kasım Atatürk'ü anma töreniSonraki Haber

10 Kasım Atatürk'ü anma töreni

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı