22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü
Abone ol
Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yazı mesajında şunlara değindi:

"Yaptıkları müdahalelerle insanların hayata tutunması için fedakârca çalışan sağlık ailesinin önemli bir parçası olan Att ve Paramediklerimiz,  hastane öncesi acil bakımda önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Hastane öncesi acil bakım, hastalanma, kaza geçirme gibi bir olayla başlayan, hastaneye nakil esnasında (ambulansta) devam eden ve tıbbi olanaklara sahip bir yere nakil edilinceye kadar büyük bir özveri ile çalışan Att ve Paramediklerimiz, hastanın sorununu tanıma, durumunu değerlendirme ve gerek duyduğunda acil bakımı verme gibi son derece hayati işlemleri gerçekleştirmektedirler.

Hastaya, sağlık merkezine ulaşmadan yapılacak ilk yardım çoğu zaman hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır. Bu yüzden ilk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttırır. Acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlara günün 24 saatinde en kısa sürede ulaşmaya çalışan 112 ekibimiz maalesef ki hayat kurtarmaya çalışırken çeşitli zorluklarla da karşılaşmaktadırlar. Bir kez daha belirtmek isterim ki 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman; isim-soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır.

Acil durumlarda saniyeler çok önemlidir. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. İlimizde 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans ve 675 kişilik profesyonel ekipler ile acil çağrılara, merkezde ilk 7 dakikada, kırsal alanda ise ilk 11 dakikada ulaşılmaktadır. Bu kapsamda insanı yaşatmayı, insan acısını dindirmeyi ve insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı amaç edinmiş, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük fedakârlıklarla bu kutsal ve onurlu mesleği ifa eden ATT ve Paramediklerimizin günlerini kutluyor, vatandaşlarımızdan onlar adına 112 çalışanlarımıza yardımcı olmaları konusunda ricada bulunmak istiyorum."

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü'nden vatandaşa ücretsiz fidanÖnceki Haber

Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü'nden v...

Gaziantep'te, Kızılay'ın kan toplama birimine hırsızlar girdiSonraki Haber

Gaziantep'te, Kızılay'ın kan toplama bir...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı